МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

Олимпийски ден в спортното училище в Пловдив

ol-den2020-7 1В рамките на проявите на Националната олимпийска академия /НОА/ на БОК в областта на олимпийското образование и по инициатива на директорката на спортното училище “Васил Левски“ в град Пловдив, г-жа Ружка Генова, със съдействието на НОА на БОК и НСА „Васил Левски“, на 18 февруари се проведе празник на училището под надслов „Олимпизъм и хуманност в спорта“.

Тази проява представляваше преглед на творчеството, знанията и изявите на учениците в областта на Олимпизма чрез представяне на техни творби от изобразителното изкуство, есета и провеждане на състезание-викторина. Председателят на БОК Стефка Костадинова е възпитаник на Спортното училище в Пловдив.

Празникът на училището бе уважен от кмета на града Здравко Димитров, който откри тържество, олимпийските шампиони Асен Златев и Николай Бухалов, представители на Регионалното управление по образованието, старши експерта на Министерството на физическото възпитание и спорта учители и треньори.

Приветствие към участниците поднесе директора на Националната олимпийска академия проф. Лозан Митев, който изнесе беседа за бъдещето и перспективите на социално-професионалната реализация на учениците от спортното училище и мисията на спортния специалист в съвременното общество.

Препълнената зала посрещна с аплодисменти победителите в художествените състезания по литература и изобразително изкуство. Най-вълнуващата част от Олимпийския ден бе състезанието викторина, в което учениците изявиха задълбочените си познания и вече изградена позиция към ценностите на Олимпизма и Олимпийското движение.

Победителите в конкурса и състезанието викторина ще бъдат наградени от НОА на БОК с участие в 38 сесия на Националната олимпийска академия тази година в Несебър.

Голям интерес предизвика и представянето на книгата на олимпийския шампион от Москва 80 Асен Златев, „Пътят на Скитника“ – биографичен роман с оригинални идеи, изповеди и анализи на социално-психологическия облик, който характеризира истинския спортист.

0l-den2020-1 10l-den2020-1 2ol-den2020-3 1ol-den2020-3 2ol-den2020-5 1ol-den2020-5 2ol-den2020-7 1ol-den2020-7 2

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC