МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

БОК приветства БФМП за 65-годишнината на модерния петобой у нас

petoboi2Българският олимпийски комитет бе сред официално наградените със специален плакет за заслуги в развитието и утвърждаването на модерния петобой по време на честването на 65-годишнината на българската федерация.

Олимпийската шампионка Здравка Йорданова, вицепрезидент на БОК, прочете поздравителен адрес от Стефка Костадинова.

petoboi2 copy„В момента с благодарност си спомняме за онези 20-тина ентусиасти, които през далечната 1954 година полагат основите на този спорт у нас с един импровизиран тренировъчен лагер, предхождащ първото Държавно първенство. Днес, 65 години по-късно, българският модерен петобой може да се похвали със завидни успехи и достижения, които го нареждат сред най-значимите спортове у нас.
Радостно е, че след историческия бронз на Цанко Ханков от световното за мъже през 2001 г., в последните няколко сезона талантливи българи постигнаха petoboiвпечатляващи класирания сред световния елит. Третото място миналата година на Явор Пешлеевски и Тодор  Михалев
в мъжката щафетата на световното в Мексико, както и десетките призови места на младите ни представители в световни и европейски турнири са доказателство за професионалната и ефективна дейност на всички, отдадени на тази прекрасна и атрактивна комбинация от пет основни спорта. Бъдете здрави, силни и останете все така всеотдайни за доброта на българския спорт и на олимпизма,“ се казва в приветствието на Стефка Костадинова, председател на БОК.

petoboi4На тържеството в Музея на спорта бе припомнена славната история на модерния петобой у нас, след това бяха отличени най-успешните и заслужили през десетилетията и за тази година.

Българският петобой ще преследва две квоти за Олимпиадата в Токио 2020.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC