Нови отличия за българските призьори от първите Световни плажни игри в Катар

Нови отличия за българските призьори от първите Световни плажни игри в Катар

Нови признания получиха днес тримата български участници в първото издание на Световните плажни игри. Спечелилата бронз Миглена Селишка и останалите на косъм от медалите Александър Бачев и София Георгиева бяха отличени от Български олимпийски комитет и от генералния му спонсор Първа инвестиционна банка

Стефка Костадинова и Ренета Камберова отличиха призьори на първенството за деца в риск

Стефка Костадинова и Ренета Камберова отличиха призьори на първенството за деца в риск

Стотици деца и младежи в риск изпитаха истинско щастие да бъдат приветствани и наградени от две емблематични български спортистки.

Бачев остана на крачка от медалите на световните плажни игри

Бачев остана на крачка от медалите на световните плажни игри

Александър Бачев остана на крачка от медалите на първите световни плажни игри в Катар. Нашият сърфист завърши 4-ти в дисциплината кайт фойл рейсинг. Българинът влезе във финалното каре от шестима състезатели, като в единия полуфинал завърши първи, а в другия трети.

България откри „бронзова“ сметка на първите Световни плажни игри

България откри „бронзова“ сметка на първите Световни плажни игри

В духа на традициите в родния спорт борбата имаше честта и привилегията да донесе първо отличие за България и на световните плажни игри. В дебютното издание на надпреварата в Катар с участието на 97 държави Миглена Селишка ликува с бронз в кат. 50 кг.

Любо Ганев и министър Кралев дадоха старт на Софийския маратон

Любо Ганев и министър Кралев дадоха старт на Софийския маратон

Вицепрезидентът на Български олимпийско комитет Любомир Ганев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев дадоха старта на обновения Wizz Air София маратон. Двамата връчиха и лавровите венци на шампионите съответно при жените и при мъжете.

ЙОРДАН ПЪРВИ ВЛИЗА В ИСТОРИЯТА

ou-yovchevВера Маринова предоставя този превод на материал за FIG News, посветен на българската легенда Йордан Йовчев.Лондон/ Норд Гринуич Арена/ФИГ Офис, 29 Юли, 2012: Той се нарича Йордан Йовчев, българин е и е на 39 години. Той е състезател, но също е и Президент на Българската Федерация по гимнастика и току що се класира за Финала на халки на Олимпийскте игри в Лондон. О, и още една много важна подробност! Това са неговите 6-ти Олимпийски игри!


Когато името му бе обявено по време на представянето на гимнастиците в квалификациите в събота, 28-ми Юли, 17,000-те хиляди зрители в Норд Гринуич Арена му оказаха извънредно радушен прием- с овации, за които той с положителност ще си спомня дълго време.
От вчера световната гимнастика има своят нов герой!

Йордан започва своята гимнастическа кариера в родния си град Пловдив на 7-годишна възраст. В залата, в която тренира всички са във възторг от своя български идол, Стоян Делчев и малкият Йордан иска да прилича на него; даже и да стане по-добър от него! Твърде скоро всички забелязват огромния му талант. Той се оформя като блестящ многобоец и е изключително силен на земна гимнастика и на халки. През 2001-ва и 2003-та година, Йордан става на два пъти Световен шампион и на двата уреда!
Талантът на Йовчев е признат, още когато той допринася за 10-то място на българския отбор в Барцелона 1992 год. В Атланта 1996-та той е в самото подножие на стълбичката на медалистите (4-ти). В Сидней 2000 вече е носител на два олимпийски медала- бронзови на земя и на халки. В Атина 2004-та прибавя към тях среброто на халки и бронз за земна гимнастика, но също и много разочарование! В Пекин 2008 отново достига до финала на халки, точно както направи тук, в Лондон, в събота вечерта!

Какво можем да кажем още за този изключителен човек?
Можем само да добавим, че за всички нас Г-н Президентът на националната федерация и Гимнастик- Йордан Йовчев е един Джентълмен, на когото цялото гимнастическо семейство и Международната федерация свалят шапка!

В Лондон стените и оградите навсякъде са покрити с пана, на които е изписано- „Да въхновим едно поколение!“ Какво прекрасно съвпадение! Със своя пример Йордан вдъхновява не само едно,а повече на брой поколения...
Благодарим ти, Артисте!

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC