Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони приветстваха участниците в последния ден от зимния олимпийски младежки фестивал 2021. Екатерина Дафовска и Христо Марков поздравиха присъстващите и отличиха най-добрите в състезанията по биатлон, с които днес под връх Снежанка завърши деветото издание на форума.

Ски бегачите от Асеновград и Сапарева баня доминират в Осогово

Ски бегачите от Асеновград и Сапарева баня доминират в Осогово

Младите ски-бегачи от Асеновград и от Сапарева баня доминираха в състезанията от втория ден на Олимпийския зимен фестивал. И двата клуба си тръгнаха с по две титли и по два сребърни медала, при бронзовите отличия СК Сапарева баня спечели 3 срещу един на СК Тритон от Асеновград.

Скиорите от Самоков и бордистите на

Скиорите от Самоков и бордистите на "Бороспорт"

Скиорите от Самоков и бордистите на Бороспорт, Блейд и Амерспорт спечелиха най-много титли в  първия ден от олимпийския младежки фестивал, който започна днес в Осогово. Организатори на събитието, което се провежда под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“ са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“.

Наказание на нигерийка носи сребро за Селишка от Световните плажни игри

Наказание на нигерийка носи сребро за Селишка от Световните плажни игри

Миглена Селишка ще получи сребърен медал от световните плажни игри, организирани от Асоциацията на националните олимпийски комитетит (АНОК) в Катар през 2019-а, информира Дисциплинарната комисия на АНОК с писмо до Българския олимпийски комитет (БОК).

 Олимпийският зимен фестивал събира младите ни таланти в Осогово и Чепеларе

Олимпийският зимен фестивал събира младите ни таланти в Осогово и Чепеларе

За първи път в историята две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал, който по традиция дава път на спортните таланти на България.

Пепа Мицева празнува днес юбилей

micovaДнес юбилей празнува генералният секретар на федерацията по ски Пепа Мицева, една от изявените състезателки в историята на българския ски-спорт. Мицева е най-успешната българска алпийка през 70-те и 80-те години на миналия век. Влиза в ските по наследство от майка си Емилия Ангелова.

На Универсиадата в София през 1983 година завършва на 9-о място в слалома, което е грандиозен успех.

Петкратен носител на Купата на България, Купата на вестник "Отечествен
фронт" и трофеите "Рила" и "Пирин".

Все още нейно е най-доброто класиране на българска алпийка в Европейската купа с 18-о място на слалом в Пампорово през 1983 г. и 24-о място (със 78-и стартов номер!) също на слалом за Световната купа в Бертехсгаден през 1980 г.

micova1
След края на кариерата си остава като треньор в "Славия", работи с известни имена като Петър Дичев, Калин Нешев, Ася Събева и Надежда Василева. От началото на XXI век е несменяем генерален секретар на Българската ски-федерация, записала през последните години впечатляващ прогрес в световния елит на ски-скока, алпийските ски и сноуборда.

С
голяма заслуга за успеха на получилата огромна популярност инициатива „Научи се да караш ски“, спечелила десетки хиляди деца за белите спортове.

micova2Мицева е многократен водач на националните ски-отбори по време
на олимпийски и младежки олимпийски игри, отличена е със „Сребърна значка на БОК“.

Българският олимпийски комитет честити юбилея на Пепа Мицева, като и пожелава много здраве, сила и късмет.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC