МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Определиха състава на биатлонската щафета

ssochi01Тази сутрин бе определен българският състав за щафетата, с която завършва програмата на олимпийските състезания по биатлон. Мирослав Кенанов е със синозит и е на антибиотици, поради тази причина Иван Златев ще бяга трети пост.

Старши треньорът Георги Фъртунов обяви и подредбата на нашите: на първи пост е капитанът Михаил Клечеров, на втори е най-силният ни ски-бегач Владимир Илиев, на трети е Златев и на последния, четвърти е най-добре представящият се напоследък български биатлонист Красимир Анев. Днес нашите имат само фитнес. Вчера са провели специализирани тренировки за щафетното състезание, утре също ще наблегнат на модели, съобразно спецификата на този старт. Щафетата е в събота от 16.30 ч. българско време.

"Газпром$ прати в Рая 1/3 от олимпийците в Сочи

Истински лукс и райски условия е предоставила една от най-мощните и богати фирми на планетата „Газпром” на част от олиимпийците в Сочи. Компанията е изградила селище с неописуими глезотии, което е разположено в сърцето на една от една от най-красивите части от планините над олимпийската столица. „Ендуранс вилидж” е приютило биатлонистите и бегачите, които могат да се ползват от страхотния лукс, който предлага подобно селище. В центъра е 5-звезден хотел, с два минерални басейна, единият от които външен с температура на водата 25 градуса. До него са позиционирани три джакузита с различна температура на водата. Спацентърът е невероятен, както и условията в апарт-студиата на сградата. Ресторантът е сред най-елитните и се различава като качество и обслужване в сравнение с тези на останалите села.

Още по-впечатляващи са къщите покрай хотела. Това са двуетажни планински вили, предназначени за наемане от добре супер богати личности. Идеята е тези къщи да се предоставят дори за цял зимен сезон на ВИП-персони и важни особи, за отдих и делови срещи, както и за бизнес контакти. Естествено цялото селище е затворен тип, подсигурено с невидима, но подсилена охрана. Всяка къща разполага с огромен хол, четири стаи с бани на първия етаж плюс още три стаи с бани и отделно голямо помещение на втория. Всички материали, с които са строени вилите са от суперкачество. Сауните, джакузитата и другите глезотии във вилите се подразбират, но те сега са блокирани за спортистите по време на Олимпиадата.

sochsoch1soch2soch3soch4

В центърът на селището, пред хотела, е изградена огромна тераса, от където се открива невероятна гледка. Целият комплекс е разположен на плато в средата на планинска верига от Кавказките планини и панорамата към алпийските върхове е на 360 градуса. Четири кабинкови лифта допълват чисто новото шосе като транспортна връзка от долината Красна поляна.

От селището надолу по северния склон се спускат осем ски-писти за алпийците, обслужвани от 6 седалкови лифта. В съседство на самото плато са разположени двата олимпийски комплекса – за ски-бягане и биатлон, с неизброими и прекрасни по качество писти. Сградите на тези спортни центрове приличат повече на трибни на 20-хиляден стадион, отколкото на зимен спортен център.

Според метеоролозите точно тук пада най-много сняг през зимата в целия регион. Навярно за това сега – при вече повече от 3 седмици без никакви значими валежи – снегът на места в селцето е близо 3 метра и се налага да се придвижваш по направени коридори като в лабиринт.

Газпром са завършили строежа на селището непосредствено преди Игрите. Веднага след Олимпиадата то ще претърпи козметични промени за повече лукс, след което ще приеме първите си ВИП-гости. За олимпийците ще остане споменът, че са имали шанса да живеят 20 дни в едно от райските кътчета на планетата.

ПОВЕЧЕ ЗА НАШИТЕ

Югът води на Севера

Логично, съобразно разположението на повечето високи наши планини, Югът води на Севера по подготвени олимпийци, като съотношението е 14:4. Само Теодора Малчева(Троян), Антония Григорова-Бургова(Варна), Десислава Стоянова(Берковица) и Владимир Илиев(Троян) са родени на север от Стара планина. Съотношението Изток-Запад е още по-фрапиращо и също се обуславя от локацията на планиските центрове - от цялата ни делегация единствено варненката Антония Григорова-Бургова не е родена в Западна или Централна България.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC