Стартираха онлайн обученията по проекта на БОК - SMART SPORT за следсъстезателна адаптация на спортистите

Стартираха онлайн обученията по проекта на БОК - SMART SPORT за следсъстезателна адаптация на спортистите

Тази сутрин в сградата на Националната спортна академия „Васил Левски“ бе даде старт на онлайн обученията по проекта на БОК -SMART SPORT, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия.

Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на  изпроводяк за Европейските игри в Минск

Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на изпроводяк за Европейските игри в Минск

Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди заминаването си за Европейските игри, които започват в петък в Минск.

 Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Българска делегация, водена от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова посети днес президента на МОК Томас Бах в Лозана.

Българската борба проведе иновативен семинар

Българската борба проведе иновативен семинар

По инициатива на Българския олимпийски комитет и UWW, в съответствие с приетата стратегия за насърчаване на социално-културните и педагогически насоки на развитие в спорта борба, се проведе иновативен семинар на тема „Хуманните ценности на борбата“ с участието  на треньори, специалисти и , студенти от НСА „Васил Левски и деятели на борбата.

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

Общото събрание на БОК утвърди днес на свое заседание българската делегация за Европейските игри в Минск. Във второто издание на най-мащабния континентален спортен форум ще участват 85 наши състезатели в 15 спорта.

Неточна стрелба мъчи младите ни биатлонисти на олимпийския фест в Сараево

saraevo-biathlon copyОгромни премеждия съпътстваха пристигането на българската фигуристка Ивелина Байчева на Европейския младежки олимпийски зимен фестивал в Сараево.

Самолетът от Виена, в който бяха състезателката и нейния треньор Андрей Лутай на два пъти бе връщан поради невъзможност да кацне на покритото с новонавалял сняг летище в столицата на Босна и Херцеговина. В крайна сметка много късно вечерта във вторник Ивелина пристигна в олимпийското село и веднага на следващия ден трябваше да saraevo-biathlon1се състезава без никаква тренировка на леда в зала „Скендерия“. С 38.44 ч. Байчева зае 19-о място в кратката програма на фигурното пързаляне,
временна водачка преди волната програма утре е Анна Шчербакова от Русия със 72.57 т.

В алпийските ски Ева Вукадинова не завърши втория манш в слалома, като в първия изоставаше с над 4 секунди от saraevo-biathlon2лидерката Магдалена Егер от Австрия, която по-късно грабна златото.

Неточна стрелба отпрати българските биатлонисти далеч от челните места. В биатлона на 12.5 км Благой Тодев е 34-и със 7 грешки с пушката и изоставане от 6 минути от шампиона Ханс Кьолнер от Германия, сгрешил само веднъж на рубежа. Останалите българи заеха следните места: Васил Зашев 56-и (10 грешки), Даниел Пешков 64-и (8 грешки) и Деян Разложки
70-и (7 грешки).

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC