МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Една промяна в биатлонската ни щафета

olМалка промяна са предприели треньорите в състава на биатлонската на щафета. Владимир Илиев и Иван Златев си разменят местата като втори и трети пост. Така подредбата става следната:

първи пост за капитана и най-опитен в състава Михаил Клечеров, втори за Иван Златев, трети за най-добрия ски-бегач Владимир Илиев и четвърти за Красимир Анев. Промяната е продиктувана от информация, която са получили треньорът Георги Фъртунов и останалите от нашия щаб за подредбата в други щафети, които се явяват директни наши съперници. „Не сме пробвали досега този ред, но се надявам той да се отрази положително на представянето ни. – каза Фъртунов. – Днес провеждаме модели на тренировки, съобразно спецификата на предстоящото състезание. Момчетата са здрави и амбицирани да завършат Олимпиадата с най-доброто си представяне.” Стартът на щафетата е в събота от 16.30 ч. българско време и с нея приключват състезанията по биатлон в олимпийската програма.

Радослав Янков преодоля настинката

Единственият ни сноубордист на Олимпиадата в Сочи Радослав Янков се справи с вирусната настинка, която го мъчеше в последните няколко дни. Болките бяха най-вече в гърлото при преглъщане, но след намесата на д-р Първан Първанов нещата отшумяха. Днес Радослав направи тренировка по модела на слаломното трасе рано сутринта, тъй като състазението на паралелен слалом утре започва в 9.15 ч. местно време. Форматът е същият като на паралелния гигантски слалом – с два манша елиминации по време, които определят осминафиналната решетка. Преди два дни Радослав изпревари седем от своите съперници и завърши 25-и в първото си изпитание на Игрите в Сочи.

ПОВЕЧЕ ЗА НАШИТЕ

9 с дебют, две на трета поредна олимпиада

Девет състезатели - или половината ни спортисти - участваха и на предишните игри във Ванкувър. Целият състав от ски-бягането от канадската олимпиада сега е и в Сочи, почти същата е ситуацията в биатлона, където четирима са отново на линия. С най-голям олимпийски стаж са бордистката Сани Жекова и алпийката Мария Киркова, за които това е трета поредна олимпиада. Дебютанти са тримата ни алпийци, Деси Стоянова и Иван Златев в биатлона, ски-бегачът Андрей Гридин, ски-скачачът Владимир Зографски, сноубордистът Радослав Янков и състезателят на шейни Станислав Беньов. За останалите седмина това е втора поредна олимпиада.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC