Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Стефка Костадинова сред поздравилите Христо Меранзов за 85 г. юбилей

Десетки олимпийски шампиони и медалисти, призьори от световни и европейски първенства, треньори и функционери се събраха в Музея на спорта за да поздравят Христо Меранзов по случай неговата 85-годишнина.

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на  МОК

Общото събрание на БОК промени устава в съответствие с изискванията на МОК

Годишното общо събрание на Българския олимпийски комитет гласува промени в Устава, съобразени с последните изисквания на Международния олимпийски комитет. Корекциите се налагат вследствие на приетата Програма 2020 и последните промени в Олимпийската харта.

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова гост на Европейското по борба

Стефка Костадинова бе днес официален гост на Европейското първенство по борба, което продължава в Букурещ. Председателят на Българския олимпийски комитет пристигна в румънската столица по покана на президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович. Гост на първенството е и Красен Кралев, министър на младежта и спорта.

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК на откриването на Мултиевропейското по таекуондо

Трима вицепрезиденти на БОК бяха сред официалните лица при откриването на второто Мултиевропейско първенство по таекуондо. Любо Ганев, проф. Пенчо Гешев и Красимир Инински присъстваха на на церемонията в столичната зала Асикс Арена,

Посещение в ОКР

Посещение в ОКР

Белчо Горанов, генсек на БОК, бе на визита в Русия, където се срещна своя колега на този пост в олимпийския комитет на страната Анастасия Давидова, петкратна олимпийска шампионка по синхронно плуване. Визитата бе преди турнира за световната купа по свободна борба в Якутск, завършил преди дни.

Белчо Горанов уважи юбилея на ПГ "Ген. Вл. Заимов" в Сопот

sopot-goranov1Генералният секретар на БОК Белчо Горанов уважи "Деня на таланта и спорта", който бе част от тържествата по повод 50-ата годишнина на Професионалната гимназия "Генерал Владимир Заимов" в Сопот.

Заедно с него бе и професор Лозан Митев от НСА "В.Левски", както и кмета на Сопот Деян Дойнов. От ръководството на гимназията бяха приготвили и приятна изненада на Горанов, който е завършил именно тук средното си образование през 1981 г.

Тържеството започна с щафета с олимпийския огън, който бе предаден на директорката на гимназията инж. Катя Адърска-Даскова, който запали жертвеника, като символ на олимпизма и обяви началото на празника.

След това всички ученици и учители от ПГ "Ген. Вл.Заимов" присъстваха на срещата с Белчо Горанов на която той разказа за пътя, sopot-goranovкойто е извървял от гимназията в Сопот до висотите на олимпийския комитет и световната борба. Горанов връчи на директорката почетен плакет от БОК по случай 50-годишния юбилей. Инж. Катя Адърска-Даскова му подари почетния медал на гимназията, който се дава само за особени заслуги и на личности допринесли за издигането Сна авторитета на училището.

Учениците зададоха интересни въпроси на Горанов, на които той с радост отговори. Гост на тържеството бе и Илия Милев, дългогодишен треньор по класическа борба и треньор на Горанов, създал редица големи шампиони и медалисти от олимпийски игри и световни и европейски първенства.

По-късно се проведе и състезанието "Да танцуваме заедно". В него взеха участие 12 танцови отбора от гимназията. В тях участваха и учители-ментори. Горанов, Лозан Митев и кмета на Сопот изгледаха с голям интерес надпреварата, която бе оценявана лично жури с председател главен асистент Благовеста Калчева от катедра "Хореография" АМТИИ Пловдив. Към ВИП гостите по време на състезанието се включи и именитата баскетболистка от Карлово Пенка Стоянова.
sopot-goranov2sopot-goranov3

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC