Стефка Костадинова прати поздравителен адрес до олимпийската ни шампионка в стрелбата от Нанджин

talisman-nanjinПредседателят на БОК Стефка Костадинова прати поздравителен адрес до Лидия Ненчева,олимпийската ни шампионка в стрелбата от младежките игри. Тя донесе втора титла за страната ни от Нанджин след златото на Божидар Андреев в щангите и среброто на Бетина Темелкова в джудото.

Ето и текстът на писмото:

Скъпа Лидия,

Сърдечно Ви поздравявам със спечелването на златния медал от ІІ младежки летни игри. Честитя и на Вашия съотборник от Узбекистан Владимир Свечников, с когото заедно вече сте младежки олимпийски шампиони.

Радостно е, че успехът Ви идва в спорт със силна българска школа и традиции. Той е доказателство, че въпреки всичко, страната ни продължава да открива и развива своите млади таланти. Златото Ви е важно послание към всички нас да съхраним и надградим не малкия потенциал за доброто бъдеще на българския спорт.

Вярвам, че олимпийската титла в Нанджин ще бъде първата Ви голяма крачка към следващи успехи сред световния елит. Предайте шампионския дух и на останалите наши представители за спечелването на нови български отличия до края на игрите.

Желая ви здраве, късмет и много бъдещи победи.


Стефка Костадинова
председател на БОК