Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Младите спортни таланти на Русе, Бургас и Варна си тръгнаха с най-много отличия от завършилия днес в курортен комплекс Албена Олимпийски младежки летен фестивал.

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска приятно изненада с присъствието си участниците в тазгодишния олимпийски младежки летен фестивал в Албена. Златната медалистка от Нагано 1998 и председател на федерацията по биатлон бе сред официалните гости, открили събитието тазисутрин.

"Възраждане Фест“ рестартира ученическите състезания

Надпреварите от програмата на „Възраждане спорт фест“ на практика рестартираха днес след дълга пауза ученическите състезания в столицата.

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Младият борец Христо Ташев, който през уикенда спаси от удавяне скочило от моста в Бургас момче, е участник в последното издание на Олимпийския фестивал на БОК.

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Десетки спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони на България се събраха за откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК.

БОК приветства БФМП за 65-годишнината на модерния петобой у нас

petoboi2Българският олимпийски комитет бе сред официално наградените със специален плакет за заслуги в развитието и утвърждаването на модерния петобой по време на честването на 65-годишнината на българската федерация.

Олимпийската шампионка Здравка Йорданова, вицепрезидент на БОК, прочете поздравителен адрес от Стефка Костадинова.

petoboi2 copy„В момента с благодарност си спомняме за онези 20-тина ентусиасти, които през далечната 1954 година полагат основите на този спорт у нас с един импровизиран тренировъчен лагер, предхождащ първото Държавно първенство. Днес, 65 години по-късно, българският модерен петобой може да се похвали със завидни успехи и достижения, които го нареждат сред най-значимите спортове у нас.
Радостно е, че след историческия бронз на Цанко Ханков от световното за мъже през 2001 г., в последните няколко сезона талантливи българи постигнаха petoboiвпечатляващи класирания сред световния елит. Третото място миналата година на Явор Пешлеевски и Тодор  Михалев
в мъжката щафетата на световното в Мексико, както и десетките призови места на младите ни представители в световни и европейски турнири са доказателство за професионалната и ефективна дейност на всички, отдадени на тази прекрасна и атрактивна комбинация от пет основни спорта. Бъдете здрави, силни и останете все така всеотдайни за доброта на българския спорт и на олимпизма,“ се казва в приветствието на Стефка Костадинова, председател на БОК.

petoboi4На тържеството в Музея на спорта бе припомнена славната история на модерния петобой у нас, след това бяха отличени най-успешните и заслужили през десетилетията и за тази година.

Българският петобой ще преследва две квоти за Олимпиадата в Токио 2020.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC