Над 120 учители взеха участие в националната олимпийска конференция

Над 120 учители взеха участие в националната олимпийска конференция

Националната спортна академия „Васил Левски“ за пореден път бе домакин на най-значимия методически форум по олимпийско възпитание и образование.

 Бончук Андонов събра легенди на българския спорт за 70 г. юбилей

Бончук Андонов събра легенди на българския спорт за 70 г. юбилей

Бончук Андонов, един от доайените на спортната фотография в България, събра легенди на българския спорт за 70-годишния си юбилей, а тържеството бе отбелязано с фотоизложба "Моят стадион, моят Старт" в Музея на спорта.

Олимпийските легенди: Продължаваме заедно

Олимпийските легенди: Продължаваме заедно

Уникален спектакъл беляза края на кампанията в 2018 г. – годината в която София бе Европейска столица на спорта. Галата бе организирана от Столична община и София – Европейска столица.

Олимпийски легенди с послание

Олимпийски легенди с послание

Олимпийските ни шампиони Стефка Костадинова, Ваня Гешева, Мария Гроздева, Екатерина Дафовска, Здравка Йорданова, както и Йорданка Благоева, Ина Ананиева се включиха в спектакъла „София - Евростолица на спорта“ с послание.

Стефка Костадинова и куп легенди събра Христо Стоичков

Стефка Костадинова и куп легенди събра Христо Стоичков

Председателят на БОК Стефка Костадинова, както и куп легенди на родния спорт събра презентацията на книгата на Христо Стоичков с автор Владимир Памуков.

Председателят на БОК изпрати поздравителен адрес за 70-годишния юбилей на Димитър Златанов

logo-bokПредседателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до именития наш волейболист Димитър Златанов по случай 70-годишния му юбилей.

"Подобен юбилей със сигурност е повод за житейска равносметка, а при вас тя бележи една изключително успешна и богата кариера - се казва в поздравителния адрес. - Наред с това, използвам повода да ви благодаря за всичко, което сте дали на българския спорт. Бъдете горд с невероятните успехи като част от едно талантливо поколение в българския волейбол: олимпийски вицешампион, световен вицешампион, носител на Купата на европейските клубни шампиони и спечелил трофея на носителите на национални купи, заслужил стотици други престижни награди. За да стигнете и до най-ценното глобално признание като единственият българин приет в Залата на славата на световния волейбол. Така, няколко поколения наши сънародници намираха и намират във вашите спортни изяви поводи за национална гордост и самочувствие.

Благодаря ви за това, което сте постигнали по-късно като треньор и ръководител, и което продължавате да дарявате като опит и пример на стотици хиляди наши сънародници. Желая от сърце да предадете тези ценни качества и натрупани знания на следващите поколения, защото точно те от край време са в основата на прогреса и развитието на човечеството.

Бъдете здрав, все така жизнен, активен и непримирим в дейността си за доброто на българския спорт!"

До Димитър ЗЛАТАНОВ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Уважаеми г-н Златанов,

 

От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете най-сърдечни поздравления във връзка с Вашата кръгла годишнина. Подобен юбилей със сигурност е повод за житейска равносметка, а при Вас тя бележи една изключително успешна и богата кариера.

 

Наред с това, използвам повода да Ви благодаря за всичко, което сте дали на българския спорт. Бъдете горд с невероятните успехи като част от едно талантливо поколение в българския волейбол: олимпийски вицешампион, световен вицешампион, носител на Купата на европейските клубни шампиони и спечелил трофея на носителите на национални купи, заслужил стотици други престижни награди. За да стигнете и до най-ценното глобално признание като единственият българин приет в Залата на славата на световния волейбол. Така, няколко поколения наши сънародници намираха и намират във Вашите спортни изяви поводи за национална гордост и самочувствие.

 

Благодаря Ви за това, което сте постигнали по-късно като треньор и ръководител, и което продължавате да дарявате като опит и пример на стотици хиляди наши сънародници. Желая от сърце да предадете тези ценни качества и натрупани знания на следващите поколения, защото точно те от край време са в основата на прогреса и развитието на човечеството.

 

Бъдете здрав, все така жизнен, активен и непримирим в дейността си за доброто на българския спорт.

 

Желая на Вас и Вашите близки много хубави дни, щастие и късмет.

 

Още веднъж – честит юбилей и за много години!

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC