МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Един по-спокоен ден за Жекова в Сочи

jekova16След силните емоции от стартовете в неделя, за Александра Жекова днес бе разтоварващ ден. Сани спа до по-късно от обикновено, след това отдели повече време за себе си и преди обед направи лек фитнес. В 11 ч. възнамеряваше да гледа бордъркроса на мъжете, но стартът на състезанието бе отложен поради гъста мъгла.

Жекова мина през офиса на БОК и сподели впечатленията си от станалото на състезането ден по-рано, като отново заяви, че приема нещата изключително спокойно и позитивно.

По това време Виктор бе на пистата за да помага на колегата си Георги Атанасов-Джоко в тренировъчните спускания на снобордиста Радослав Янков. Жеков правеше заедно с Джоко до късно през нощта предишния ден бордовете на нашия представител в паралелните сноуборд слаломи.

Веднага след като обядва, около 13.30 ч. Сани потегли за Сочи, пътят „Маунтин Вилидж” в ски-зоната до града край Черно море е час и половина. В 16.00 ч. Сани и майка й Божана бяха канени на специална среща, организирана от една от големите фирми, спонсори на МОК и Олимпиадата. Събитието бе в Олимпийски парк в приморската част на Игрите. Веднага след това Жекова даде интервю за колегите от БНТ, които са ситуирали студиото си в Международния Радио Телевизонен център (IBC).
 
След това Сани отдели време да бъде заедно с майка си. Същевременно Виктор бе по пистите, а вечерта на техническата конференция на бордъркроса. Утре двамата ще стягат багажа си за прибиране в България. По график Жекови ще летят през Истанбул с полет, който трябва да кацне на Терминал 2 на Аерогара София в сряда, 19 февруари, в 9.05 ч. сутринта.

Непрогледна мъгла захлупи ски-зоната над Сочи

Гъста мъгла обхвана цялата планинска зона над Сочи. Всички олимпийски села и обекти на височина над 1000 метра са в непрогледна пелена, видимостта е не повече от 20 метра. Освен отложените стартове на масовия биатлон и бордъркроса при мъжете, тази ситуация затруднява неимоверно тренировките на алпийците в техничните дисциплини, които започват утре. С големи трудности функционира и транспортът, но засега организаторите се справят и големи сривове няма.

sochi000 sochi0111 sochi111

Присадов и Каневчев вече са в Олимпиското село

Рано тази сутрин в Сочи пристигнаа и последният български олимпиец, кото ще участва на Игрите. Скиорът алпиец Стефан Присадов и тренорът Иван Каневчев се настаниха в стаята освободена снощи от Владимир и Емил Зографски. Стефан ще стартира на гигантски слалом в сряда и на слалом в събота.  

ПОВЕЧЕ ЗА НАШИТЕ

Най-млад - най-стар от нашите в Сочи

От олимпийците ни в Сочи най-млад е ски-скачачът Владимир Зографски, който навърши 20 години през юли. Най-възрастен е биатлонистът Михаил Клечеров – на 31 г. Две трети от състезателите са родени в периода 1987 – 1992 г. Точно една четвърт от нашите олимпийци са на 27 г., други трима са на 28.


Дамите отстъпват позиции

Леко се е променило съотношението мъже – жени в олимпийските ни делегации. Във Ванкувър дамите бяха 7 от 19 участници, сега в Сочи те отстъпват позиции, като са 5 от 18, което е по-малко от 30 процента. За сравнение е пропорцията от последната Лятна олимпиада през 2012 г. в Лондон, където България бе представена от 25 жени и 38 мъже.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC