Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони приветстваха участниците в последния ден от зимния олимпийски младежки фестивал 2021. Екатерина Дафовска и Христо Марков поздравиха присъстващите и отличиха най-добрите в състезанията по биатлон, с които днес под връх Снежанка завърши деветото издание на форума.

Ски бегачите от Асеновград и Сапарева баня доминират в Осогово

Ски бегачите от Асеновград и Сапарева баня доминират в Осогово

Младите ски-бегачи от Асеновград и от Сапарева баня доминираха в състезанията от втория ден на Олимпийския зимен фестивал. И двата клуба си тръгнаха с по две титли и по два сребърни медала, при бронзовите отличия СК Сапарева баня спечели 3 срещу един на СК Тритон от Асеновград.

Скиорите от Самоков и бордистите на

Скиорите от Самоков и бордистите на "Бороспорт"

Скиорите от Самоков и бордистите на Бороспорт, Блейд и Амерспорт спечелиха най-много титли в  първия ден от олимпийския младежки фестивал, който започна днес в Осогово. Организатори на събитието, което се провежда под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“ са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“.

Наказание на нигерийка носи сребро за Селишка от Световните плажни игри

Наказание на нигерийка носи сребро за Селишка от Световните плажни игри

Миглена Селишка ще получи сребърен медал от световните плажни игри, организирани от Асоциацията на националните олимпийски комитетит (АНОК) в Катар през 2019-а, информира Дисциплинарната комисия на АНОК с писмо до Българския олимпийски комитет (БОК).

 Олимпийският зимен фестивал събира младите ни таланти в Осогово и Чепеларе

Олимпийският зимен фестивал събира младите ни таланти в Осогово и Чепеларе

За първи път в историята две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал, който по традиция дава път на спортните таланти на България.

Бах покани света на зимните олимпийски игри Пекин 2022

INVITATIONS 2Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах отправи днес видеопослание от Лозана, с което покани националните олимпийски комитети на всички държави по света да участват в зимните игри в Пекин през 2022 г. Веднага след това той подписа първите покани от бюрото, на което е работил първооснователя на съвременните олимпиади Пиер Дьо Кубертен.

„Точно една година преди началото за мен е чест да поканя НОК и
спортистите да участват в олимпийските зимни игри в Пекин 2022. Това ще бъде велик миг, светът отново ще се събере в дух на солидарност, мир и приятелство. Очакваме нашите китайски партньори да покажат прочутите си качества на гостоприемни домакини и перфектни организатори, за да бъдем пак свидетели на едни превъзходни олимпийски игри. През февруари следващата година Пекин ще стане първият град на планетата, който е организирал и летни, и зимни олимпийски игри. Същевременно Китай си е поставил амбициозната задача чрез тази олимпиада да спомогне над 300 милиона души да се докоснат и да заобичат зимните спортове,“ заяви в приветствието си Томас Бах.

Първата подписана покана бе за домакините на дебютните игри в модерната история – НОК на Гърция, след това бяха разписани поканите до НОК на страните, чиито градове ще приемат следващите олимпийски игри – Токио 2020, Париж 2024, Милано-Кортина 2026, Лос Анджелис 2028 и др.

„Като видяхме как Китай се справи с предизвикателствата на пандемията, ние сме убедени, че тази страна ще организира едни безопасни състезания в партньорство с МОК. Винаги, когато посещавам тази държава, съм впечатлен от ентусиазма на хората там. За това от сега мога спокойно да кажа: Китай е готов да посрещне участниците в едни уникални, едни незабравими олимпийски игри в Пекин 2022. Всички ни очакваме с нетърпение този прекрасен глобален спортен празник,“ завърши изявлението си от щабквартирата на МОК Томас Бах.

Пълното видеопослание може да видите на следния линк ТУК

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC