Белчо Горанов приветства участниците в

Белчо Горанов приветства участниците в "София ърбан зона 2020“

Белчо Горанов бе сред официалните гости, които дадоха старт на Европейската седмица на спорта. Кратката церемония се състоя в последния ден от организираната от „София – европейска столица на спорта и Столична община „Ърбан зона 2020“ в Княжеската градина до Орлов мост.

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

  За първи път в историята книга събира на церемония живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „България на Олимп“ ще се промотира със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ на 29 септември от 12 часа.

Един велик боксов шампион на 60

Един велик боксов шампион на 60

Един от най-великите шампиони в историята на аматьорския бокс навършва днес 60 години.

БОК отличи със „Специален медал“ Анатоли Илиев

БОК отличи със „Специален медал“ Анатоли Илиев

Българският олимпийски комитет (БОК) отличи новатора в спортния мениджмънт у нас, дългогодишен организатор и изтъкнат деятел Анатоли Илиев със „Специален медал на БОК“

Белчо Горанов бе сред гостите на откриването на колообиколката на България

Белчо Горанов бе сред гостите на откриването на колообиколката на България

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов беше гост на церемонията преди официалния старт на 67-та колоездачна обиколка на България.

Белчо Горанов уважи юбилея на ПГ "Ген. Вл. Заимов" в Сопот

sopot-goranov1Генералният секретар на БОК Белчо Горанов уважи "Деня на таланта и спорта", който бе част от тържествата по повод 50-ата годишнина на Професионалната гимназия "Генерал Владимир Заимов" в Сопот.

Заедно с него бе и професор Лозан Митев от НСА "В.Левски", както и кмета на Сопот Деян Дойнов. От ръководството на гимназията бяха приготвили и приятна изненада на Горанов, който е завършил именно тук средното си образование през 1981 г.

Тържеството започна с щафета с олимпийския огън, който бе предаден на директорката на гимназията инж. Катя Адърска-Даскова, който запали жертвеника, като символ на олимпизма и обяви началото на празника.

След това всички ученици и учители от ПГ "Ген. Вл.Заимов" присъстваха на срещата с Белчо Горанов на която той разказа за пътя, sopot-goranovкойто е извървял от гимназията в Сопот до висотите на олимпийския комитет и световната борба. Горанов връчи на директорката почетен плакет от БОК по случай 50-годишния юбилей. Инж. Катя Адърска-Даскова му подари почетния медал на гимназията, който се дава само за особени заслуги и на личности допринесли за издигането Сна авторитета на училището.

Учениците зададоха интересни въпроси на Горанов, на които той с радост отговори. Гост на тържеството бе и Илия Милев, дългогодишен треньор по класическа борба и треньор на Горанов, създал редица големи шампиони и медалисти от олимпийски игри и световни и европейски първенства.

По-късно се проведе и състезанието "Да танцуваме заедно". В него взеха участие 12 танцови отбора от гимназията. В тях участваха и учители-ментори. Горанов, Лозан Митев и кмета на Сопот изгледаха с голям интерес надпреварата, която бе оценявана лично жури с председател главен асистент Благовеста Калчева от катедра "Хореография" АМТИИ Пловдив. Към ВИП гостите по време на състезанието се включи и именитата баскетболистка от Карлово Пенка Стоянова.
sopot-goranov2sopot-goranov3

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC