Запалиха огъня на II Европейски игри, факелът е на път за Минск

Запалиха огъня на II Европейски игри, факелът е на път за Минск

Огънят на Вторите Европейски игри бе запален на тържествена церемония в Рим и потегли по 7000-километровия си път до столицата на Беларус Минск, където на 21 юни ще бъдат открити състезанията.

Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Десетки олимпийски шампиони и медалисти, призьори от световни и европейски първенства, треньори и функционери се събраха в Музея на спорта за да поздравят Христо Меранзов по случай неговата 85-годишнина.

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на  МОК

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на МОК

Годишното общо събрание на Българския олимпийски комитет гласува промени в Устава, съобразени с последните изисквания на Международния олимпийски комитет. Корекциите се налагат вследствие на приетата Програма 2020 и последните промени в Олимпийската харта.

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова бе днес официален гост на Европейското първенство по борба, което продължава в Букурещ. Председателят на Българския олимпийски комитет пристигна в румънската столица по покана на президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. Гост на първенството е и Красен Кралев, министър на младежта и спорта.

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК бяха сред официалните лица при откриването на второто Мултиевропейско първенство по таекуондо. Любо Ганев, проф. Пенчо Гешев и Красимир Инински присъстваха на на церемонията в столичната зала Асикс Арена,

Сменен е началният час на волейболния мач България - Германия

07-luboПо настояване на телевизиите началният час на волейболния четвърфинален мач между България а Германия е сменен за 23.30 ч. българско време на 8 август, сряда.

Промяната в началния час на четвъртфинала с Германия предизвика и промяна в програмата на българските волейболни национали за днешния ден. Предвидените разпускащи занимания и фитнес бяха заменени с тренировка в зала, която ще бъде в следобедните часове и за която бе поръчан автобус. Сутринта всеки имаше свободно време, повечето от волейболстите ни бяха из стаите си или се разхождаха в международната зона на селото.

В същото време щабът на националите усилено работеше по 07-plachi 1стратегията за предстоящия мач с немците. Най-натоварен днес бе Камило Плачи, разчаващ тактиката и търсещ слабите места на германците. За тази цел той бе разтворил файловете в лаптопа си и сравняваше, анализираше, програмираше... В апартамент номер 25 в българския вход на блока всеки от щаба е ангажиран с нещо – от статистика Иван Контрарио, през помощник треньорите Плачи и Георги Петров, доктора Динко Захариев, физиотерапевта Александър Върбанов и лидера на тима Любо Ганев – всички са на педали в търсене на печеливщата тактика за най-важния мач на българите на Олимпиадата в Лондон.

Любо Ганев: „Аз ги бия на карти, те да си връщат на немците”

Лидерът на волейболния ни отбор Любо Ганев се похвали, че е отнесъл на карти Теди Салпаров и Виктор Йосифов. В играта „ 3-5-8” съм непобедим, твърди 210-сантиметровият гигант.

„Аз ги бия на карти, те да си връщат, но на германците, защото мен няма как да ме надиграят,” заяви Ганев.

07-volley bul_shtab  07-plachi 4 07-plachi 3  07-plachi 1 
 07-luba ganev_obmislya_strategiya 07-lubo   07-luba ganev_obmislya_strategiya 07-contrario 

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC