Стефка Костадинова изпрати бъдещите звезди с пожелания за успех лично от премиера Бойко Борисов

Стефка Костадинова изпрати бъдещите звезди с пожелания за успех лично от премиера Бойко Борисов

С лъвче талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници в Младежкия олимпийски летен фестивал, който започва тази неделя в Баку.

С бляскава церемония бяха закрити евроигрите в Минск

С бляскава церемония бяха закрити евроигрите в Минск

С бляскава церемония бяха закрити вторите европейски игри в Минск. Станимира Петрова, която спечели титлата в бокса, бе знаменосец на делегацията ни.

Снимки от триумфа на Ивет Горанова

Снимки от триумфа на Ивет Горанова

Снимки от триумфа на Ивет Горанова, която донесе трета титла за България от европейските игри в Минск.

Ивет Горанова носи трето злато за България от Минск

Ивет Горанова носи трето злато за България от Минск

Ивет Горанова донесе трето злато за България от европейските игри в Минск.

Даниел Асенов: Среброто не ме задоволява

Даниел Асенов: Среброто не ме задоволява

"Европейското сребро не ме задоволява, ще се върна още по-силен на ринга", заяви веднага след награждаването европейският вицешампион и носител на сребърен медал от Европейските игри в Минск Даниел Асенов.

Тест-заря стресна нашите в олимпийското село

londonМного от българските спортисти се стреснаха от неочакваните гърмежи, прозвучали в олимпийското село снощи малко след полунощ. Оказа се, че това е финалът на генералната репетиция за церемонията по откриването.


Пукотевицата бе най-силна в жилищния блок на българите, който е най-близо до стадиона. Нещата обаче бързо се успокоиха, тъй като тестът продължи само 3 минути.

Утре по обед четиримата ни боксьори на олимпиадата ще знаят първите си съперници. Това ще стане след тегленето и жребия, който според старши треньора Михаил Таков би трябвало да приключи по обед.

А удостоверение за бременост предаде на олимпийските медицински власти единствената ни представителка в бокса Стойка Петрова. Процедурата е задължителна за всички жени-боксьорки.

Представителите ни в гимнастиката Йордан Йовчев и Ралица Милева бяха извикани на допинг тест от Световната антидопингова агензия (WADA). Организацията, която има специален офис в олимпиийското село, изисква стрикна информация за влизането, престоя и движението на всеки един спортист в олимпийското село, но сама избира кого да посочи за внезапни проверки.

london1Вече станаха ясни първите съперници на Цветана и Григор. Жребият за първия кръг на тенис турнира отреди Григор Димитров да запише своя олимпийски дебют срещу поляка Лукаш Кубот. Цветана Пиронкова излиза срещу Доминика Цибулкова от Словакия, пред която отстъпи във втория кръг на Олимпиадата в Пекин преди 4 години.

Три телевизии напират за Йовчев
Три световни телевизии атакуваха за интервю българския гимнастик Йордан Йовчев. Веднага след като четирикратният олимпийски медалист влезе в селото, той получи предложения за гостуване в студиата на BBC, EUROSORT и BBC World. Засега знаменосецът ни е потвърдил само изявите си за BBC World в петък сутрин, защото тренировъчната му програма е много натоварена преди квалификациите в събота. EUROSPORT възнамерява да отложи поканата за следващата седмица.

Камата ще представя филм в Лондон
Христо Стоичков възнамерява да присъства на представянето на продуцирания наскоро документалния филм за него, което предстои в понеделник. Церемонията е в културния център на посолството на Република България в Лондон, по-рано същия ден мегезвездата на световния футбол ще посети олимпийското село. Според предварителната програма Стоичков ще пристигне в Лондон на 29 юли и ще потегли обратно за България в последния ден от месеца.

Сабльорката ни вече е в селото
Въпреки, че нито един наш спортист не потегли днес от София, в олимпийското село и този следобед се акредитираха нови двама олимпийци. Баща и дъщеря Чомакови пристигнаха с полет от Франкфурт, където живее единствената ни представителка във фехтовалния турнир на Игрите. Маргарита и Георги вече се настаниха в блока на българите, привечер направиха лека тренировка и очакват жребия за своето състезание, което е насрочено за сряда, 1 август.

Бадминтонът смени олимпийското село
Единствената ни представителка в бадминтона Петя Неделчева и нейният треньор Орлин Цветанов напуснаха тази сутрин централното олимийпско село. БОК изпълни тяхното желание да се преместят в поел, който също е в олимпийската акредитация, но е много по-близо до залата, където ще се състезават. Неделчева излиза за първата си среща в Лондон срещу Зайцева от Беларус в неделя от 20.30 ч. българско време. Втората й среща в квалификационната група е два дни след това – във вторник от 19.05 ч. – срещу една от най-добрите в този спорт индонезийкат Фирдасари.

ПОВЕЧЕ ЗА НАШИТЕ
В Бургас не си падат по спорта
„Най-неспортният” град в България е Бургас. При население от почти четвърт милион души и минаващ за един от най-бързо растящите и развиващи се в страната, той е пратил в Лондон само един олимпиец – щангиста Иван Марков. На обратния полюс - сред „най-спортните” от големите градове съобразно населението си - са Сливен и Пазарджик. С население приблизително от по около 100 000 жители те са по 4-има олимпийци.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC