Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов награди призьорите на турнира от веригата Гран при по трап и скийт.

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха на световната купа в София и изпрати писмо до председателя на федерацията Илиана Раева.

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

В Япония започна щафетата с олимпийския огън. Факелът бе запален близо до АЕЦ "Фукушима", който бе използван като база на спасителите след ядрената катастрофа от 2011 година, предизвикана от мощно земетресение и цунами.

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

„Българката никога след Рим’87 не скочи повече, но и никой друг на планетата не успя да стори това до днес, вече 34 години по-късно…“Стефка Костадинова е сред легендите със специална секция в открития днес първи виртуален музей на спорта.

Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони приветстваха участниците в последния ден от зимния олимпийски младежки фестивал 2021. Екатерина Дафовска и Христо Марков поздравиха присъстващите и отличиха най-добрите в състезанията по биатлон, с които днес под връх Снежанка завърши деветото издание на форума.

Участници от цял свят се включиха в дискусиите на НОА

noa-2020Ръководството на Националната олимпийска академия на БОК реагира според актуалната ситуация в света и на 4 октомври организира редовната годишна сесия на Академията в комбиниран вариант: на живо - в ректората на НСА “Васил Левски” и онлайн, включвайки участници от цял свят.

Предизвикателствата на новото време бяха в основата на дебатите по време на 38-та сесия за млади участници и 8-та сесия за учители по физическо възпитание.

Еднодневното събитие бе открито от проф. Лозан Митев - директор на НОА. Специално видео приветствие изпрати президентът на Международната олимпийска академия Исидорос Кувелос. Олимпийските деятели бяха поздравени от Любомир Ганев – заместник председател на БОК и от проф. Кирил Андонов - помощник ректор на НСА, който прочете специален адрес от ректора на висшето училище проф. Николай Изов.

Приветствие към участниците отправи госпожа Росица Иванова, началник регионално управление на образованието София регион. В студентската сесия взеха участие 42 представители - традиционно студенти и възпитаници на НСА „Васил Левски“, студенти от УНСС, МГУ, Варна и Бургас. Тази година сесията на учителите привлече вниманието на 51 учители, директори на училища от всички краища на страната благодарение на възможностите на технологиите.

Във форума се включиха представители на Международната олимпийска академия, националните олимпийски академии на Тайланд, Малайзия, Албания, Португалия и олимпийски клубове от цяла България. Една безсънна нощ посветиха на проявата и членовете на Олимпийския клуб в Чикаго.

Проф. Лозан Митев изнесе лекция на тема “Хуманизъм и олимпийско движение” в предизвикателствата на съвременните реалности” призова учителите по физическо възпитание и младите спортни специалисти да не забравят, че живеем в 21 век и да търсят новите възможности в образователния модел, така че да открият пътя към своите ученици в тези съвършено различни условия. Интересна лекция, посветена на вариантите за по - пълноценно използване в образователната система на олимпийския огън като мощен символ и източник на вдъхновение за подрастващите изнесе гл. ас. Емилия Витанова. За новите реалности и бъдещето на олимпийското и спортното движение говори в своята лекция и проф. Атанас Георгиев.

В следобедните заседания бяха представени доклади за работата на Олимпийските клубове в страната и на Олимпийското дружество на учителите по физическо възпитание. Бяха представени подготвени методики за провеждане на Олимпийско образование в училища и спортните клубове у нас, които да бъдат в помощ на учители и треньори.

Ползотворни дискусии в различните групи “родиха” интересни предложения и идеи за работа и сътрудничество между различните олимпийски клубове.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC