Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов награди призьорите на турнира от веригата Гран при по трап и скийт.

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха на световната купа в София и изпрати писмо до председателя на федерацията Илиана Раева.

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

В Япония започна щафетата с олимпийския огън. Факелът бе запален близо до АЕЦ "Фукушима", който бе използван като база на спасителите след ядрената катастрофа от 2011 година, предизвикана от мощно земетресение и цунами.

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

„Българката никога след Рим’87 не скочи повече, но и никой друг на планетата не успя да стори това до днес, вече 34 години по-късно…“Стефка Костадинова е сред легендите със специална секция в открития днес първи виртуален музей на спорта.

Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони приветстваха участниците в последния ден от зимния олимпийски младежки фестивал 2021. Екатерина Дафовска и Христо Марков поздравиха присъстващите и отличиха най-добрите в състезанията по биатлон, с които днес под връх Снежанка завърши деветото издание на форума.

БОК отличи със „Специален медал“ Анатоли Илиев

anatoli1 copyБългарският олимпийски комитет (БОК) отличи новатора в спортния мениджмънт у нас, дългогодишен организатор и изтъкнат деятел Анатоли Илиев със „Специален медал на БОК“

Българският олимпийски комитет (БОК) отличи новатора в спортния мениджмънт у нас, дългогодишен организатор и изтъкнат деятел Анатоли Илиев със „Специален медал на БОК“.

 

Наградата се връчва за цялостната му дейност и заслуги в организиране на спортни събития за деца и младежи по приоритетните олимпийски програми, както и във връзка с 60-годишния му юбилей. Илиев е основател и председател на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, която от десетилетия е единствената организираща държавни първенства и турнири за младите хора със специфични потребности.

Наградата бе връчена на юбиляря от олимпийската шампионка Здравка Йорданова, член на Изпълнителния комитет на БОК. Йорданова, която е една от първите две български жени спечелили олимпийско злато, припомни най-важните моменти от живота на Илиев и изтъкна заслугите му в развитието на спортния мениджмънт у нас съобразно модерните световни тенденции.

„Олимпийската ни общност оценява това, което прави Анатоли за спорта в България. Безценна е помощта му в организацията на младежките олимпийски фестивали, маратонските бягания, браншови спартакиади и градски спортни празници. В последните години той е в основата на добилата огромна популярност инициатива „София – европейска столица на спорта“, осигуряваща допълнителни възможности за активен и здравословен начин на живот,“ каза Йорданова в краткото си приветствие.

От своя страна Илиев благодари за отличието и заяви, че го приема като признателност, но и стимул за бъдещата му дейност. „Спортният мениджмънт, управлението на спортни обекти и федерации, както и организирането на състезания придобиват все по-важно значение в съвременното общество. Дълги години това бе подценявано, но съм убеден, че у нас има огромни резерви в тази област за да можем да предоставим на хората – и най-вече на младото поколение - нови и нови опции за спорт и здраве,“ заяви юбилярят.

------------------------
Визитка

Анатоли Илиев е дългогодишен и изключително активен деятел на Българския олимпийски комитет. Неговата неизчерпаема енергия е в основата на организирането на добилите огромна популярност младежки зимни и летни олимпийски фестивали под наслов „Да открием спортните надежди на България“. Безценна е и помощта му при контактите на БОК със спортните федерации и институции у нас.

В духа на олимпийските принципи той усилено работи за благотворителни каузи и за подпомагане спортната активност на деца със специални нужди и деца в неравностойно положение. Илиев е основател и председател на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, която от десетилетия е единствената организираща държавни първенства и турнири за младите хора със специфични потребности.

Роден на 1 август 1960 г. в София, Анатоли от дете е свързан със спорта. В младежките си години е сред най-изявените бегачи на средни разстояния у нас, печелил многократно златни медали от държавни първенства по лека атлетика на 800 и 1500 м.

След това споделя ценния си опит като организатор и ръководител на спортни събития и обекти. Той е сред малцината новатори, въвеждащи модерните тенденции в развитието на спортния мениджмънт у нас. През годините е бил директор на Спортен комплекс „Дианабад“, управител в Софспорт, ръководител на Национална спортна база, отговарящ за спорта в Столична община, а от седмица е и председател на Комисията по футзал и минифутбол към БФС.

Дългогодишен организатор на множество мащабни спортни събития, сред които аматьорските футболни турнири „Каменица“, Софийския лекоатлетически маратон, вело и планински преходи, спортни фестивали в градска среда, спартакиади на браншови организации и много други.

Като организационен секретар на Фондация „София – европейска столица на спорта“ той е в основата на успешната кандидатура, спечелването на титлата за постоянно и утвърждаването на инициативата като важна част от политиката на Столична община в областта на спорта и активния начин на живот.

С огромни заслуги за спасяването, развитието и отличната организация на Софийския лекоатлетически маратон, утвърдил се напоследък като едно от най-масовите, популярни и емблематични събития не само за столицата, но изобщо в България. Един от големите и постоянни спомоществователи в българския спорт.

В момента Анатоли Илиев е експерт в Комисията за децата, младежта и
спорта към Столична община, зам.-председател на Фондация „София – европейска столица на спорта“ и председател на Българска спортна федерация на деца и младежи в риск. Огромно признание за страната ни бе избирането му през 2016 г. за оценител и член на Управителния борд на базираната в Брюксел Асоциация на европейските градове и столица на спорта ACES EUROPE.

 
anatolianatoli1 copyanatoli2 copyanatoli3 copyanatoli copy

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC