Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет по време на редовното отчетно-изборно събрание, състояло се в НСА. За настоящата световна рекордьорка в скока на височина вота си с тайно гласуване дадоха 56 от гласувалите 57 членове, с един въздържал се, при отсъствието на други кандидатури.

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов награди призьорите на турнира от веригата Гран при по трап и скийт.

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха на световната купа в София и изпрати писмо до председателя на федерацията Илиана Раева.

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

В Япония започна щафетата с олимпийския огън. Факелът бе запален близо до АЕЦ "Фукушима", който бе използван като база на спасителите след ядрената катастрофа от 2011 година, предизвикана от мощно земетресение и цунами.

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

„Българката никога след Рим’87 не скочи повече, но и никой друг на планетата не успя да стори това до днес, вече 34 години по-късно…“Стефка Костадинова е сред легендите със специална секция в открития днес първи виртуален музей на спорта.

Бах покани света на зимните олимпийски игри Пекин 2022

INVITATIONS 2Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах отправи днес видеопослание от Лозана, с което покани националните олимпийски комитети на всички държави по света да участват в зимните игри в Пекин през 2022 г. Веднага след това той подписа първите покани от бюрото, на което е работил първооснователя на съвременните олимпиади Пиер Дьо Кубертен.

„Точно една година преди началото за мен е чест да поканя НОК и
спортистите да участват в олимпийските зимни игри в Пекин 2022. Това ще бъде велик миг, светът отново ще се събере в дух на солидарност, мир и приятелство. Очакваме нашите китайски партньори да покажат прочутите си качества на гостоприемни домакини и перфектни организатори, за да бъдем пак свидетели на едни превъзходни олимпийски игри. През февруари следващата година Пекин ще стане първият град на планетата, който е организирал и летни, и зимни олимпийски игри. Същевременно Китай си е поставил амбициозната задача чрез тази олимпиада да спомогне над 300 милиона души да се докоснат и да заобичат зимните спортове,“ заяви в приветствието си Томас Бах.

Първата подписана покана бе за домакините на дебютните игри в модерната история – НОК на Гърция, след това бяха разписани поканите до НОК на страните, чиито градове ще приемат следващите олимпийски игри – Токио 2020, Париж 2024, Милано-Кортина 2026, Лос Анджелис 2028 и др.

„Като видяхме как Китай се справи с предизвикателствата на пандемията, ние сме убедени, че тази страна ще организира едни безопасни състезания в партньорство с МОК. Винаги, когато посещавам тази държава, съм впечатлен от ентусиазма на хората там. За това от сега мога спокойно да кажа: Китай е готов да посрещне участниците в едни уникални, едни незабравими олимпийски игри в Пекин 2022. Всички ни очакваме с нетърпение този прекрасен глобален спортен празник,“ завърши изявлението си от щабквартирата на МОК Томас Бах.

Пълното видеопослание може да видите на следния линк ТУК

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC