Томас Бах с обръщение към Олимпийското движение

Томас Бах с обръщение към Олимпийското движение

Президентът на МОК Томас Бах отправи обръщение към Олимпийското движение във връзка с епидемията от коронавирус. Той говори за социалното, икономическото и политическо възстдействие, както и за пътя напред.

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Голям интерес към лекциите и темите на ХХХVІІ сесия на НОА

noa-2019-07С рекордните 120 участници Националната олимпийска академия на БОК започна своята ХХХVІІ сесия за студенти и млади специалисти и VІІ сесия за учители по физическо възпитание и спорт и ще продължи до 9 юни 2019 г. на водната база на НСА на Равда.

В двете сесии на НОА участват студенти от водещите университети в
България, представители на олимпийските клубове в страната, учители и спортни деятели.  Присъстват студенти от Национална спортна академия, Югозападен университет,  Музикална Академия, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методи“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, Технически университет – Варна и студенти от Китай, Испания, Кипър, Франция и Италия. В младежката сесия ще представят своя опит и ученици и ръководители на олимпийските клубове в София, Радомир, Босилеград, НСА, 35 СЕУ „Добри Войников“, Димитровград.

На официалната церемония присъстваха генералният секретар на БОК Белчо Горанов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, гост-лектори от чужбина и др.

Горанов награди Олимпийския клуб Радомир за 15 годишния юбилей, както и клуба в Босилеград за 10 годишнината от създаването му.
По традиция на церемонията по откриването беше връчен  Диплом на името на проф. Наталия Петрова на студента от НСА – Денис Андреев. Специален плакет на името на Оскар Шранц получи един от основателите на Олимпийски клуб София и дългогодишен деятел на НОА – Милена Генева.

Програмата на сесията включва образователна лектория, спортни и културни инициативи на участниците. Темата на сесиите на НОА тази година е „Социално-културната мисия на олимпизма и олимпийското движение в съвременното общество”.

В днешната програма проф. Лозан Митев представи лекция на тема „Мястото на телесната култура в живота на съвременното общество и мисията на учителя и треньора“, а проф. Атанас Георгиев – „Социално-културната мисия на Олимпизма и Олимпийското движение в съвременното общество“.
Голям интерес и оживени дискусии предизвика лекцията на генералния секретар на БОК Белчо Горанов на тема „Европейските игри в Минск и тяхното значение в международен и национален план“.

noa-2019-01noa-2019-02noa-2019-03noa-2019-04noa-2019-05noa-2019-06noa-2019-07noa-2019-08

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC