Запалиха огъня на II Европейски игри, факелът е на път за Минск

Запалиха огъня на II Европейски игри, факелът е на път за Минск

Огънят на Вторите Европейски игри бе запален на тържествена церемония в Рим и потегли по 7000-километровия си път до столицата на Беларус Минск, където на 21 юни ще бъдат открити състезанията.

Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Десетки олимпийски шампиони и медалисти, призьори от световни и европейски първенства, треньори и функционери се събраха в Музея на спорта за да поздравят Христо Меранзов по случай неговата 85-годишнина.

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на  МОК

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на МОК

Годишното общо събрание на Българския олимпийски комитет гласува промени в Устава, съобразени с последните изисквания на Международния олимпийски комитет. Корекциите се налагат вследствие на приетата Програма 2020 и последните промени в Олимпийската харта.

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова бе днес официален гост на Европейското първенство по борба, което продължава в Букурещ. Председателят на Българския олимпийски комитет пристигна в румънската столица по покана на президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. Гост на първенството е и Красен Кралев, министър на младежта и спорта.

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК бяха сред официалните лица при откриването на второто Мултиевропейско първенство по таекуондо. Любо Ганев, проф. Пенчо Гешев и Красимир Инински присъстваха на на церемонията в столичната зала Асикс Арена,

Председателят на БОК изпрати поздравителен адрес за 70-годишния юбилей на Димитър Златанов

logo-bokПредседателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до именития наш волейболист Димитър Златанов по случай 70-годишния му юбилей.

"Подобен юбилей със сигурност е повод за житейска равносметка, а при вас тя бележи една изключително успешна и богата кариера - се казва в поздравителния адрес. - Наред с това, използвам повода да ви благодаря за всичко, което сте дали на българския спорт. Бъдете горд с невероятните успехи като част от едно талантливо поколение в българския волейбол: олимпийски вицешампион, световен вицешампион, носител на Купата на европейските клубни шампиони и спечелил трофея на носителите на национални купи, заслужил стотици други престижни награди. За да стигнете и до най-ценното глобално признание като единственият българин приет в Залата на славата на световния волейбол. Така, няколко поколения наши сънародници намираха и намират във вашите спортни изяви поводи за национална гордост и самочувствие.

Благодаря ви за това, което сте постигнали по-късно като треньор и ръководител, и което продължавате да дарявате като опит и пример на стотици хиляди наши сънародници. Желая от сърце да предадете тези ценни качества и натрупани знания на следващите поколения, защото точно те от край време са в основата на прогреса и развитието на човечеството.

Бъдете здрав, все така жизнен, активен и непримирим в дейността си за доброто на българския спорт!"

До Димитър ЗЛАТАНОВ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Уважаеми г-н Златанов,

 

От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете най-сърдечни поздравления във връзка с Вашата кръгла годишнина. Подобен юбилей със сигурност е повод за житейска равносметка, а при Вас тя бележи една изключително успешна и богата кариера.

 

Наред с това, използвам повода да Ви благодаря за всичко, което сте дали на българския спорт. Бъдете горд с невероятните успехи като част от едно талантливо поколение в българския волейбол: олимпийски вицешампион, световен вицешампион, носител на Купата на европейските клубни шампиони и спечелил трофея на носителите на национални купи, заслужил стотици други престижни награди. За да стигнете и до най-ценното глобално признание като единственият българин приет в Залата на славата на световния волейбол. Така, няколко поколения наши сънародници намираха и намират във Вашите спортни изяви поводи за национална гордост и самочувствие.

 

Благодаря Ви за това, което сте постигнали по-късно като треньор и ръководител, и което продължавате да дарявате като опит и пример на стотици хиляди наши сънародници. Желая от сърце да предадете тези ценни качества и натрупани знания на следващите поколения, защото точно те от край време са в основата на прогреса и развитието на човечеството.

 

Бъдете здрав, все така жизнен, активен и непримирим в дейността си за доброто на българския спорт.

 

Желая на Вас и Вашите близки много хубави дни, щастие и късмет.

 

Още веднъж – честит юбилей и за много години!

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC