Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Целта на инициативата е да се остави спомен за всички спортисти, които са прославили името на България в различните олимпиади по света.

 Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги“. 

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Изключително емоционално бяха посрещнати българските спортисти при пристигането си от младежкия олимпийски европейски фестивал в Баку.

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Председателят на БОК Стефка Костадинова прие Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария у нас, в олимпийската ни централа.

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Валентин Андреев донесе първа титла на България от Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку. Андреев спечели златото в хвърлянето на чук с най-добър резултат в състезанието от 82.72 метра.

Белчо Горанов уважи юбилея на ПГ "Ген. Вл. Заимов" в Сопот

sopot-goranov1Генералният секретар на БОК Белчо Горанов уважи "Деня на таланта и спорта", който бе част от тържествата по повод 50-ата годишнина на Професионалната гимназия "Генерал Владимир Заимов" в Сопот.

Заедно с него бе и професор Лозан Митев от НСА "В.Левски", както и кмета на Сопот Деян Дойнов. От ръководството на гимназията бяха приготвили и приятна изненада на Горанов, който е завършил именно тук средното си образование през 1981 г.

Тържеството започна с щафета с олимпийския огън, който бе предаден на директорката на гимназията инж. Катя Адърска-Даскова, който запали жертвеника, като символ на олимпизма и обяви началото на празника.

След това всички ученици и учители от ПГ "Ген. Вл.Заимов" присъстваха на срещата с Белчо Горанов на която той разказа за пътя, sopot-goranovкойто е извървял от гимназията в Сопот до висотите на олимпийския комитет и световната борба. Горанов връчи на директорката почетен плакет от БОК по случай 50-годишния юбилей. Инж. Катя Адърска-Даскова му подари почетния медал на гимназията, който се дава само за особени заслуги и на личности допринесли за издигането Сна авторитета на училището.

Учениците зададоха интересни въпроси на Горанов, на които той с радост отговори. Гост на тържеството бе и Илия Милев, дългогодишен треньор по класическа борба и треньор на Горанов, създал редица големи шампиони и медалисти от олимпийски игри и световни и европейски първенства.

По-късно се проведе и състезанието "Да танцуваме заедно". В него взеха участие 12 танцови отбора от гимназията. В тях участваха и учители-ментори. Горанов, Лозан Митев и кмета на Сопот изгледаха с голям интерес надпреварата, която бе оценявана лично жури с председател главен асистент Благовеста Калчева от катедра "Хореография" АМТИИ Пловдив. Към ВИП гостите по време на състезанието се включи и именитата баскетболистка от Карлово Пенка Стоянова.
sopot-goranov2sopot-goranov3

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC