Стефка Костадинова изпрати бъдещите звезди с пожелания за успех лично от премиера Бойко Борисов

Стефка Костадинова изпрати бъдещите звезди с пожелания за успех лично от премиера Бойко Борисов

С лъвче талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници в Младежкия олимпийски летен фестивал, който започва тази неделя в Баку.

С бляскава церемония бяха закрити евроигрите в Минск

С бляскава церемония бяха закрити евроигрите в Минск

С бляскава церемония бяха закрити вторите европейски игри в Минск. Станимира Петрова, която спечели титлата в бокса, бе знаменосец на делегацията ни.

Снимки от триумфа на Ивет Горанова

Снимки от триумфа на Ивет Горанова

Снимки от триумфа на Ивет Горанова, която донесе трета титла за България от европейските игри в Минск.

Ивет Горанова носи трето злато за България от Минск

Ивет Горанова носи трето злато за България от Минск

Ивет Горанова донесе трето злато за България от европейските игри в Минск.

Даниел Асенов: Среброто не ме задоволява

Даниел Асенов: Среброто не ме задоволява

"Европейското сребро не ме задоволява, ще се върна още по-силен на ринга", заяви веднага след награждаването европейският вицешампион и носител на сребърен медал от Европейските игри в Минск Даниел Асенов.

Стартираха онлайн обученията по проекта на БОК - SMART SPORT за следсъстезателна адаптация на спортистите

smartТази сутрин в сградата на Националната спортна академия „Васил Левски“ бе даде старт на онлайн обученията по проекта на БОК -SMART SPORT, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия.

Цел на обучението е чрез преминаване през разработените четири образователни модула, да се повишат технологичните умения на елитните спортисти и треньори, за да се улесни професионалния им път след приключване на активната спортна кариера.

В рамките на събитието, бе представена и създадената онлайн платформа, която представя и предоставя за ползване smart2алгоритмите на всички най-добри практики и политики за дуални кариери на елитни спортисти.

Семинарът бе открит от Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, който изтъкна ползата от подобни проекти за следсъстезателната социална адаптация на спортните хора в обществото. Водещ на презентацията днес бе инж. Евгени Нончев - създател на платформата, координатор е Теодора Жилкова, а сред лекторите бе проф. Лозан Митев от НСА.

В обучението се включиха 20 студенти, преподаватели и спортисти, сред които прекратилите тази година активните си спортни кариери изтъкнати скиори Мария Киркова и Веселин Цинзов.

Ръководител на проекта е Българският олимпийски комитет, а партньори са Институтът за спортни науки към Университета на Виена, Университетът Отто фон Гюрике в Магдебург, Македонският олимпийски комитет и Европейската асоциация за университетски спорт, базирана в Словения.

SMART SPORT подкрепя прилагането на Насоките на Европейския Съюз за дуални кариери на спортисти чрез създаване на международна мрежа от заинтересовани лица, които ще разработят и тестват чрез приложение иновативна програма за дуални кариери на активни спортисти и треньори.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC