Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет по време на редовното отчетно-изборно събрание, състояло се в НСА. За настоящата световна рекордьорка в скока на височина вота си с тайно гласуване дадоха 56 от гласувалите 57 членове, с един въздържал се, при отсъствието на други кандидатури.

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов награди призьорите на турнира от веригата Гран при по трап и скийт.

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха на световната купа в София и изпрати писмо до председателя на федерацията Илиана Раева.

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

В Япония започна щафетата с олимпийския огън. Факелът бе запален близо до АЕЦ "Фукушима", който бе използван като база на спасителите след ядрената катастрофа от 2011 година, предизвикана от мощно земетресение и цунами.

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

„Българката никога след Рим’87 не скочи повече, но и никой друг на планетата не успя да стори това до днес, вече 34 години по-късно…“Стефка Костадинова е сред легендите със специална секция в открития днес първи виртуален музей на спорта.

Олимпийски ден в спортното училище в Пловдив

ol-den2020-7 1В рамките на проявите на Националната олимпийска академия /НОА/ на БОК в областта на олимпийското образование и по инициатива на директорката на спортното училище “Васил Левски“ в град Пловдив, г-жа Ружка Генова, със съдействието на НОА на БОК и НСА „Васил Левски“, на 18 февруари се проведе празник на училището под надслов „Олимпизъм и хуманност в спорта“.

Тази проява представляваше преглед на творчеството, знанията и изявите на учениците в областта на Олимпизма чрез представяне на техни творби от изобразителното изкуство, есета и провеждане на състезание-викторина. Председателят на БОК Стефка Костадинова е възпитаник на Спортното училище в Пловдив.

Празникът на училището бе уважен от кмета на града Здравко Димитров, който откри тържество, олимпийските шампиони Асен Златев и Николай Бухалов, представители на Регионалното управление по образованието, старши експерта на Министерството на физическото възпитание и спорта учители и треньори.

Приветствие към участниците поднесе директора на Националната олимпийска академия проф. Лозан Митев, който изнесе беседа за бъдещето и перспективите на социално-професионалната реализация на учениците от спортното училище и мисията на спортния специалист в съвременното общество.

Препълнената зала посрещна с аплодисменти победителите в художествените състезания по литература и изобразително изкуство. Най-вълнуващата част от Олимпийския ден бе състезанието викторина, в което учениците изявиха задълбочените си познания и вече изградена позиция към ценностите на Олимпизма и Олимпийското движение.

Победителите в конкурса и състезанието викторина ще бъдат наградени от НОА на БОК с участие в 38 сесия на Националната олимпийска академия тази година в Несебър.

Голям интерес предизвика и представянето на книгата на олимпийския шампион от Москва 80 Асен Златев, „Пътят на Скитника“ – биографичен роман с оригинални идеи, изповеди и анализи на социално-психологическия облик, който характеризира истинския спортист.

0l-den2020-1 10l-den2020-1 2ol-den2020-3 1ol-den2020-3 2ol-den2020-5 1ol-den2020-5 2ol-den2020-7 1ol-den2020-7 2

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC