Легендарният Боян Радев представя в Двореца уникална колекция българска живопис

Легендарният Боян Радев представя в Двореца уникална колекция българска живопис

Боян Радев представя в Двореца уникална колекция българска живопис

Великият Нораир Нурикян на 70 години, председателят на БОК с поздравителен адрес към юбиляра

Великият Нораир Нурикян на 70 години, председателят на БОК с поздравителен адрес към юбиляра

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави Нораир Нурикян - двукратен олимпийски шампион по вдигане на тежести от Мюнхен1972 и Монреал1976, във връзка с неговия 70-годишен юбилей.

Белчо Горанов и Лозан Митев с книга за хуманните ценности на борбата

Белчо Горанов и Лозан Митев с книга за хуманните ценности на борбата

Генсекът на БОК Белчо Горанов и проф. Лозан Митев представиха книгата си "Хуманните ценности на борбата" в Националния археологически музей. На церемонията присъства и министър Красен Кралев.

Стефка Костадинова връчи среброто от Лондон 2012 на Милка Манева навръх Олимпийския ден

Стефка Костадинова връчи среброто от Лондон 2012 на Милка Манева навръх Олимпийския ден

Председателят на БОК Стефка Костадинова връчи сребърния олимпийски медал на Милка Манева в Национална спортна академия „Васил Левски“ по време на честването на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец.

Вицепрезидентите на БОК с приветствия към авторите на паметна спортна книга

Вицепрезидентите на БОК с приветствия към авторите на паметна спортна книга

Вицепрезидентите на БОК Йорданка Благоева и проф. Пенчо Гешев бяха сред официалните лица отправили поздравления към авторите на книгата „Българската спортна слава“.

Антония Григорова: „В ПьонгЧанг ще направя всичко възможно да подобря класирането си от досегашните две олимпиади“

an-grigorova„Ще направя всичко възможно да подобря класиранията си от предишните две олимпиади.

Чувствам се в отлична форма и се надявам в ПьонгЧанг да съм във върхова форма за да дам максимума от себе си,“ това заяви ски-бегачката Антония Григорова на Пресконференция днес в Информационния център София – Европейска столица на спорта.

На срещата с медиите Антония разказа за подготовката си и за целите са на предстоящата зимна Олимпиада в ПьонгЧанг. „Концентрирам се в свободния стил и ще участвам във всички дисциплини без скиатлона. Това ще е трета олимпиада за мен и вече съм с повече опит, но и по-големи са очакванията към мен,“ каза още Григорова.

„От името на София – Европейска столица на спорта искам да благодаря на Антония за активното й участие в състезанията и събитията на инициативата и да й пожелая успех на Олимпиадата,“ с тези думи Анатоли Илиев, организационен секретар на София2018 поздрави спортистката и й връчи сувенири от „София – Европейска столица на спорта“.

Даниела Машова, ръководител Направление „Ски-бягане“ в БФ Ски, даде повече подробности за подготовката и целите на останалите двама български представители в ски-бягането – Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов. „Конкуренцията е много силна, ще участват над 300 от най-добрите на планетата и целта ни е класиране в топ 30. Цинзов вече е с огромен опит и се надяваме тази олимпиада да е най-добрата за него,“ каза още Машова.

Антония Григорова разкри и част от плановете си за лятото, когато отново смята да се отдаде на ултрамаратони и предивзикателства в атаката на нови граници в човешките възможности. За това тя разчита и на биопродукти, осигурени чрез партньорство с водеща търговска верига у нас.

„Започнахме работа с Антония и тогавашния й екип покрай нейното бягате Ком – Емине 600. Наистина бяхме впечатлени – от волята й, от желанието да се пребори и успее. Осигурихме хранителните продукти за целия екип по време на бягането. Това, което ни впечатли по време на Ком – Емине бяха привързаността и симпатията на последователите й в социалните медии, положителната реакция, която тя предизвиква сред фенове и приятели,“ заяви Людмил Каравасилев, мениджър Корпоративни Комуникации в МЕТРО. „Ето защо решихме, че трябва да продължим с партньорството и през 2018 г., когато МЕТРО поставя фокус върху биопродуктите с откритите вече в БИО-сектори в 11-те магазина на компанията в цялата страна. В тях предлагаме над 1500 сто процента биосертифицирани хранителни и нехранителни продукти. С тях се опитваме да отговорим на интереса сред една прослойка активно живеещи и грижещи се за здравето си хора, които разпознават Антония като пример за подражани. Партньорството ни ще е с фокус върху дългите бягания, маратоните, ултра маратоните. В момента уточняваме и летните стартове, които ще подкрепим и в които Антония също ще участва. Естествено нейният календар е с приоритет и ние ще се радваме да сме редом с нея в нейните стартове.,“ каза още Каравасилев, преди да връчи на спортистката раничка с подбрани биопродукти.

До началото на зимната Олимпиада Григорова ще стартира в Европейското първенство по ски-ориентиране, домакин на което е България. Антония ще отпътува за ПьонгЧанг в понеделник, 5 февруари, заедно с останалите двама български олимпийци в ски-бягането.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC