Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев бе сред официалните лица дали старт на Wizz Air София маратон и след това връчи лавровия венец на шампионката.

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

За първи път в историята книга събра на церемония живите олимпийски медалисти на България. Над 150 олимпийски шампиони и призьори присъстваха днес на представянето на книгата "България на Олимп".Луксозното 400-странично издание бе промотирано със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ и събра 30 от олимпийските шампиони на България и още над 150 сребърни и бронзови медалисти.

Белчо Горанов приветства участниците в

Белчо Горанов приветства участниците в "София ърбан зона 2020“

Белчо Горанов бе сред официалните гости, които дадоха старт на Европейската седмица на спорта. Кратката церемония се състоя в последния ден от организираната от „София – европейска столица на спорта и Столична община „Ърбан зона 2020“ в Княжеската градина до Орлов мост.

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

  За първи път в историята книга събира на церемония живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „България на Олимп“ ще се промотира със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ на 29 септември от 12 часа.

Един велик боксов шампион на 60

Един велик боксов шампион на 60

Един от най-великите шампиони в историята на аматьорския бокс навършва днес 60 години.

Олимпийски ден в спортното училище в Пловдив

ol-den2020-7 1В рамките на проявите на Националната олимпийска академия /НОА/ на БОК в областта на олимпийското образование и по инициатива на директорката на спортното училище “Васил Левски“ в град Пловдив, г-жа Ружка Генова, със съдействието на НОА на БОК и НСА „Васил Левски“, на 18 февруари се проведе празник на училището под надслов „Олимпизъм и хуманност в спорта“.

Тази проява представляваше преглед на творчеството, знанията и изявите на учениците в областта на Олимпизма чрез представяне на техни творби от изобразителното изкуство, есета и провеждане на състезание-викторина. Председателят на БОК Стефка Костадинова е възпитаник на Спортното училище в Пловдив.

Празникът на училището бе уважен от кмета на града Здравко Димитров, който откри тържество, олимпийските шампиони Асен Златев и Николай Бухалов, представители на Регионалното управление по образованието, старши експерта на Министерството на физическото възпитание и спорта учители и треньори.

Приветствие към участниците поднесе директора на Националната олимпийска академия проф. Лозан Митев, който изнесе беседа за бъдещето и перспективите на социално-професионалната реализация на учениците от спортното училище и мисията на спортния специалист в съвременното общество.

Препълнената зала посрещна с аплодисменти победителите в художествените състезания по литература и изобразително изкуство. Най-вълнуващата част от Олимпийския ден бе състезанието викторина, в което учениците изявиха задълбочените си познания и вече изградена позиция към ценностите на Олимпизма и Олимпийското движение.

Победителите в конкурса и състезанието викторина ще бъдат наградени от НОА на БОК с участие в 38 сесия на Националната олимпийска академия тази година в Несебър.

Голям интерес предизвика и представянето на книгата на олимпийския шампион от Москва 80 Асен Златев, „Пътят на Скитника“ – биографичен роман с оригинални идеи, изповеди и анализи на социално-психологическия облик, който характеризира истинския спортист.

0l-den2020-1 10l-den2020-1 2ol-den2020-3 1ol-den2020-3 2ol-den2020-5 1ol-den2020-5 2ol-den2020-7 1ol-den2020-7 2

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC