Стефка Костадинова изпрати бъдещите звезди с пожелания за успех лично от премиера Бойко Борисов

Стефка Костадинова изпрати бъдещите звезди с пожелания за успех лично от премиера Бойко Борисов

С лъвче талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници в Младежкия олимпийски летен фестивал, който започва тази неделя в Баку.

С бляскава церемония бяха закрити евроигрите в Минск

С бляскава церемония бяха закрити евроигрите в Минск

С бляскава церемония бяха закрити вторите европейски игри в Минск. Станимира Петрова, която спечели титлата в бокса, бе знаменосец на делегацията ни.

Снимки от триумфа на Ивет Горанова

Снимки от триумфа на Ивет Горанова

Снимки от триумфа на Ивет Горанова, която донесе трета титла за България от европейските игри в Минск.

Ивет Горанова носи трето злато за България от Минск

Ивет Горанова носи трето злато за България от Минск

Ивет Горанова донесе трето злато за България от европейските игри в Минск.

Даниел Асенов: Среброто не ме задоволява

Даниел Асенов: Среброто не ме задоволява

"Европейското сребро не ме задоволява, ще се върна още по-силен на ринга", заяви веднага след награждаването европейският вицешампион и носител на сребърен медал от Европейските игри в Минск Даниел Асенов.

Голям интерес към лекциите и темите на ХХХVІІ сесия на НОА

noa-2019-07С рекордните 120 участници Националната олимпийска академия на БОК започна своята ХХХVІІ сесия за студенти и млади специалисти и VІІ сесия за учители по физическо възпитание и спорт и ще продължи до 9 юни 2019 г. на водната база на НСА на Равда.

В двете сесии на НОА участват студенти от водещите университети в
България, представители на олимпийските клубове в страната, учители и спортни деятели.  Присъстват студенти от Национална спортна академия, Югозападен университет,  Музикална Академия, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методи“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, Технически университет – Варна и студенти от Китай, Испания, Кипър, Франция и Италия. В младежката сесия ще представят своя опит и ученици и ръководители на олимпийските клубове в София, Радомир, Босилеград, НСА, 35 СЕУ „Добри Войников“, Димитровград.

На официалната церемония присъстваха генералният секретар на БОК Белчо Горанов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, гост-лектори от чужбина и др.

Горанов награди Олимпийския клуб Радомир за 15 годишния юбилей, както и клуба в Босилеград за 10 годишнината от създаването му.
По традиция на церемонията по откриването беше връчен  Диплом на името на проф. Наталия Петрова на студента от НСА – Денис Андреев. Специален плакет на името на Оскар Шранц получи един от основателите на Олимпийски клуб София и дългогодишен деятел на НОА – Милена Генева.

Програмата на сесията включва образователна лектория, спортни и културни инициативи на участниците. Темата на сесиите на НОА тази година е „Социално-културната мисия на олимпизма и олимпийското движение в съвременното общество”.

В днешната програма проф. Лозан Митев представи лекция на тема „Мястото на телесната култура в живота на съвременното общество и мисията на учителя и треньора“, а проф. Атанас Георгиев – „Социално-културната мисия на Олимпизма и Олимпийското движение в съвременното общество“.
Голям интерес и оживени дискусии предизвика лекцията на генералния секретар на БОК Белчо Горанов на тема „Европейските игри в Минск и тяхното значение в международен и национален план“.

noa-2019-01noa-2019-02noa-2019-03noa-2019-04noa-2019-05noa-2019-06noa-2019-07noa-2019-08

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC