МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Жекова: „Това бе най-дългата и трудна писта, която сме имали досега

jekova01 copy"Бях трета до последния вираж. Тогава италианката ме свали и просто нямаше как да реагирам, защото тя беше зад мен -  каза Александра Жекова след финала. - И така паднахме. След това вече нямаше как да наваксам до финала.

За съжаление това е нашия спорт. Много труден, но все пак се радвам, че стигнахме до тук. Фактът, че мога да стигна до финала и то след като не бях възстановена напълно от контузията днес ме прави много щастлива. И поне вече знам върху какво да работя за вбъдеще за да стана по-добра. Това бе най-тежката писта, която сме имали до момента. Наистина и физически и технически беше предизвикателство, защото всички се справиха страхотно. Всяка една от нас можеше да бъде победителка. Поздравления за Ева. Тя е много талантлив млад състезател. През сезона Ева наистина даде сериозна заявка, че ще преследва олимпийското злато. Но в този спорт трябва и малко късмет. По време на спускането в никакъв случай не съм си мислела за медала. Аз бях концентрирана единствено и само върху снега, защото другите състезателки ми налагаха да правя грешки, които трябваше много бързо да оправям и да наваксвам скорост. Наистина бях концентрирана единствено върху това как да остана на краката си. Трасето беше много меко и скоростта се промени. Беше наистина предизвикателство. Така, че медала можеше и да е наш, но просто така се случи. Благодаря на всички, които ми помагаха и бяха с мен.

Виктор Жеков: Благодаря на Сани. Тя направи нещо много голямо. Стисна зъби, тренираше и се състезаваше, въперки, че бе със счупена опашна костица след падането на екстрийм геймс в САЩ. Тя пое голям риск, ако бе паднала, щеше да е много опасно и болезнено, но стисна зъби. Италианката предприе рискован ход. Това бе „кауза пердута”. Тя просто няваше как да излезе от този вираж с подобна траектория. Момичето подходи рисковано и пробва нещо, което нямаше как да се случи. Тя не можеше да продължи по този начин. Ход на отчаянието, който обаче попречи на Сани. Но такъв е нашия спорт, има го и това. Още веднъж благодаря и поздравявам Сани за духа с който тренираше и се състезаваше. Сега ще се опитам да помогна на Радослав Янков и треньора му Георги Атанасов за олимипийските им стартове в паралелните слломи на сноуборда.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC