Трикольор и лъвче на изпроводяк за успеха на всеки наш млад олимпиец

moi-boxБългария изпрати своите надежди за игрите в Нанджин

С лъвче талисман и знаме за успех замина всеки един от българските участници на младежките олимпийски игри в Нанджин.

Стотици изпращачи се събраха на аерогара София за да пожелаят „На добър път” на спортните надежди, които ще ни представят на стартовете в китайския град. Облечени в стилните си екипи, състезатели и треньори събраха погледите на околните и не можеха да се отърват от желаещи автографи и снимки.

moi-graciiНовият спортен министър Евгения Раданова се обърна към заминаващите с думите „Вие сте бъдещето на нашия спорт. Пожелавам ви да представите България по най-добрия начин, да сте спокойни, съсредоточени и да дадете максимума от себе си”. Нейният заместник Йордан Йовчев призова младите спортисти да преживеят едни прекрасни олимпийски игри, да изпитат радост и да натрупат опит от срещите със своите връстници.” От името на Министерството на младежта и спорта Раданова и Йовчев връчиха на всеки един от заминаващите национален трибагреник, с пожеланието той да се развява най-високо.

moi-obshtaГенералният секретар на БОК Белчо Горанов поздрави младите ни таланти за това, че са преминали оспорваните квалификации и са се класирали за Игрите, като им пожела успех и късмет. „Надявам се България отново да има своите поводи за радост и гордост, както бе в първото издание на младежките олимпиади преди 4 години в Сингапур. Важно е, че страната ни отново е сред участниците в този нов и изключително успешен проект на МОК” завърши Горанов, който ще бъде ръководител на българската делегация в Нанджин.

По стара традиция Първа инвестиционна банка, един от най-големите спонсори на БОК, връчи на всеки един от заминаващите лъвче за късмет. Спортисти, треньори и официални лица получиха талисманчетата от Ивайло moi-obshta1Александров, директор „Корпоративни комуникации” в ПИБ.

На младежката олимпиада в Нанджин България ще бъде представена от 27 състезатели в 14 спорта. Игрите се откриват тази събота и ще продължат до 28 август. Пълния списък на делегацията, визитки и подробен график с дните и часовете на българското участие ще намерите в сайта на БОК bgolympic.org, в специалната секция за нашия тим в Нанджин.
Можете да следите и фейсбук страницата - Bulgarian Youth Olympic Team.

moi-borbamoi-judomoi-strelbamoi-strelbaslakmoi-vetrohodstvo