Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Целта на инициативата е да се остави спомен за всички спортисти, които са прославили името на България в различните олимпиади по света.

 Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги“. 

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Изключително емоционално бяха посрещнати българските спортисти при пристигането си от младежкия олимпийски европейски фестивал в Баку.

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Председателят на БОК Стефка Костадинова прие Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария у нас, в олимпийската ни централа.

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Валентин Андреев донесе първа титла на България от Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку. Андреев спечели златото в хвърлянето на чук с най-добър резултат в състезанието от 82.72 метра.

Стартираха онлайн обученията по проекта на БОК - SMART SPORT за следсъстезателна адаптация на спортистите

smartТази сутрин в сградата на Националната спортна академия „Васил Левски“ бе даде старт на онлайн обученията по проекта на БОК -SMART SPORT, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия.

Цел на обучението е чрез преминаване през разработените четири образователни модула, да се повишат технологичните умения на елитните спортисти и треньори, за да се улесни професионалния им път след приключване на активната спортна кариера.

В рамките на събитието, бе представена и създадената онлайн платформа, която представя и предоставя за ползване smart2алгоритмите на всички най-добри практики и политики за дуални кариери на елитни спортисти.

Семинарът бе открит от Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, който изтъкна ползата от подобни проекти за следсъстезателната социална адаптация на спортните хора в обществото. Водещ на презентацията днес бе инж. Евгени Нончев - създател на платформата, координатор е Теодора Жилкова, а сред лекторите бе проф. Лозан Митев от НСА.

В обучението се включиха 20 студенти, преподаватели и спортисти, сред които прекратилите тази година активните си спортни кариери изтъкнати скиори Мария Киркова и Веселин Цинзов.

Ръководител на проекта е Българският олимпийски комитет, а партньори са Институтът за спортни науки към Университета на Виена, Университетът Отто фон Гюрике в Магдебург, Македонският олимпийски комитет и Европейската асоциация за университетски спорт, базирана в Словения.

SMART SPORT подкрепя прилагането на Насоките на Европейския Съюз за дуални кариери на спортисти чрез създаване на международна мрежа от заинтересовани лица, които ще разработят и тестват чрез приложение иновативна програма за дуални кариери на активни спортисти и треньори.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC