Стартираха онлайн обученията по проекта на БОК - SMART SPORT за следсъстезателна адаптация на спортистите

Стартираха онлайн обученията по проекта на БОК - SMART SPORT за следсъстезателна адаптация на спортистите

Тази сутрин в сградата на Националната спортна академия „Васил Левски“ бе даде старт на онлайн обученията по проекта на БОК -SMART SPORT, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия.

Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на  изпроводяк за Европейските игри в Минск

Трибагреник и лъвчета-талисмани за спортистите ни на изпроводяк за Европейските игри в Минск

Национален трибагреник и лъвчета за късмет получиха българските спортисти преди заминаването си за Европейските игри, които започват в петък в Минск.

 Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Стефка Костадинова се срещна с президента на МОК заради кандидатурата ни за младежки олимпийски зимни игри

Българска делегация, водена от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова посети днес президента на МОК Томас Бах в Лозана.

Българската борба проведе иновативен семинар

Българската борба проведе иновативен семинар

По инициатива на Българския олимпийски комитет и UWW, в съответствие с приетата стратегия за насърчаване на социално-културните и педагогически насоки на развитие в спорта борба, се проведе иновативен семинар на тема „Хуманните ценности на борбата“ с участието  на треньори, специалисти и , студенти от НСА „Васил Левски и деятели на борбата.

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

България с 85 спортисти на европейските игри в Минск

Общото събрание на БОК утвърди днес на свое заседание българската делегация за Европейските игри в Минск. Във второто издание на най-мащабния континентален спортен форум ще участват 85 наши състезатели в 15 спорта.

Над 120 участници откриха 37-ата сесия на Националната олимпийска академия на БОК

NOA2019-3 1В тържествена обстановка в в старата Митрополията на Несебър бе открита 37-ата сесия на Националната олимпийска академия на БОК. До 9 юни на базата на НСА „Васил Левски” в Равда в нея ще участват над 120 студенти, преподаватели, представители на олимпийските клубове от цялата страна, учители по физическо възпитание и спортни деятели.

На тържественото откриване присъстваха Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, проф. Пенчо Гешев – вицепрезидент на БОК и ректор на НСА и др.
Основната тема на сесията е „Социално-културната мисия на Олимпизма и Олимпийското движение в съвременното общество”. Лектори ще бъдат проф. Пенчо Гешев, ректор на НСА и заместник председател на БОК, Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, проф. Лозан Митев, директор на НСА, проф. Кристиян Бушман /Германия/, проф. Атанас Георгиев, доц. Даниела Томова. В програмата са включени и заседания по секции и спортни занимания.

Провеждането на годишните сесии на НОА има за цел да се представят
основните идеи на олимпизма и актуалните въпроси в развитието на
олимпийското движение и спорта. По време на сесиите НОА представя своята дейност и насърчава създаването на олимпийски структури в страната. Чрез общуването между млади представители от различни краища на България, НОА се стреми да насърчава сътрудничеството и приятелството между участниците за развитие на идеи и общи инициативи в бъдещото им развитие.

NOA219-5 1NOA219-5 2NOA2019-1NOA2019-3 1NOA2019-3 2NOA2019-7 1NOA2019-7 2

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC