Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Младите спортни таланти на Русе, Бургас и Варна си тръгнаха с най-много отличия от завършилия днес в курортен комплекс Албена Олимпийски младежки летен фестивал.

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска приятно изненада с присъствието си участниците в тазгодишния олимпийски младежки летен фестивал в Албена. Златната медалистка от Нагано 1998 и председател на федерацията по биатлон бе сред официалните гости, открили събитието тазисутрин.

"Възраждане Фест“ рестартира ученическите състезания

Надпреварите от програмата на „Възраждане спорт фест“ на практика рестартираха днес след дълга пауза ученическите състезания в столицата.

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Младият борец Христо Ташев, който през уикенда спаси от удавяне скочило от моста в Бургас момче, е участник в последното издание на Олимпийския фестивал на БОК.

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Десетки спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони на България се събраха за откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК.

Евгения Раданова дава съвети на цяла група състезатели в шорттрека

12-radanovaДнес беше ден за тренировки за състезателя ни по шорттрек. Любомир Калчев тренира в група с корейците, а утре в спринта ще бяга в серия с китаец, тайландец и швейцарец, което предполага възторжена подкрепа от местната публика.

Носителката на три олимпийски отличия Евгения Раданова, която е треньор на Любомир, беше основна фигура в организацията на заниманието и помагаше на всеки, който я потърси за съвет. Според нея тези форуми са много полезни за младите спортисти, защото го няма голямото напрежение и свръхочаквания, а от друга страна усещат уникалната атмосфера на олимпийските игри.
Само един българин стартира днес на игрите.
Александър Огнянов е 59-и в спринта в ски бягането и не попадна в топ 30, които продължиха на четвъртфиналите. С половин час беше отложен този старт, защото времетраенето на състезанието било по - дълго от очакваното.
Заради силния вятър беше отложен стартът на ски свободен стил слоупстайл в Лейсин парк. По обед журито взе окончателно решение заради сигурността на младите спортиста да го пренасрочи за утре.

12-kalchev112-Kalchev2 112-Kalchev2 212-Ognianov2 cross12-Ognianov cross12-radanova12-radanova112-radanova312-radanova5

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC