Стефка Костадинова изпрати бъдещите звезди с пожелания за успех лично от премиера Бойко Борисов

Стефка Костадинова изпрати бъдещите звезди с пожелания за успех лично от премиера Бойко Борисов

С лъвче талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници в Младежкия олимпийски летен фестивал, който започва тази неделя в Баку.

С бляскава церемония бяха закрити евроигрите в Минск

С бляскава церемония бяха закрити евроигрите в Минск

С бляскава церемония бяха закрити вторите европейски игри в Минск. Станимира Петрова, която спечели титлата в бокса, бе знаменосец на делегацията ни.

Снимки от триумфа на Ивет Горанова

Снимки от триумфа на Ивет Горанова

Снимки от триумфа на Ивет Горанова, която донесе трета титла за България от европейските игри в Минск.

Ивет Горанова носи трето злато за България от Минск

Ивет Горанова носи трето злато за България от Минск

Ивет Горанова донесе трето злато за България от европейските игри в Минск.

Даниел Асенов: Среброто не ме задоволява

Даниел Асенов: Среброто не ме задоволява

"Европейското сребро не ме задоволява, ще се върна още по-силен на ринга", заяви веднага след награждаването европейският вицешампион и носител на сребърен медал от Европейските игри в Минск Даниел Асенов.

ЙОРДАН ПЪРВИ ВЛИЗА В ИСТОРИЯТА

ou-yovchevВера Маринова предоставя този превод на материал за FIG News, посветен на българската легенда Йордан Йовчев.Лондон/ Норд Гринуич Арена/ФИГ Офис, 29 Юли, 2012: Той се нарича Йордан Йовчев, българин е и е на 39 години. Той е състезател, но също е и Президент на Българската Федерация по гимнастика и току що се класира за Финала на халки на Олимпийскте игри в Лондон. О, и още една много важна подробност! Това са неговите 6-ти Олимпийски игри!


Когато името му бе обявено по време на представянето на гимнастиците в квалификациите в събота, 28-ми Юли, 17,000-те хиляди зрители в Норд Гринуич Арена му оказаха извънредно радушен прием- с овации, за които той с положителност ще си спомня дълго време.
От вчера световната гимнастика има своят нов герой!

Йордан започва своята гимнастическа кариера в родния си град Пловдив на 7-годишна възраст. В залата, в която тренира всички са във възторг от своя български идол, Стоян Делчев и малкият Йордан иска да прилича на него; даже и да стане по-добър от него! Твърде скоро всички забелязват огромния му талант. Той се оформя като блестящ многобоец и е изключително силен на земна гимнастика и на халки. През 2001-ва и 2003-та година, Йордан става на два пъти Световен шампион и на двата уреда!
Талантът на Йовчев е признат, още когато той допринася за 10-то място на българския отбор в Барцелона 1992 год. В Атланта 1996-та той е в самото подножие на стълбичката на медалистите (4-ти). В Сидней 2000 вече е носител на два олимпийски медала- бронзови на земя и на халки. В Атина 2004-та прибавя към тях среброто на халки и бронз за земна гимнастика, но също и много разочарование! В Пекин 2008 отново достига до финала на халки, точно както направи тук, в Лондон, в събота вечерта!

Какво можем да кажем още за този изключителен човек?
Можем само да добавим, че за всички нас Г-н Президентът на националната федерация и Гимнастик- Йордан Йовчев е един Джентълмен, на когото цялото гимнастическо семейство и Международната федерация свалят шапка!

В Лондон стените и оградите навсякъде са покрити с пана, на които е изписано- „Да въхновим едно поколение!“ Какво прекрасно съвпадение! Със своя пример Йордан вдъхновява не само едно,а повече на брой поколения...
Благодарим ти, Артисте!

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC