МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Любо Ганев не мърда от суеверие

lubo ganev_sueverenВтори пореден мач Любо Ганев не мърда от избраното от него място във волейболната зала.

Лидерът на тима се е монтирал в един от секторите зад камерите на статистиците и дори не става по време на паузите между геймовете.

„Докато побеждаваме няма да мръдна от тази седалка, тук ще си живея”, твърди великанът.

Без еуфория при волейнационалите

Без еуфория премина връщането на българските волеболни ou-plyci nasila_pozdravihaнационали от залата към олимпийското село след знаменателната победа над поляците. В автобуса внямаше крясъци и изхвърляния, момчетата предимно коментираха мача и се радваха, че са надиграли надменните поляци. Снощи старши трньорът Найден Найденов събра тима на разбор, където ще бъде обсъждана и с видео играта на следващия ни съперник Австралия. Утре отборът има една тренировка и фитнес. Третия ни мач в групата е в четвъртък от 13.30 ч. срещу Австралия. Два дни след това – в събота – излизаме срещу Аржентина. Това ще е единственият ни късен мач в групите, той е с начало 22.00 ч. българско време.


Поляците насила поздравиха нашите

sokolov geroiБесни от загубата си полските волейболни национали не пожелаха в пъървия момент да поздравт българите. Наложи се старши треньоарът им да ги върне на полето за да сторт това. Дори и тогава обаче не всички от разбитата „дружина полска” застанаха до мрежата за поздрав.

Цветан Соколов е волейболен герой

Огромни 10-метрови плакати промотиращи волейбола на олимпийските игри посрещат зрителите в залата. На тях са снимани по един от играчите на даден тим с надпис над него: „волейболен герой”. От българския национален тим това Цветан Соколов, чийто образ радва малчуганите на входа на залата.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC