МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Стефка Костадинова награди призьорите в Банско

stefka-bansko copyПредседателят на БОК Стефка Костадинова бе сред официалните гости, наградили призьорките от първото спускане за Световната купа по ски в  Банско. Хилядното множество на централния площад дълго аплодира световната рекордьорка в скока на височина при появата й на сцената.

„Благодаря за това, което правите за българския спорт и за престижа на страната ни по цял свят. Банско се утвърди като отличен домакин, който вече години наред е сред най-добрите зимни центрове в света, приемащи стартове за световните купи по ски и сноуборд. Благодаря на
доброволците, на градската управа, всички свързани с организацията. Пожелавам успех на състезанията и вярвам, че страната ни ще запази и утвърди авторитета си на отличен домакин на подобни, следени в цял свят стартове,“ каза Костадинова по време на церемонията по откриването.

След това председателят на БОК връчи изящните трофеи на вицешампионката от първия ден Федерика Бриньоне от Италия и на наредилата се трета швейцарка Йоана Хелен, регистрирала първия си подиум за Световната купа. Победителката Михаела Шифрин, която е специалистка в техничните дисциплини, постигна нов рекорд в кариерата си. След победата си в
българския ски курорт тя е единствената състезателка при мъжете и жените с триумф на територията на 16 различни държави.

Банско е домакин на три старта в алпийските дисциплини, като у нас пристигнаха най-добрите състезателки през сезона. Елитът в женските ски остана изключително доволен от трасето на пистата “Марк Жирардели”, както и от цялостната организация на състезанията, които се провеждат под връх Тодорка.

На официалното откриване присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Банско Иван Кадев и вицепрезидентът на БОК и председател на БФ ски Цеко Минев.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC