Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

БОК и Fibank представиха новите карти VISA с олимпийски дизайн

БОК и Fibank представиха новите карти VISA с олимпийски дизайн

Представянето на новата карта VISA на Fibank, генерален спонсор на БОК, се състоя днес в столичния хотел „Арена ди Сердика“. На церемонията присъства заместник председателят на БОК Любомир Ганев.

Стефка Костадинова се срещна с кмета на Банско

Стефка Костадинова се срещна с кмета на Банско

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова промени седмичния си график, за да направи работно посещение в Община Банско днес. Именитата ни лекоатлетка беше посрещната от кмета Иван Кадеви зам.-кмета Стойчо Баненски.

Рой - англичанинът с българското знаме

Рой - англичанинът с българското знаме

Рой е пенсионер. Нещо като професионален доброволец, въпреки че тази работа не е свързана с никакво заплащане.

Стефка Костадинова награди призьорите в Банско

stefka-bansko copyПредседателят на БОК Стефка Костадинова бе сред официалните гости, наградили призьорките от първото спускане за Световната купа по ски в  Банско. Хилядното множество на централния площад дълго аплодира световната рекордьорка в скока на височина при появата й на сцената.

„Благодаря за това, което правите за българския спорт и за престижа на страната ни по цял свят. Банско се утвърди като отличен домакин, който вече години наред е сред най-добрите зимни центрове в света, приемащи стартове за световните купи по ски и сноуборд. Благодаря на
доброволците, на градската управа, всички свързани с организацията. Пожелавам успех на състезанията и вярвам, че страната ни ще запази и утвърди авторитета си на отличен домакин на подобни, следени в цял свят стартове,“ каза Костадинова по време на церемонията по откриването.

След това председателят на БОК връчи изящните трофеи на вицешампионката от първия ден Федерика Бриньоне от Италия и на наредилата се трета швейцарка Йоана Хелен, регистрирала първия си подиум за Световната купа. Победителката Михаела Шифрин, която е специалистка в техничните дисциплини, постигна нов рекорд в кариерата си. След победата си в
българския ски курорт тя е единствената състезателка при мъжете и жените с триумф на територията на 16 различни държави.

Банско е домакин на три старта в алпийските дисциплини, като у нас пристигнаха най-добрите състезателки през сезона. Елитът в женските ски остана изключително доволен от трасето на пистата “Марк Жирардели”, както и от цялостната организация на състезанията, които се провеждат под връх Тодорка.

На официалното откриване присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Банско Иван Кадев и вицепрезидентът на БОК и председател на БФ ски Цеко Минев.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC