МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Дисквалификация „дърпа” назад Йоан Колев

logo london 2012заради дефектно платно предоставено на българина от организаторите

Завърши първата част от квалификациите на ветроходците в клас уиндсърфинг. След първите шест гонки Ирина Константинова е 22-ра от 28 участнички, а Йоан Колев – 31-ви от 38 стартирали. Следобед се получи куриозна ситуация, след като малко преди старта платното на българина се закъса от само себе си и това наложи смяната му на вода, което отне 15 минути. А цялата олимпийска гонка бе забавена. Екипировката на Олимпийски игри се предоставя от организаторите и те поемат цялата отговорност за нейното качество.

Според Явор Колев – брат и треньор на нашия представител – преди почивния ден двамата ни състезатели имат резерви и са способни да покажат и по-голям потенциал. Във ветроходството, засега се представят според очакванията. Наставникът смята, че след първите гонки, които са били в открити води и твърде „силови”, сега, когато състезателите са се „прибрали” в акваторията на пристанището, обстановката допада повече на Ирина и Йоан. Причината е, че стартовете вече дават възможност за повече тактика.

Ирина Константинова продължава да страда от леки болки в рамото, в сряда е преминала специална терепавтична процедура. Голяма й цел е да се приближи максимално в последните два дни до заветната десетка, която ще й даде право най-накрая – при четвъртата й олимпиада – да влезе в решаващия финал в битката за медалите. На Игрите в Пекин тя се нареди 12-а в крайното класиране, но тук травмата може и да и попречи да изпълнии мечтата си.

При Йоан нещата са малко по-комплицирани. Младостта и липсата на опит явно му се отразяват и той записа един старт, който ще му тежи в представянето до края на олимпийските състезания. Става въпрос за третата гонка, в която Йоан прави фалстарт, а след това увлечен в устрема си напред не чува първоначалните сигнали на съпътстващите катери да рестартира и по тази причина бе дисквалифициран. Това му отрежда последното място в конкретния старт, но по-неприятното е, че въпросният резултат няма да се зачеркне от общото му представяне. По принцип в регламента на олимпийските стартове е залегнало при сборуването за финала да отпада най-слабият резултат, но при дисквалификации това не важи. Нашите са обяснявали след това на журито, че Йоан просто не е чул сигналите на съпъстващите лодки, но протестът не е бил уважен.

Треньорът Явор Колев съобщи, че всички фенове на ветроходстовото и интересуващи се в поддробности от предсатянето на нашите уиндсърфъри могат да ползват интернет линка в сайта на BBC 3.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC