Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Младите спортни таланти на Русе, Бургас и Варна си тръгнаха с най-много отличия от завършилия днес в курортен комплекс Албена Олимпийски младежки летен фестивал.

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска приятно изненада с присъствието си участниците в тазгодишния олимпийски младежки летен фестивал в Албена. Златната медалистка от Нагано 1998 и председател на федерацията по биатлон бе сред официалните гости, открили събитието тазисутрин.

"Възраждане Фест“ рестартира ученическите състезания

Надпреварите от програмата на „Възраждане спорт фест“ на практика рестартираха днес след дълга пауза ученическите състезания в столицата.

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Младият борец Христо Ташев, който през уикенда спаси от удавяне скочило от моста в Бургас момче, е участник в последното издание на Олимпийския фестивал на БОК.

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Десетки спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони на България се събраха за откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК.

Стефка Костадинова награди призьорите в Банско

stefka-bansko copyПредседателят на БОК Стефка Костадинова бе сред официалните гости, наградили призьорките от първото спускане за Световната купа по ски в  Банско. Хилядното множество на централния площад дълго аплодира световната рекордьорка в скока на височина при появата й на сцената.

„Благодаря за това, което правите за българския спорт и за престижа на страната ни по цял свят. Банско се утвърди като отличен домакин, който вече години наред е сред най-добрите зимни центрове в света, приемащи стартове за световните купи по ски и сноуборд. Благодаря на
доброволците, на градската управа, всички свързани с организацията. Пожелавам успех на състезанията и вярвам, че страната ни ще запази и утвърди авторитета си на отличен домакин на подобни, следени в цял свят стартове,“ каза Костадинова по време на церемонията по откриването.

След това председателят на БОК връчи изящните трофеи на вицешампионката от първия ден Федерика Бриньоне от Италия и на наредилата се трета швейцарка Йоана Хелен, регистрирала първия си подиум за Световната купа. Победителката Михаела Шифрин, която е специалистка в техничните дисциплини, постигна нов рекорд в кариерата си. След победата си в
българския ски курорт тя е единствената състезателка при мъжете и жените с триумф на територията на 16 различни държави.

Банско е домакин на три старта в алпийските дисциплини, като у нас пристигнаха най-добрите състезателки през сезона. Елитът в женските ски остана изключително доволен от трасето на пистата “Марк Жирардели”, както и от цялостната организация на състезанията, които се провеждат под връх Тодорка.

На официалното откриване присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Банско Иван Кадев и вицепрезидентът на БОК и председател на БФ ски Цеко Минев.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC