Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Целта на инициативата е да се остави спомен за всички спортисти, които са прославили името на България в различните олимпиади по света.

 Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги“. 

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Изключително емоционално бяха посрещнати българските спортисти при пристигането си от младежкия олимпийски европейски фестивал в Баку.

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Председателят на БОК Стефка Костадинова прие Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария у нас, в олимпийската ни централа.

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Валентин Андреев донесе първа титла на България от Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку. Андреев спечели златото в хвърлянето на чук с най-добър резултат в състезанието от 82.72 метра.

Вангелов на репешаж в борбата, мъжкият ни дует в бадминтона - на четвъртфинал

6-vangelov3-redГеорги Вангелов ще се бори на репешажите на европейските игри в Минск. 

Българинът загуби на старта в категория до 57 кг на свободния стил, но неговият противник - Махир Амирасланов (Азербайджан) стигна финала и даде втори шанс на нашия национал. 

Съперник на Вангелов утре ще бъде македонецът Владимир Егоров. А при успех ще се бори за бронза с руснака Завур Угуев, който загуби от азера Амирасланов с 2:3. 

Утре на тепиха излизат Николай Щерев (97) и София Георгиева (68).

6-badminton-nedelcheva1Днес за Минск заминаха и националите в класическия стил, водени от старши треньора Армен Назарян.

Същевременно мъжката ни двойка в бадминтона Алекс Влаар и Димитър Янакиев си осигуриха място на четвъртфиналите след успех над австрийците Доминик Щипзиц и Филип Биркер с 21:10, 21:19, с което оглавиха класирането в група "Ф" с пълен актив.
Следващите им съперници е са поставените под номер 4 в схемата Марк Ламсфус и Марвин Зайдел (Германия), които също имат две победи.

При смесените дуети Мария Мицова и Влаар загубиха втората си среща от поставените под №1 Габриел Адкок и Крис Адкок (Великобритания) с 14:21, 19:21. И в решаващ мач за класиране на четвъртфиналите ще срещнат Селин Бюркар и Оливер Шалер (Швейцария).

На сингъл Даниел Николов загуби реални шансове да продължи на осминафиналите, след като допусна второ поражение.

В скоковете на батут Мариян Михалев завърши 14-и със сбор от 105.080 точки. Най-добър в пресявките бе представителят на домакините Владислав Гончаров със 113.480 т.

Снимки: БОК, Костадин Андонов

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC