Белчо Горанов приветства участниците в

Белчо Горанов приветства участниците в "София ърбан зона 2020“

Белчо Горанов бе сред официалните гости, които дадоха старт на Европейската седмица на спорта. Кратката церемония се състоя в последния ден от организираната от „София – европейска столица на спорта и Столична община „Ърбан зона 2020“ в Княжеската градина до Орлов мост.

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

  За първи път в историята книга събира на церемония живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „България на Олимп“ ще се промотира със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ на 29 септември от 12 часа.

Един велик боксов шампион на 60

Един велик боксов шампион на 60

Един от най-великите шампиони в историята на аматьорския бокс навършва днес 60 години.

БОК отличи със „Специален медал“ Анатоли Илиев

БОК отличи със „Специален медал“ Анатоли Илиев

Българският олимпийски комитет (БОК) отличи новатора в спортния мениджмънт у нас, дългогодишен организатор и изтъкнат деятел Анатоли Илиев със „Специален медал на БОК“

Белчо Горанов бе сред гостите на откриването на колообиколката на България

Белчо Горанов бе сред гостите на откриването на колообиколката на България

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов беше гост на церемонията преди официалния старт на 67-та колоездачна обиколка на България.

Стефка Костадинова награди призьорите в Банско

stefka-bansko copyПредседателят на БОК Стефка Костадинова бе сред официалните гости, наградили призьорките от първото спускане за Световната купа по ски в  Банско. Хилядното множество на централния площад дълго аплодира световната рекордьорка в скока на височина при появата й на сцената.

„Благодаря за това, което правите за българския спорт и за престижа на страната ни по цял свят. Банско се утвърди като отличен домакин, който вече години наред е сред най-добрите зимни центрове в света, приемащи стартове за световните купи по ски и сноуборд. Благодаря на
доброволците, на градската управа, всички свързани с организацията. Пожелавам успех на състезанията и вярвам, че страната ни ще запази и утвърди авторитета си на отличен домакин на подобни, следени в цял свят стартове,“ каза Костадинова по време на церемонията по откриването.

След това председателят на БОК връчи изящните трофеи на вицешампионката от първия ден Федерика Бриньоне от Италия и на наредилата се трета швейцарка Йоана Хелен, регистрирала първия си подиум за Световната купа. Победителката Михаела Шифрин, която е специалистка в техничните дисциплини, постигна нов рекорд в кариерата си. След победата си в
българския ски курорт тя е единствената състезателка при мъжете и жените с триумф на територията на 16 различни държави.

Банско е домакин на три старта в алпийските дисциплини, като у нас пристигнаха най-добрите състезателки през сезона. Елитът в женските ски остана изключително доволен от трасето на пистата “Марк Жирардели”, както и от цялостната организация на състезанията, които се провеждат под връх Тодорка.

На официалното откриване присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Банско Иван Кадев и вицепрезидентът на БОК и председател на БФ ски Цеко Минев.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC