Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Откриха Алея на Олимпийската ни слава в Св. Влас

Целта на инициативата е да се остави спомен за всички спортисти, които са прославили името на България в различните олимпиади по света.

 Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги

Стефка Костадинова отличи президента на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович с медал за „Олимпийски заслуги“. 

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Емоционално посрещане на българските медалисти от олимпийския фестивал в Баку

Изключително емоционално бяха посрещнати българските спортисти при пристигането си от младежкия олимпийски европейски фестивал в Баку.

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Посланик и президент в централата на БОК по повод Лозана 2020

Председателят на БОК Стефка Костадинова прие Мюриел Берсе Коен, посланик на Швейцария у нас, в олимпийската ни централа.

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Злато за България на олимпийския фестивал в Баку

Валентин Андреев донесе първа титла на България от Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку. Андреев спечели златото в хвърлянето на чук с най-добър резултат в състезанието от 82.72 метра.

Вицешампионите от аеробиката: Щастливи с историческото сребро

7-aerobika-belcho5Българската петорка на аеробика в груповите съчетания бе поздравена днес от генералния секретар на БОК Белчо Горанов за невероятния им успех на Европейските игри в Минск.

Късно снощи нашият тим грабна среброто, на по-малко от една десета след представителите на Русия.

Днес вицешампионите Ана–Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки, Тихомир Баротев и тяхната треньорка Биляна Тютюкова бяха в основната арена на състезания стадион „Динамо“ и си направиха своеобразна фотосесия за спомен от историческия успех. С отличието в
Минск българската аеробика записва нов връх в своето развитие, което през последните години е свързано със все по-нарастващата популярност и успешна работа в този спорт у нас.

Белчо Горанов благодари на момичетата и момчетата, като специално поздрави тяхната треньорка, хората от щаба и от ръководството на федерацията, всичко, които стоят зад историческия успех на българската аеробика. „Благодаря ви за позитивните емоции, за това, че с изпълненията и постиженията си правите горди българите и доставяте нови
поводи за национално самочувствие,“ каза Горанов, като пожела на състезатели и треньор здраве и много бъдещи успехи.

„Страхотен колектив, който за малко време е успял да направи изумителни неща. Зрителите в зала Минск бяха пленени както от перфектния синхрон в изпълнението на българския отбор, така и от хореографията, костюмите и най-вече от музиката, базирана на една от най-прочутите и получила глобална известност българска песен през последните години. Всичко,
което правеше българската петорка бе с изключителна лекота, финес и изящност,“ това коментират днес медиите в Беларус по повод представянето на България в аеробиката.

За „сребърната петорка“ предстои дълго чакана почивка и веднага след това много работа с поглед към следващите континентални и световни изпитания. Защото всичките петима са твърдо уверени, че техният красив, предизвикващ огромен интерес и възхита спорт скоро ще бъде част от програмата на олимпийските игри.

Снимки: БОК, Костадин Андонов

7-aerobika-belcho7-aerobika-belcho17-aerobika-belcho27-aerobika-belcho37-aerobika-belcho47-aerobika-belcho5

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC