Стефка Костадинова връчи сертификат на МОК на младия ни посланик на игрите в Нанджин

stefka-damjan1Председателят на БОК, Стефка Костадинова връчи на Дамян Диков сертификата на МОК за млад посланик на Вторите младежки олимпийски игри Наджин 2014, като му пожела успех в благородната мисия.

Младите посланици ще играят важна роля в подкрепа на спортистите за участие в културно-образователната програма на игрите. Целта на МОК е с тази програма да запознае младите състезатели с основните олимпийски принципи за феърплей, приятелство, уважение и да ги стимулира наред със спортните състезания да участват активно и в интересните прояви, предвидени от организаторите.

За реализирането на тази цел се разчита на младите stefka-damjan copyпосланици, които са преминали съответна подготовка. Като председател на олимпийския клуб към НСА, участник в сесия на Международната олимпийска академия и активен деятел на Националната олимпийска академия на БОК, треньор на детски отбор по баскетбол, Дамян има нужните качества и подготовка да увлече младите ни олимпийци за присъединяване към ценностите на олимпизма.

Чрез културно-образователната програма младите състезатели имат възможност да се опознаят помежду си, да научат повече за различните култури, да вземат участие в традиционни за страната-домакин занимания, да придобиват нови умения и знания, полезни за бъдещото им кариерно развитие.

На срещата присъства и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.