Варна, Бургас и София с най-много медали на феста в Албена

Варна, Бургас и София с най-много медали на феста в Албена

Над 480 бъдещи шампиони на България участваха в завършилия днес Олимпийски младежки фестивал на БОК. През последните два дни младите ни надежди излъчиха в Албена призьорите в осем спорта:

Бейзболът с дебют на олимпийския фестивал в Албена

Бейзболът с дебют на олимпийския фестивал в Албена

Бъдещите спортни звезди на България се събраха на Олимпийския фестивал на БОК в Албена. Над 480 са участниците в 14-ото издание, те се състезават в 8 спорта плюс един демонстративен.

Великият шампион Асен Златев бе почетен гост на Националната олимпийска академия в Несебър

Великият шампион Асен Златев бе почетен гост на Националната олимпийска академия в Несебър

39-ата сесия за млади участници и 9-ата сесия за учители на Националната олимпийска академия на БОК (5-8 юни 2021 г.) започна своята работа на базата на НСА „Васил Левски“ в Несебър.

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на БОК

Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет по време на редовното отчетно-изборно събрание, състояло се в НСА. За настоящата световна рекордьорка в скока на височина вота си с тайно гласуване дадоха 56 от гласувалите 57 членове, с един въздържал се, при отсъствието на други кандидатури.

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генсекът на БОК награди призьорите на Гран при по трап и скийт

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов награди призьорите на турнира от веригата Гран при по трап и скийт.

Своге бе домакин на общински Олимпийски спортен ден

svoge1В  спортната зала на средно училище „Иван Вазов“ в Своге, се проведе общински олимпийски спортен празник с участието на  ученици от ОУ „Васил Левски“- с. Церово, ОУ "Д-р Петър Берон" - с. Реброво, ОУ „Елин Пелин“ - с. Владо Тричков, ОУ „Христо Ботев“ - с. Лакатник, ОУ „Отец Паисий“ - с. Свидня, ОУ „Св. Иван Рилски“ - с. Искрец, СУ „Иван Вазов“ - гр. Своге.

Инициативата за провеждане на Олимпийски дни в страната е на Националната Олимпийскаа академия на БОК и тя е залегнала в програмата за сътрудничество между Регионално управление на образованието София-област и НСА „Васил Левски“ с оглед популяризиране хуманните идеи на Олимпизма сред младото поколение.

Официални гости на събитието бяха Росица Иванова - началник на РУО София регион, Ани Спасова – експерт по ФВС на РУО София регион, проф. Лозан Митев - председател на Общото събрание на НСА и директор на НОА, Нина  Копринджийска – заместник - кмет на Община Своге, инж. Валентин Михайлов – зам.- кмет на Община Своге.

svoge3При откриването на спортния празник директорът на СУ „Иван Вазов“ Любомир Янакиев приветства  участници и гости, подчертавайки благоприятното сътрудничество между РУО София регион, НСА и община Своге при подготовката и организацията на събитието. Той пожела успех на всички деца и отбеляза, че „състезанията ще донесат истинска радост на състезателите и учениците от I до IV клас“.

Спортната програма бе ръководена от преподаватели и студенти на НСА - гл.ас. Емилия Витанова, Денис Андреев, Рая Атанасова, Динко Петков, Иван Вачков и от учители по физическо възпитание и спорт, представители на Олимпийското дружество на учителите - Желко Насев и Мила Ацева.

Състезатели от местните спортни клубове имаха възможност да направят  демонстрации на няколко вида спорт, които обогатиха програмата и предизвикаха голям интерес от страна на зрителите. Имаше демонстрация по художествена гимнастика, изпълнена от Рая Георгиева - ученичка на ОУ „Елин Пелин“ с. Владо Тричково; демонстрация по акробатика от спортистите на Галя Войнова; по таекуондо от СК „Кондор 2000“ с треньор Милен Панчев; по футбол от състезатели на Спортен клуб „Спортист 2009“ - Своге с треньор Лъчезар Гълъбов и по баскетбол от състезателите на клуб „Спортист“ с треньор Росен Стоянов.

Спортният празник в Своге е един от достойните примери за инициативност от страна на местни власти и учители в организацията на събития, насочени към популяризиране на физическото възпитание и спорта и възможността все повече деца да бъдат увлечени в различни спортни дейности. Това несъмнено допринася за издигане авторитета на учителите и оценяване на техните положени усилия във възпитанието на младото поколение.

svogesvoge1svoge2svoge3svoge4svoge6

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC