Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Младите спортни таланти на Русе, Бургас и Варна си тръгнаха с най-много отличия от завършилия днес в курортен комплекс Албена Олимпийски младежки летен фестивал.

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска приятно изненада с присъствието си участниците в тазгодишния олимпийски младежки летен фестивал в Албена. Златната медалистка от Нагано 1998 и председател на федерацията по биатлон бе сред официалните гости, открили събитието тазисутрин.

"Възраждане Фест“ рестартира ученическите състезания

Надпреварите от програмата на „Възраждане спорт фест“ на практика рестартираха днес след дълга пауза ученическите състезания в столицата.

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Младият борец Христо Ташев, който през уикенда спаси от удавяне скочило от моста в Бургас момче, е участник в последното издание на Олимпийския фестивал на БОК.

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Десетки спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони на България се събраха за откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК.

Стартираха онлайн обученията по проекта на БОК - SMART SPORT за следсъстезателна адаптация на спортистите

smartТази сутрин в сградата на Националната спортна академия „Васил Левски“ бе даде старт на онлайн обученията по проекта на БОК -SMART SPORT, финансиран по програма ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия.

Цел на обучението е чрез преминаване през разработените четири образователни модула, да се повишат технологичните умения на елитните спортисти и треньори, за да се улесни професионалния им път след приключване на активната спортна кариера.

В рамките на събитието, бе представена и създадената онлайн платформа, която представя и предоставя за ползване smart2алгоритмите на всички най-добри практики и политики за дуални кариери на елитни спортисти.

Семинарът бе открит от Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, който изтъкна ползата от подобни проекти за следсъстезателната социална адаптация на спортните хора в обществото. Водещ на презентацията днес бе инж. Евгени Нончев - създател на платформата, координатор е Теодора Жилкова, а сред лекторите бе проф. Лозан Митев от НСА.

В обучението се включиха 20 студенти, преподаватели и спортисти, сред които прекратилите тази година активните си спортни кариери изтъкнати скиори Мария Киркова и Веселин Цинзов.

Ръководител на проекта е Българският олимпийски комитет, а партньори са Институтът за спортни науки към Университета на Виена, Университетът Отто фон Гюрике в Магдебург, Македонският олимпийски комитет и Европейската асоциация за университетски спорт, базирана в Словения.

SMART SPORT подкрепя прилагането на Насоките на Европейския Съюз за дуални кариери на спортисти чрез създаване на международна мрежа от заинтересовани лица, които ще разработят и тестват чрез приложение иновативна програма за дуални кариери на активни спортисти и треньори.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC