Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

БОК и Fibank представиха новите карти VISA с олимпийски дизайн

БОК и Fibank представиха новите карти VISA с олимпийски дизайн

Представянето на новата карта VISA на Fibank, генерален спонсор на БОК, се състоя днес в столичния хотел „Арена ди Сердика“. На церемонията присъства заместник председателят на БОК Любомир Ганев.

Стефка Костадинова се срещна с кмета на Банско

Стефка Костадинова се срещна с кмета на Банско

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова промени седмичния си график, за да направи работно посещение в Община Банско днес. Именитата ни лекоатлетка беше посрещната от кмета Иван Кадеви зам.-кмета Стойчо Баненски.

Рой - англичанинът с българското знаме

Рой - англичанинът с българското знаме

Рой е пенсионер. Нещо като професионален доброволец, въпреки че тази работа не е свързана с никакво заплащане.

БОК приветства БФМП за 65-годишнината на модерния петобой у нас

petoboi2Българският олимпийски комитет бе сред официално наградените със специален плакет за заслуги в развитието и утвърждаването на модерния петобой по време на честването на 65-годишнината на българската федерация.

Олимпийската шампионка Здравка Йорданова, вицепрезидент на БОК, прочете поздравителен адрес от Стефка Костадинова.

petoboi2 copy„В момента с благодарност си спомняме за онези 20-тина ентусиасти, които през далечната 1954 година полагат основите на този спорт у нас с един импровизиран тренировъчен лагер, предхождащ първото Държавно първенство. Днес, 65 години по-късно, българският модерен петобой може да се похвали със завидни успехи и достижения, които го нареждат сред най-значимите спортове у нас.
Радостно е, че след историческия бронз на Цанко Ханков от световното за мъже през 2001 г., в последните няколко сезона талантливи българи постигнаха petoboiвпечатляващи класирания сред световния елит. Третото място миналата година на Явор Пешлеевски и Тодор  Михалев
в мъжката щафетата на световното в Мексико, както и десетките призови места на младите ни представители в световни и европейски турнири са доказателство за професионалната и ефективна дейност на всички, отдадени на тази прекрасна и атрактивна комбинация от пет основни спорта. Бъдете здрави, силни и останете все така всеотдайни за доброта на българския спорт и на олимпизма,“ се казва в приветствието на Стефка Костадинова, председател на БОК.

petoboi4На тържеството в Музея на спорта бе припомнена славната история на модерния петобой у нас, след това бяха отличени най-успешните и заслужили през десетилетията и за тази година.

Българският петобой ще преследва две квоти за Олимпиадата в Токио 2020.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC