Стартираха онлайн обученията по проекта на БОК - SMART SPORT за следсъстезателна адаптация на спортистите

Стартираха онлайн обученията по проекта на БОК - SMART SPORT за следсъстезателна адаптация на спортистите

Тази сутрин в сградата на Националната спортна академия „Васил Левски“ бе даде старт на онлайн обученията по проекта на БОК -SMART SPORT, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия.

Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на  изпроводяк за Европейските игри в Минск

Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на изпроводяк за Европейските игри в Минск

Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди заминаването си за Европейските игри, които започват в петък в Минск.

 Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Българска делегация, водена от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова посети днес президента на МОК Томас Бах в Лозана.

Българската борба проведе иновативен семинар

Българската борба проведе иновативен семинар

По инициатива на Българския олимпийски комитет и UWW, в съответствие с приетата стратегия за насърчаване на социално-културните и педагогически насоки на развитие в спорта борба, се проведе иновативен семинар на тема „Хуманните ценности на борбата“ с участието  на треньори, специалисти и , студенти от НСА „Васил Левски и деятели на борбата.

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

Общото събрание на БОК утвърди днес на свое заседание българската делегация за Европейските игри в Минск. Във второто издание на най-мащабния континентален спортен форум ще участват 85 наши състезатели в 15 спорта.

Белчо Горанов уважи юбилея на ПГ "Ген. Вл. Заимов" в Сопот

sopot-goranov1Генералният секретар на БОК Белчо Горанов уважи "Деня на таланта и спорта", който бе част от тържествата по повод 50-ата годишнина на Професионалната гимназия "Генерал Владимир Заимов" в Сопот.

Заедно с него бе и професор Лозан Митев от НСА "В.Левски", както и кмета на Сопот Деян Дойнов. От ръководството на гимназията бяха приготвили и приятна изненада на Горанов, който е завършил именно тук средното си образование през 1981 г.

Тържеството започна с щафета с олимпийския огън, който бе предаден на директорката на гимназията инж. Катя Адърска-Даскова, който запали жертвеника, като символ на олимпизма и обяви началото на празника.

След това всички ученици и учители от ПГ "Ген. Вл.Заимов" присъстваха на срещата с Белчо Горанов на която той разказа за пътя, sopot-goranovкойто е извървял от гимназията в Сопот до висотите на олимпийския комитет и световната борба. Горанов връчи на директорката почетен плакет от БОК по случай 50-годишния юбилей. Инж. Катя Адърска-Даскова му подари почетния медал на гимназията, който се дава само за особени заслуги и на личности допринесли за издигането Сна авторитета на училището.

Учениците зададоха интересни въпроси на Горанов, на които той с радост отговори. Гост на тържеството бе и Илия Милев, дългогодишен треньор по класическа борба и треньор на Горанов, създал редица големи шампиони и медалисти от олимпийски игри и световни и европейски първенства.

По-късно се проведе и състезанието "Да танцуваме заедно". В него взеха участие 12 танцови отбора от гимназията. В тях участваха и учители-ментори. Горанов, Лозан Митев и кмета на Сопот изгледаха с голям интерес надпреварата, която бе оценявана лично жури с председател главен асистент Благовеста Калчева от катедра "Хореография" АМТИИ Пловдив. Към ВИП гостите по време на състезанието се включи и именитата баскетболистка от Карлово Пенка Стоянова.
sopot-goranov2sopot-goranov3

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC