Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Русе, Бургас и Варна с най-много медали на олимпийския фест, СНИМКИ

Младите спортни таланти на Русе, Бургас и Варна си тръгнаха с най-много отличия от завършилия днес в курортен комплекс Албена Олимпийски младежки летен фестивал.

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Спортни легенди приветстваха младите ни олимпийци в Албена, СНИМКИ

Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска приятно изненада с присъствието си участниците в тазгодишния олимпийски младежки летен фестивал в Албена. Златната медалистка от Нагано 1998 и председател на федерацията по биатлон бе сред официалните гости, открили събитието тазисутрин.

"Възраждане Фест“ рестартира ученическите състезания

Надпреварите от програмата на „Възраждане спорт фест“ на практика рестартираха днес след дълга пауза ученическите състезания в столицата.

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Млад борец от Олимпийския фестивал на БОК спаси удавник в Бургас

Младият борец Христо Ташев, който през уикенда спаси от удавяне скочило от моста в Бургас момче, е участник в последното издание на Олимпийския фестивал на БОК.

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Стефка Костадинова с ценен подарък към „София – евростолица на спорта“

Десетки спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони на България се събраха за откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, представена от „София – европейска столица на спорта“ и БОК.

Олимпийски ден в спортното училище в Пловдив

ol-den2020-7 1В рамките на проявите на Националната олимпийска академия /НОА/ на БОК в областта на олимпийското образование и по инициатива на директорката на спортното училище “Васил Левски“ в град Пловдив, г-жа Ружка Генова, със съдействието на НОА на БОК и НСА „Васил Левски“, на 18 февруари се проведе празник на училището под надслов „Олимпизъм и хуманност в спорта“.

Тази проява представляваше преглед на творчеството, знанията и изявите на учениците в областта на Олимпизма чрез представяне на техни творби от изобразителното изкуство, есета и провеждане на състезание-викторина. Председателят на БОК Стефка Костадинова е възпитаник на Спортното училище в Пловдив.

Празникът на училището бе уважен от кмета на града Здравко Димитров, който откри тържество, олимпийските шампиони Асен Златев и Николай Бухалов, представители на Регионалното управление по образованието, старши експерта на Министерството на физическото възпитание и спорта учители и треньори.

Приветствие към участниците поднесе директора на Националната олимпийска академия проф. Лозан Митев, който изнесе беседа за бъдещето и перспективите на социално-професионалната реализация на учениците от спортното училище и мисията на спортния специалист в съвременното общество.

Препълнената зала посрещна с аплодисменти победителите в художествените състезания по литература и изобразително изкуство. Най-вълнуващата част от Олимпийския ден бе състезанието викторина, в което учениците изявиха задълбочените си познания и вече изградена позиция към ценностите на Олимпизма и Олимпийското движение.

Победителите в конкурса и състезанието викторина ще бъдат наградени от НОА на БОК с участие в 38 сесия на Националната олимпийска академия тази година в Несебър.

Голям интерес предизвика и представянето на книгата на олимпийския шампион от Москва 80 Асен Златев, „Пътят на Скитника“ – биографичен роман с оригинални идеи, изповеди и анализи на социално-психологическия облик, който характеризира истинския спортист.

0l-den2020-1 10l-den2020-1 2ol-den2020-3 1ol-den2020-3 2ol-den2020-5 1ol-den2020-5 2ol-den2020-7 1ol-den2020-7 2

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC