МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Жекова премирана с 50 000 лв. от Първа инвестиционна банка

sani-pibАлександра Жекова получи извънредна премия - 50 000 лева от Първа инвестиционна банка (ПИБ), генерален спонсор на Българския олимпийски комитет (БОК) и спонсор на сноубордистката.

Тя бе наградена за петото си място в бордъркроса от 22-те зимни олимпийски игри Сочи 2014. Малшансът попречи на Жекова да вземе медал, след като италианска състезателка я връхлетя малко преди финала.

Сноубордистката получи чека от Васил Христов, изпълнителен директор на ПИБ.

„Първа инвестиционна банка е горд спонсор на Сани Жекова от 2011 година - каза Христов. - Още тогава бяхме убедени в потенциала на Сани да бъде истински шампион. Като генерален спонсор на БФСки ние подкрепяме активно българските зимни спортове. Съгласно договора тя трябваше да получи премия за олимпийски медал в Сочи. Независимо от лошия късмет днес посрещаме Сани като истински медалист, защото тя наистина заслужаваше да се качи на почетната стълбичка в Сочи. Сани накара цяла България да се гордее с нейното представяне, така че за нас тя е шампион и пример за подражание. Важно е младите хора в България да имат своите идоли и Сани Жекова е един от тях. Надявам се, че следващия път и късметът ще бъде на нейна страна. Пожелавам й най-вече здраве, много късмет и съм сигурен, че за нея тепърва предстоят още по-големи успехи.”

От своя страна родната звезда в сноуборда с мъка сдържа сълзите си и изказа своята благодарност за дългогодишната подкрепа и оказаното й доверие от ПИБ.

Сани изрази своите благодарности и към Българската федерация по ски и всички свои почитатели в България.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC