Олимпийските легенди: Продължаваме заедно

Олимпийските легенди: Продължаваме заедно

Уникален спектакъл беляза края на кампанията в 2018 г. – годината в която София бе Европейска столица на спорта. Галата бе организирана от Столична община и София – Европейска столица.

Олимпийски легенди с послание

Олимпийски легенди с послание

Олимпийските ни шампиони Стефка Костадинова, Ваня Гешева, Мария Гроздева, Екатерина Дафовска, Здравка Йорданова, както и Йорданка Благоева, Ина Ананиева се включиха в спектакъла „София - Евростолица на спорта“ с послание.

Стефка Костадинова и куп легенди събра Христо Стоичков

Стефка Костадинова и куп легенди събра Христо Стоичков

Председателят на БОК Стефка Костадинова, както и куп легенди на родния спорт събра презентацията на книгата на Христо Стоичков с автор Владимир Памуков.

Младите български олимпийци с ново признание след успехите в Аржентина

Младите български олимпийци с ново признание след успехите в Аржентина

Младите български олимпийци получиха ново признание за отличното си представяне на игрите в Буенос Айрес. Медалистите и техните треньори бяха наградени днес от спонсора на Българския олимпийски комитет Fibank за големите успехи в Аржентина.

Стефка Костадинова посрещна младите олимпийци

Стефка Костадинова посрещна младите олимпийци

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова посрещна българските спортисти и треньориq участвали на третите младежки олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина).

Антония Григорова: „В ПьонгЧанг ще направя всичко възможно да подобря класирането си от досегашните две олимпиади“

an-grigorova„Ще направя всичко възможно да подобря класиранията си от предишните две олимпиади.

Чувствам се в отлична форма и се надявам в ПьонгЧанг да съм във върхова форма за да дам максимума от себе си,“ това заяви ски-бегачката Антония Григорова на Пресконференция днес в Информационния център София – Европейска столица на спорта.

На срещата с медиите Антония разказа за подготовката си и за целите са на предстоящата зимна Олимпиада в ПьонгЧанг. „Концентрирам се в свободния стил и ще участвам във всички дисциплини без скиатлона. Това ще е трета олимпиада за мен и вече съм с повече опит, но и по-големи са очакванията към мен,“ каза още Григорова.

„От името на София – Европейска столица на спорта искам да благодаря на Антония за активното й участие в състезанията и събитията на инициативата и да й пожелая успех на Олимпиадата,“ с тези думи Анатоли Илиев, организационен секретар на София2018 поздрави спортистката и й връчи сувенири от „София – Европейска столица на спорта“.

Даниела Машова, ръководител Направление „Ски-бягане“ в БФ Ски, даде повече подробности за подготовката и целите на останалите двама български представители в ски-бягането – Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов. „Конкуренцията е много силна, ще участват над 300 от най-добрите на планетата и целта ни е класиране в топ 30. Цинзов вече е с огромен опит и се надяваме тази олимпиада да е най-добрата за него,“ каза още Машова.

Антония Григорова разкри и част от плановете си за лятото, когато отново смята да се отдаде на ултрамаратони и предивзикателства в атаката на нови граници в човешките възможности. За това тя разчита и на биопродукти, осигурени чрез партньорство с водеща търговска верига у нас.

„Започнахме работа с Антония и тогавашния й екип покрай нейното бягате Ком – Емине 600. Наистина бяхме впечатлени – от волята й, от желанието да се пребори и успее. Осигурихме хранителните продукти за целия екип по време на бягането. Това, което ни впечатли по време на Ком – Емине бяха привързаността и симпатията на последователите й в социалните медии, положителната реакция, която тя предизвиква сред фенове и приятели,“ заяви Людмил Каравасилев, мениджър Корпоративни Комуникации в МЕТРО. „Ето защо решихме, че трябва да продължим с партньорството и през 2018 г., когато МЕТРО поставя фокус върху биопродуктите с откритите вече в БИО-сектори в 11-те магазина на компанията в цялата страна. В тях предлагаме над 1500 сто процента биосертифицирани хранителни и нехранителни продукти. С тях се опитваме да отговорим на интереса сред една прослойка активно живеещи и грижещи се за здравето си хора, които разпознават Антония като пример за подражани. Партньорството ни ще е с фокус върху дългите бягания, маратоните, ултра маратоните. В момента уточняваме и летните стартове, които ще подкрепим и в които Антония също ще участва. Естествено нейният календар е с приоритет и ние ще се радваме да сме редом с нея в нейните стартове.,“ каза още Каравасилев, преди да връчи на спортистката раничка с подбрани биопродукти.

До началото на зимната Олимпиада Григорова ще стартира в Европейското първенство по ски-ориентиране, домакин на което е България. Антония ще отпътува за ПьонгЧанг в понеделник, 5 февруари, заедно с останалите двама български олимпийци в ски-бягането.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC