Силен интерес към 7-ата Национална олимпийска конференция

Силен интерес към 7-ата Национална олимпийска конференция

При силен интерес днес се състоя 7-ата Национална олимпийска конференция с учители по физическо възпитание и спорт в България, организирана от Национална олимпийска академия с подкрепата на БОК и НСА "Васил Левски". 

Стефка Костадинова връчи авторитен приз на МОК на проф. Лозан Митев

Стефка Костадинова връчи авторитен приз на МОК на проф. Лозан Митев

Председателят на БОК Стефка Костадинова връчи приза на Международния олимпийски комитет „Олимпизъм в действие“ на професора от НСА Лозан Митев. Авторитетната награда се присъжда за принос в развитието и разпространението на олимпийските принципи и идеали.

Белчо Горанов се срещна с делегация на Окаяма за олимпиадата Токио 2020

Белчо Горанов се срещна с делегация на Окаяма за олимпиадата Токио 2020

Генсекът на БОК Белчо Горанов се срещна с делегация от Окаяма, начело с кмета Масао Омори, в олимпийската ни централа. Японският град е партньор по програмата за предолимпийска подготовка на български спортисти за участието им в олимпийските игри Токио 2020.

Нови отличия за българските призьори от първите Световни плажни игри в Катар

Нови отличия за българските призьори от първите Световни плажни игри в Катар

Нови признания получиха днес тримата български участници в първото издание на Световните плажни игри. Спечелилата бронз Миглена Селишка и останалите на косъм от медалите Александър Бачев и София Георгиева бяха отличени от Български олимпийски комитет и от генералния му спонсор Първа инвестиционна банка

Стефка Костадинова и Ренета Камберова отличиха призьори на първенството за деца в риск

Стефка Костадинова и Ренета Камберова отличиха призьори на първенството за деца в риск

Стотици деца и младежи в риск изпитаха истинско щастие да бъдат приветствани и наградени от две емблематични български спортистки.

Любо Ганев не мърда от суеверие

lubo ganev_sueverenВтори пореден мач Любо Ганев не мърда от избраното от него място във волейболната зала.

Лидерът на тима се е монтирал в един от секторите зад камерите на статистиците и дори не става по време на паузите между геймовете.

„Докато побеждаваме няма да мръдна от тази седалка, тук ще си живея”, твърди великанът.

Без еуфория при волейнационалите

Без еуфория премина връщането на българските волеболни ou-plyci nasila_pozdravihaнационали от залата към олимпийското село след знаменателната победа над поляците. В автобуса внямаше крясъци и изхвърляния, момчетата предимно коментираха мача и се радваха, че са надиграли надменните поляци. Снощи старши трньорът Найден Найденов събра тима на разбор, където ще бъде обсъждана и с видео играта на следващия ни съперник Австралия. Утре отборът има една тренировка и фитнес. Третия ни мач в групата е в четвъртък от 13.30 ч. срещу Австралия. Два дни след това – в събота – излизаме срещу Аржентина. Това ще е единственият ни късен мач в групите, той е с начало 22.00 ч. българско време.


Поляците насила поздравиха нашите

sokolov geroiБесни от загубата си полските волейболни национали не пожелаха в пъървия момент да поздравт българите. Наложи се старши треньоарът им да ги върне на полето за да сторт това. Дори и тогава обаче не всички от разбитата „дружина полска” застанаха до мрежата за поздрав.

Цветан Соколов е волейболен герой

Огромни 10-метрови плакати промотиращи волейбола на олимпийските игри посрещат зрителите в залата. На тях са снимани по един от играчите на даден тим с надпис над него: „волейболен герой”. От българския национален тим това Цветан Соколов, чийто образ радва малчуганите на входа на залата.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC