МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

МОК: Игрите в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август

Олипийските игри Токио 2020 ще бъдат от 23 юли до 8 август 2021 година, обяви шефът на организационния комитет Йоширо Мори след договорка с президента на МОК Томас Бах.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

МОК отложи олимпиадата за 2021 г.

Президентът на МОК Томас Бах и министър-председателят на Япония Шиндзо Абе проведоха телефонен разговор тази сутрин за да обсъдят постоянно променящата се среда по отношение на COVID-19 и Олимпийските игри Токио 2020.

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

Запалиха олимпийския огън за игрите Токио 2020

За първи път в историята жена започна щафетата с олимпийския огън. След като пламъкът за игрите Токио 2020 бе запален в Древна Олимпия в Гърция, факелът отиде в ръцете на Анна Коракаки, златна медалистка от Рио 2016.

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Чамкория и Паничище с най-много титли в първия ден на фестав Осогово

Скиорите на Чамкория и Паничище доминираха в първия ден на Олимпийския зимен младежки фестивал на БОК в Осогово.

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Белчо Горанов награди в Рим победителя от фотосалон в София

Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема „Борба“ от фотосалон „Старт фото София 2020“ Григорий Аванян (Русия).

България вече с три медала от Евро 2014 по борба

belcho-taibe-cenoБългария вече има в актива си три медала от европейското по борба в Вантаа, Финландия.
Световната вицешампионка Тайбе Юсеин (60 кг) се окичи с бронз, а отличието й бе връчено от Цено Ценов, президент на Европейската централа по борба, и Белчо Горанов - член на юридическата комисия на Международната федерация по борба (ФИЛА) и генсек на БОК.

Преди това с бронз се окичиха Борислав Новачков (65 кг) и Виктория Бобева  (58 кг) в свободния стил.

Същевременно стана ясно, че първите Европейски олимпийски игри догодина ще заместят първенството на континента в борбата. А призьорите ще влязат в аналите като носители на медали от шампионат на Европа. Домакин е Баку (12 - 28 юни), състезанията са по 19 вида спорт и под егидата на Международния олимпийски комитет (МОК). В Азербайджан вече е построено Олимпийско село и модерни спортни съоръжения.

Бившият шеф на Международната федерация по борба Рафаел Мартинети отказа на МОК борбата да е част от програмата на игрите заради "натоварен календар". И това "не" заедно с отказа за контракт със спортна телевизия станаха основните причини за атаката на Лозана срещу древния спорт през февруари 2013-а. Сега ситуацията е друга. Борбата се оказва сред най-желаните за посещение спортове в Баку, твърдят от организаторите, които имат пратеници във Вантаа.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC