МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Александра Жекова карала с тежка травма на финала

jekova16Бащата и треньор на Сани Жекова – Виктор, бе изключително развълнуван след финала в сноубордкроса, в който нашето момиче завърши на пета позиция. Той разкри пред БНТ, че българската звезда в сноуборда се е състезавала с болезнена контузия.

Сани нарани опашната си кост преди три седмици, но сега Виктор Жеков уточни, че става дума за счупване. Жекова бе изключително близо до това да спечели бронзовия медал от Игрите в Сочи, но безумните действия на италианката Микаела Мойоли я оставиха без отличие в надпреварата.

„Много се радвам, че ги докарахме нещата до битка за медал. Понеже знам откъде идваме и с кого се бием и мисля, че хората трябва да бъдат много горди, с това, което постигнахме. Това са нации с огромни ресурси, а ние успяваме да се боричкаме с тях“, сподели Виктор Жеков.

„Ние сме единствените с такъв екип – от един човек. Джоко много ни помогна, да ми дава информация отдолу, това е треньорът в паралелните дисциплини. Дори да ми се обади само отдолу, за да се подготвим, това е много добра и качествена помощ.“

„Много благодаря на БОК, които ми бяха осигурили едно много удобно помещение. Те не могат да разберат, но беше огромна помощ“, добави треньорът. Виктор Жеков разкри още:

„Досега не бяхме казвали, но Сани дойде тук със счупена опашка и е много болезнено, но това е част от нашия спорт.“

Бащата и треньор на Сани Жекова – Виктор, бе изключително развълнуван след финала в сноубордкроса, в който нашето момиче завърши на пета позиция. Той разкри пред БНТ, че българската звезда в сноуборда се е състезавала с болезнена контузия. Сани нарани опашната си кост преди три седмици, но сега Виктор Жеков уточни, че става дума за счупване. Жекова бе изключително близо до това да спечели бронзовия медал от Игрите в Сочи, но безумните действия на италианката Микаела Мойоли я оставиха без отличие в надпреварата. „Много се радвам, че ги докарахме нещата до битка за медал. Понеже знам откъде идваме и с кого се бием и мисля, че хората трябва да бъдат много горди, с това, което постигнахме. Това са нации с огромни ресурси, а ние успяваме да се боричкаме с тях“, сподели Виктор Жеков. „Ние сме единствените с такъв екип – от един човек. Джоко много ни помогна, да ми дава информация отдолу, това е треньорът в паралелните дисциплини. Дори да ми се обади само отдолу, за да се подготвим, това е много добра и качествена помощ.“ „Много благодаря на БОК, които ми бяха осигурили едно много удобно помещение. Те не могат да разберат, но беше огромна помощ“, добави треньорът. Виктор Жеков разкри още: „Досега не бяхме казвали, но Сани дойде тук със счупена опашка и е много болезнено, но това е част от нашия спорт.“

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=472910

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC