БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

БOK и Fibank наградиха медалистките от олимпиадата в Токио

Българският олимпийски комитет и неговия генерален спонсор Fibank (Първа инвестиционна банка) наградиха днес на изискано тържество медалистките ни от олимпийските игри в Токио и техните треньори.

Игрите бяха закрити, България е 30-а по медали

Игрите бяха закрити, България е 30-а по медали

България завърши на 30-то място в класирането по медали с 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала на олимпийските игри в Токио 2020.

Снимки на

Снимки на "златния" ансамбъл

Ансамбълът донесе първа олимпийска титла за художествената гимнастика и шеста за България от Токио 2020.

Ансамбълът донесе трето злато за България

Ансамбълът донесе трето злато за България

Ансамбълът по художествена гимнастика донесе трето злато за България от олимпийските игри в Токио след титлите на Ивет Горанова в каратето и Стойка Кръстева в бокса.

Шампионката Стойка Кръстева бе поздравена от председателя на БОК

Шампионката Стойка Кръстева бе поздравена от председателя на БОК

Президентът на БОК Стефка Костадинова първа поздрави лично по телефона шампионката Стойка Кръстева, който ликува със златото в категория до 51 кг на турнира по бокс в Токио.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

БОК отличи изтъкнати фотографи и деятели на изложба за Витоша

izlojba1Генералният секретар на БОК Белчо Горанов отличи със „Златна“ и „Сребърна“ значки изтъкнати фотографи и деятели, свързани с развитието на Витоша.

Наградите бяха връчени по време на стилна церемония, с която
днес бе открита Фотоизложба с уникални снимки под мотото „Витоша –
планината, която дава живот“. В експозицията са включени 28 пана,
представящи началото на туризма, възможностите за спорт и отдих в наши
дни. От днес всички любители на планината и приключенския начин на живот ще могат да се насладят на платната, разположени градинката пред НДК, покрай алеята при входа откъм кръстовището на бул. Патриарх Евтимий и „Фритьоф Нансен“ (бивш „Кравай“), в Галерия на открито пред Лятно Кино Кабана.

izlojbaФотоизложбата се организира от „София – европейска столица на спорта“.
Зам.-кметът на столична община Дончо Барбалов поздрави присъстващите на церемонията по откриването, благодари на авторите на фотографиите, като изтъкна значението на Витоша за развитието на града и региона. След това Барбалов отличи авторите на творбите и изтъкнати деятели за цялостната им дейност в полза на планината. Сред тях бяха Анна Петракиева – директор на Природен парк „Витоша“, Ани Пенчева – неуморният двигател в организацията на Обиколката на Витоша, която това лято се организира за 38-и път и Георги Радев – неизменна част от спортните събития в планината. Тримата бяха отличени и от БОК със „Златна значка“, а фотографите със „Сребърна значка“, връчена от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Всеки от седемте автори на творбите бе награден от „София – европейска столица на спорта“ с копие от уникалната енциклопедия „България на Олимп“.

izlojba2На откриването присъстваха много любители на планината, хора свързани от години с развитието и опазването на Витоша като едно от безценните
богатства на София и България. Сред тях бе и един от основните радетели
на инициатива „Витоша – достъпна за всички“ алпинистът Дойчин Боянов.

Фотоизложбата ще бъде на разположение две седмици, в които всеки ще може да се наслади на 28-те пана с впечатляващи фотографии от Витоша и любопитна информация, селектирани от списание 360°. Кадрите и фактите проследяват историята на организирания туризъм в планината от първия траверс на Витоша, построяването на първите хижи и първите учения по катерене до възможностите за активно прекарване сред природата и облика й в наши дни. По време на откриването Иван Панчев от списание 360 даде повече подробности за фотосите и техните автори.

izlojba4Изложбата маркира и най-интересните и емблематични събития, които се
случват днес по инициатива и с подкрепата на на „София – европейска
столица на спорта“: Витоша 100, Витоша Летен Фест, Споделени игри и т.н.
Наред с това ще може да видите уникални моменти от създаването на
първото туристическо дружество през 1895 г., обявяването на Витоша за
природен парк, както и такива от летните и зимни Универсиади.

Изложбата представя и снимки на забележителностите на планината, както и полезни занимания, които може да практикувате на чист въздух.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC