МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

БОК с нова инициатива в "Каменица Фен купа"

stefka-kamenПо инициатива на председателя на БОК Стефка Костадинова тазгодишният аматьорски футболен турнир "Каменица фен купа" ще включи нов социален елемент в обхвата си. Организаторите обявиха, че ще дарят по един лев за всеки вкаран гол в надпреварата.

След края на сезона ще се реши за какво точно да бъдат похарчени средствата и кой град с каква конкретна помощ да бъде подпоstefka-kamenica1могнат. Миналата година в целия турнир са вкарани около 9000 гола.

Турнирът ще се проведе в 27 града в България. Русе е определен за домакин на финалите, двубоите за титлата ще се състоят в края на август и началото на септември. Стимул за отборите е ,че ще имат възможност да се изправят срещу тим, съставен от Христо Стоичков и приятели. Новото е, че са позволени трансфери - футболисти, които са били записани първоначално в един тим, ще могат да преминават в друг. stoichkov-kamenicaГолямата награда отново е посещение на мач на "Маракана" за отбора-победител. Този път шампионите в аматьорския турнир ще гледат двубой на бразилския национален отбор през есента или през следващата пролет.

Куп спортни звезди дадоха старт на тазгодишната кампания. Сред тях бяха президентът на БОК Стефка Костадинова, носителят на Златната топка Христо Стоичков, неговия колега от златното поколение на САЩ 94 Трифон Иванов, треньор № 1 за всички времена у нас Димитър Пенев и др.
stefka-stoichkov stefka-stoichkov1stoichkov

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC