Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Целта на инициативата е да се остави спомен за всички спортисти, които са прославили името на България в различните олимпиади по света.

 Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги“. 

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Изключително емоционално бяха посрещнати българските спортисти при пристигането си от младежкия олимпийски европейски фестивал в Баку.

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Председателят на БОК Стефка Костадинова прие Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария у нас, в олимпийската ни централа.

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Валентин Андреев донесе първа титла на България от Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку. Андреев спечели златото в хвърлянето на чук с най-добър резултат в състезанието от 82.72 метра.

Бъдещите шампиони на България се събират в Европейския курорт на спорта“ - Албена за Олимпийски фестивал 2019

photo flagsЗа 12-а поредна година Българският олимпийски комитет събира младите спортни таланти от страната на Фестивала „Олимпийски надежди“. Надпреварите от 9 до 11 юни отново ще са в курортен комплекс „Албена“, който тази година е с титлата „Европейски курорт на спорта“.

По традиция фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите albena2 2спортни таланти.

Това лято състезанията се организират в 7 вида спорт - лека атлетика, футбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол, плуване и плажна борба. Тази година силни се очертават турнирите по плажна борба и плажен волейбол. При борците в отделните стилове в предишните три години участваха по над 20 отбора с по 8 състезатели и това направи тези турнири най-масовите. Очакванията са те да бъдат сред най-многолюдните като участници и сега, а допълнителен интерес предизвиква организираният по време на Фестивала треньорски семинар на специалистите по борба у нас.

albena3Много силно се включват участници от Северна Македония, които ще се присъединят към традиционните гости от Румъния. Северните ни съседи пристигат с пълни отбори в баскетбола и волейбола, а македонците изпраща волейболисти. Турнирът по плажен волейбол се очертава като изключително силен, тъй като сред участниците личат имената на двама юношески национали – Самуил Вълчинов и Дамян Колев са водени от треньорката Любомира Василева.

Със сигурност отново футболът ще предизвика силни емоции и ще бъде сред най-атрактивните надпревари. Очакват се два отбора от Варна и albena2 1региона: Добруджа и вероятно Черноморец Балчик, наред с тях ще участват тимовете на Дунав Русе, Шумен, Национал София и Миньор Перник. Отборите ще оформят две групи по три състава, най-добрите отиват на кръст на полуфинали.

В леката атлетика силно присъствие заявяват отново представители на клубове от София, Пловдив, Шумен, Русе, Варна и Добрич. Кросовите бягания на 1 и на 3 км са из алеите на курорта. В плуването най-много участници са заявили школата на Черно море и СК Бриз от Бургас. Силен се очертава и турнирът по тенис на маса, който ще бъде квалификационен за следващите по-важни изпитания в календара на федерацията.

Вече има и заявки за близо 450 участници, като над 100 са записани за стартовете по лека атлетика.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC