Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Десетки олимпийски шампиони и медалисти, призьори от световни и европейски първенства, треньори и функционери се събраха в Музея на спорта за да поздравят Христо Меранзов по случай неговата 85-годишнина.

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на  МОК

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на МОК

Годишното общо събрание на Българския олимпийски комитет гласува промени в Устава, съобразени с последните изисквания на Международния олимпийски комитет. Корекциите се налагат вследствие на приетата Програма 2020 и последните промени в Олимпийската харта.

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова бе днес официален гост на Европейското първенство по борба, което продължава в Букурещ. Председателят на Българския олимпийски комитет пристигна в румънската столица по покана на президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. Гост на първенството е и Красен Кралев, министър на младежта и спорта.

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК бяха сред официалните лица при откриването на второто Мултиевропейско първенство по таекуондо. Любо Ганев, проф. Пенчо Гешев и Красимир Инински присъстваха на на церемонията в столичната зала Асикс Арена,

Посещение в ОКР

Посещение в ОКР

Белчо Горанов, генсек на БОК, бе на визита в Русия, където се срещна своя колега на този пост в олимпийския комитет на страната Анастасия Давидова, петкратна олимпийска шампионка по синхронно плуване. Визитата бе преди турнира за световната купа по свободна борба в Якутск, завършил преди дни.

Неточна стрелба мъчи младите ни биатлонисти на олимпийския фест в Сараево

saraevo-biathlon copyОгромни премеждия съпътстваха пристигането на българската фигуристка Ивелина Байчева на Европейския младежки олимпийски зимен фестивал в Сараево.

Самолетът от Виена, в който бяха състезателката и нейния треньор Андрей Лутай на два пъти бе връщан поради невъзможност да кацне на покритото с новонавалял сняг летище в столицата на Босна и Херцеговина. В крайна сметка много късно вечерта във вторник Ивелина пристигна в олимпийското село и веднага на следващия ден трябваше да saraevo-biathlon1се състезава без никаква тренировка на леда в зала „Скендерия“. С 38.44 ч. Байчева зае 19-о място в кратката програма на фигурното пързаляне,
временна водачка преди волната програма утре е Анна Шчербакова от Русия със 72.57 т.

В алпийските ски Ева Вукадинова не завърши втория манш в слалома, като в първия изоставаше с над 4 секунди от saraevo-biathlon2лидерката Магдалена Егер от Австрия, която по-късно грабна златото.

Неточна стрелба отпрати българските биатлонисти далеч от челните места. В биатлона на 12.5 км Благой Тодев е 34-и със 7 грешки с пушката и изоставане от 6 минути от шампиона Ханс Кьолнер от Германия, сгрешил само веднъж на рубежа. Останалите българи заеха следните места: Васил Зашев 56-и (10 грешки), Даниел Пешков 64-и (8 грешки) и Деян Разложки
70-и (7 грешки).

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC