Любо Ганев и Белчо Горанов отличиха заслужили спортисти в „Нощта на шампионите“

Любо Ганев и Белчо Горанов отличиха заслужили спортисти в „Нощта на шампионите“

Вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев и генералният секретар Белчо Горанов бяха сред официалните лица, връчили призовете на най-добрите български спортисти за 2020 г. по време на традиционната „Нощ на шампионите“.

Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев бе сред официалните лица дали старт на Wizz Air София маратон и след това връчи лавровия венец на шампионката.

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

За първи път в историята книга събра на церемония живите олимпийски медалисти на България. Над 150 олимпийски шампиони и призьори присъстваха днес на представянето на книгата "България на Олимп".Луксозното 400-странично издание бе промотирано със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ и събра 30 от олимпийските шампиони на България и още над 150 сребърни и бронзови медалисти.

Белчо Горанов приветства участниците в

Белчо Горанов приветства участниците в "София ърбан зона 2020“

Белчо Горанов бе сред официалните гости, които дадоха старт на Европейската седмица на спорта. Кратката церемония се състоя в последния ден от организираната от „София – европейска столица на спорта и Столична община „Ърбан зона 2020“ в Княжеската градина до Орлов мост.

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

  За първи път в историята книга събира на церемония живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „България на Олимп“ ще се промотира със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ на 29 септември от 12 часа.

Изпълкомът на МОК пристъпва към планиране на сценарии

mocЗа опазване на здравето на всички и да допринесе за овладяване на COVID-19, Изпълнителното бюро (ИБ) на Международния олимпийски комитет (МОК) днес обяви, че ще пристъпи към планиране на сценарии за Олимпийските игри Токио 2020.

Тези сценарии са свързани с промяна на съществуващите оперативни планове, за да започнат игрите на 24 юли 2020 г., а също и за промени в началната дата на игрите. Тази стъпка ще позволи по-добра оценка на бързо променящото се развитие на здравната ситуация по света и в Япония. Ще послужи като основа за най-доброто решение в интерес на спортистите и всички останали участници.

От една страна, в Япония има значителни подобрения и хората посрещат с ентусиазъм олимпийския огън. Това би могло да засили доверието на МОК в японските домакини, че МОК може, с определени ограничения за безопасност, да организира Олимпийски игри в страната, като същевременно спазва принципа за опазване здравето на всички участващи.

От друга страна, има драматично увеличение на случаите и нови огнища на COVID-19 в различни страни на различни континенти. Това доведе ИБ до извода, че МОК трябва да направи следващата стъпка в своето планиране на сценарии.

Редица важни обекти, необходими за игрите, евентуално няма да са налични. Ситуациите с милиони нощувки, които вече са резервирани в хотели, са изключително трудни за справяне и международният спортен календар за поне 33 олимпийски спорта би трябвало да бъде адаптиран. Това са само няколко от многото съществени предизвикателства.

Следователно, за проучване на различни сценарии, ще е необходим пълният ангажимент и сътрудничество на Организационния комитет на Токио 2020 и японските власти, както и на всички Международни федерации (МФ) и Национални олимпийски комитети (НОК). Това също ще изисква ангажираност и сътрудничество с телевизиите притежатели на права (RHBs) и нашите спонсори - ТОП партньори, като част от тяхната постоянна и ценена подкрепа за Олимпийското движение, както и сътрудничество от всички партньори, доставчици и изпълнители на Игрите. Именно в този дух на общия ангажимент на олимпийските заинтересовани страни към Олимпийските игри и в светлината на влошаващата се ситуация в световен мащаб, ИБ на МОК започна днес следващата стъпка в планирането на сценарии.

В пълна координация и партньорство с Организационния комитет на Токио 2020, японските власти и столичното правителство на Токио, МОК ще започне задълбочени дискусии, за да завърши оценката си за бързото развитие на световната здравна ситуация и нейното въздействие върху Олимпийските игри, включително сценария на отлагане. МОК е уверен, че ще приключи тези дискусии в рамките на следващите четири седмици и много оценява солидарността и партньорството на НОК и МФ в подкрепа на спортистите и адаптиране на планирането на игри.

ИБ на МОК подчерта, че отмяната на Олимпийските игри в Токио 2020 няма да реши нито един от проблемите или няма да помогне на никого. Следователно отмяната не е на дневен ред.

След срещата с ИБ президентът на МОК Томас Бах днес писа до световната общност на спортистите, за да им обясни за подхода на МОК.

В писмото Бах още веднъж заявява, че опазването на здравето на всички участващи и приносът към овладяването на вируса е основният принцип и казва: „Човешкият живот има предимство пред всичко, включително и организирането на Игрите. МОК иска да бъде част от решението. Затова сме приели нашия водещ принцип да опазваме здравето на всички участващи и да допринасяме за овладяването на вируса. Всички ние работим за това, надеждата, която толкова много спортисти, НОК и МФ от всички пет континента са изразили, да се изпълни: че в края на този тъмен тунел, който всички ние ще преминем заедно, без да знаем колко дълго ще трае това, Олимпийският пламък ще бъде светлина в края на тунела."

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC