Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов награди призьорите на турнира от веригата Гран при по трап и скийт.

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави гимнастичките за успеха на световната купа в София и изпрати писмо до председателя на федерацията Илиана Раева.

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

Започна олимпийската щафета за Токио 2020

В Япония започна щафетата с олимпийския огън. Факелът бе запален близо до АЕЦ "Фукушима", който бе използван като база на спасителите след ядрената катастрофа от 2011 година, предизвикана от мощно земетресение и цунами.

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

Стефка Костадинова с място в първия в света виртуален 3D музей на спорта

„Българката никога след Рим’87 не скочи повече, но и никой друг на планетата не успя да стори това до днес, вече 34 години по-късно…“Стефка Костадинова е сред легендите със специална секция в открития днес първи виртуален музей на спорта.

Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони наградиха призьорите в биатлона от феста

Двама олимпийски шампиони приветстваха участниците в последния ден от зимния олимпийски младежки фестивал 2021. Екатерина Дафовска и Христо Марков поздравиха присъстващите и отличиха най-добрите в състезанията по биатлон, с които днес под връх Снежанка завърши деветото издание на форума.

Томас Бах бе преизбран за президент на МОК

thomas-bachТомас Бах бе преизбран за нов четиригодишен мандат за президент на Международния олимпийски комитет (МОК) на 137-ата сесия на централата, която се проведе виртуално.

Германецът бе единствен кандидат за поста, като получи доверието на 93 души, а само един бе против.

Президентите на МОК имат право само на два мандата. За първия, който е със срок от 8 г. той бе преизбран през 2103-а в Буенос Айрес, а вторият е 4-годишен.

Бах е олимпийски шампион по фехтовка през 1976-а. През 1991 година става член на МОК, от 1996-а до 2000-а е член на изпълнителния комитет на организацията, а от 2000-а е вицепрезидент на МОК.

Освен това той е основател на Комисията на спортистите на МОК през 1981-а и е неин член до 1988-а.

В своя първи мандат Томас Бах заяви, че иска да ръководи МОК според мотото „Единство в многообразието“. Той потвърди, че този ангажимент важи и за втория му мандат. Под негово ръководство бе утвърден и приложен Олимпийски дневен ред 2020. Той укрепи МОК и олимпийското движение чрез въвеждане на промени, предназначени да направят олимпийските игри годни за бъдещето; запази олимпийските ценности и засили ролята на спорта в обществото. Тези постижения поставиха солидни основи за бъдещето на олимпийското движение.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC