Кадоглу с национален рекорд на 200 м бруст в Нанджин

talisman-nanjinГеоргия Кадоглу постави нов национален рекорд на 200 метра бруст на Вторите младежки олимпийски игри в Нанджин. Плувкинята ни обаче остана на 5-о място в серията и отпадна.
Варненката започна от първи коридор в много силната конкуренция на германката Джулия Вилерс, корейката Янг Дживон и  Келси Уог от Канада.
Показателен за нивото на трета серия беше фактът, че и трите плувкини в нея завършиха в първата 6-ица в големия финал. Кадоглу започна силно, но беше пета след първите 50 метра. В средата на дистанцията, варненката се справяше отлично и на 100-ия метър бе 4-та, на секунда зад временната лидерка Сара Валберг, Швеция. Във втората част на дистанцията българката продължи да поддържа добро темпо, но завърши на пета позиция. Времето - 2 минути 34 секунди и 45 стотни е нов национален рекорд. Победителка в серията стана Янг, следвана от Вилерс и Уог. Корейската състезателка спечели сребърен медал по-късно днес, когато във финала остана на 88 стотни от украйнкта Анастасия Малявина.


В модерния петобой, Явор Пешлеевски започна отлично участието си - първо място в квалификационния кръг на фехтовка, дошло след 18 победи и 5 загуби.

На 1/16 финалите в смесените отбори в стрелбата с лък, Дамян Дачев и партньорката му от Индия Хема Лата Бода победиха в оспорван двубой Ясемин Анагос, Турция и индонезийката Хендра Пурнама.

Другата ни представителка в дисциплината Ралица Генчева и Флоран Фабер от Швейцария отпаднаха след 0:6 от казахстанско-бразилския тандем Абдразак/ Алмейда. В събота започват индивидуалните надпревари, като и Дачев, и Генчева ще имат за съперници представители на Турция.

23 август слага началото и на дългоочакваните от нас битки в бокса. В следобедния сеанс, първи за България излиза Даниел Асенов в категория до 52 килограма. Труден жребий за Асенов, който ще боксира срещу американеца Шакур Стивънсън. Капитанът и световен шампион Благой Найденов и Душко МИхайлов започват участието си в неделя.