Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидент на БОК връчи лавровия венец за шампионката на Софийския маратон

Вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев бе сред официалните лица дали старт на Wizz Air София маратон и след това връчи лавровия венец на шампионката.

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

За първи път в историята книга събра на церемония живите олимпийски медалисти на България. Над 150 олимпийски шампиони и призьори присъстваха днес на представянето на книгата "България на Олимп".Луксозното 400-странично издание бе промотирано със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ и събра 30 от олимпийските шампиони на България и още над 150 сребърни и бронзови медалисти.

Белчо Горанов приветства участниците в

Белчо Горанов приветства участниците в "София ърбан зона 2020“

Белчо Горанов бе сред официалните гости, които дадоха старт на Европейската седмица на спорта. Кратката церемония се състоя в последния ден от организираната от „София – европейска столица на спорта и Столична община „Ърбан зона 2020“ в Княжеската градина до Орлов мост.

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

Книга събира под знамената олимпийските герои на България

  За първи път в историята книга събира на церемония живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „България на Олимп“ ще се промотира със стилно тържество в софийския хотел „Маринела“ на 29 септември от 12 часа.

Един велик боксов шампион на 60

Един велик боксов шампион на 60

Един от най-великите шампиони в историята на аматьорския бокс навършва днес 60 години.

БОК отличи със „Специален медал“ Анатоли Илиев

anatoli1 copyБългарският олимпийски комитет (БОК) отличи новатора в спортния мениджмънт у нас, дългогодишен организатор и изтъкнат деятел Анатоли Илиев със „Специален медал на БОК“

Българският олимпийски комитет (БОК) отличи новатора в спортния мениджмънт у нас, дългогодишен организатор и изтъкнат деятел Анатоли Илиев със „Специален медал на БОК“.

 

Наградата се връчва за цялостната му дейност и заслуги в организиране на спортни събития за деца и младежи по приоритетните олимпийски програми, както и във връзка с 60-годишния му юбилей. Илиев е основател и председател на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, която от десетилетия е единствената организираща държавни първенства и турнири за младите хора със специфични потребности.

Наградата бе връчена на юбиляря от олимпийската шампионка Здравка Йорданова, член на Изпълнителния комитет на БОК. Йорданова, която е една от първите две български жени спечелили олимпийско злато, припомни най-важните моменти от живота на Илиев и изтъкна заслугите му в развитието на спортния мениджмънт у нас съобразно модерните световни тенденции.

„Олимпийската ни общност оценява това, което прави Анатоли за спорта в България. Безценна е помощта му в организацията на младежките олимпийски фестивали, маратонските бягания, браншови спартакиади и градски спортни празници. В последните години той е в основата на добилата огромна популярност инициатива „София – европейска столица на спорта“, осигуряваща допълнителни възможности за активен и здравословен начин на живот,“ каза Йорданова в краткото си приветствие.

От своя страна Илиев благодари за отличието и заяви, че го приема като признателност, но и стимул за бъдещата му дейност. „Спортният мениджмънт, управлението на спортни обекти и федерации, както и организирането на състезания придобиват все по-важно значение в съвременното общество. Дълги години това бе подценявано, но съм убеден, че у нас има огромни резерви в тази област за да можем да предоставим на хората – и най-вече на младото поколение - нови и нови опции за спорт и здраве,“ заяви юбилярят.

------------------------
Визитка

Анатоли Илиев е дългогодишен и изключително активен деятел на Българския олимпийски комитет. Неговата неизчерпаема енергия е в основата на организирането на добилите огромна популярност младежки зимни и летни олимпийски фестивали под наслов „Да открием спортните надежди на България“. Безценна е и помощта му при контактите на БОК със спортните федерации и институции у нас.

В духа на олимпийските принципи той усилено работи за благотворителни каузи и за подпомагане спортната активност на деца със специални нужди и деца в неравностойно положение. Илиев е основател и председател на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, която от десетилетия е единствената организираща държавни първенства и турнири за младите хора със специфични потребности.

Роден на 1 август 1960 г. в София, Анатоли от дете е свързан със спорта. В младежките си години е сред най-изявените бегачи на средни разстояния у нас, печелил многократно златни медали от държавни първенства по лека атлетика на 800 и 1500 м.

След това споделя ценния си опит като организатор и ръководител на спортни събития и обекти. Той е сред малцината новатори, въвеждащи модерните тенденции в развитието на спортния мениджмънт у нас. През годините е бил директор на Спортен комплекс „Дианабад“, управител в Софспорт, ръководител на Национална спортна база, отговарящ за спорта в Столична община, а от седмица е и председател на Комисията по футзал и минифутбол към БФС.

Дългогодишен организатор на множество мащабни спортни събития, сред които аматьорските футболни турнири „Каменица“, Софийския лекоатлетически маратон, вело и планински преходи, спортни фестивали в градска среда, спартакиади на браншови организации и много други.

Като организационен секретар на Фондация „София – европейска столица на спорта“ той е в основата на успешната кандидатура, спечелването на титлата за постоянно и утвърждаването на инициативата като важна част от политиката на Столична община в областта на спорта и активния начин на живот.

С огромни заслуги за спасяването, развитието и отличната организация на Софийския лекоатлетически маратон, утвърдил се напоследък като едно от най-масовите, популярни и емблематични събития не само за столицата, но изобщо в България. Един от големите и постоянни спомоществователи в българския спорт.

В момента Анатоли Илиев е експерт в Комисията за децата, младежта и
спорта към Столична община, зам.-председател на Фондация „София – европейска столица на спорта“ и председател на Българска спортна федерация на деца и младежи в риск. Огромно признание за страната ни бе избирането му през 2016 г. за оценител и член на Управителния борд на базираната в Брюксел Асоциация на европейските градове и столица на спорта ACES EUROPE.

 
anatolianatoli1 copyanatoli2 copyanatoli3 copyanatoli copy

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC