Тушев на косъм от медала на халки в Нанджин

talisman-nanjinВладимир Тушев остана на 33 хилядни от бронзовия медал на халки на младежките олимпийски игри в Нанджин. Гимнастикът ни се нареди четвърти с оценка 13.500.
15-годишният талант влезе във финала на халки с втори резултат от многобоя и изигра много чисто съчетанието си пред пълните трибуни на 5-хилядната зала в Олимпийския спортен център. 
Ниската трудност обаче бе причина българинът да не вземе медал, като бронзът отиде при украинеца Владислав Хрико.Безапелационно първо място за руснака  Никита Нагорни с оценка от 14.00, който след великолепно съчетание остави зад себе си представителя на домакините Ма Ю.

Тушев и треньорът му Димитър Митев са доволни от цялостното представяне в Нанджин. „Останах на толкова малко от отличията, но какво да се прави, не успях да задържа силовата стойка достатъчно и това ми коства медала. Сега, следва малко почивка се надявам, че ще започнем да подобряваме съчетанията още повече", заяви Тушев.


Загуба за Даниел Асенов в първия ден на боксовия турнир от програмата на Младежките олимпийски игри в Нанджин. В категория до 52 килограма Асенов отстъпи по точки  с 0:3 на американеца Шакур Стивънсън. Световният шампион от София Стивънсън започна много агресивно първия рунд и това допълнително затрудни нашия боксьор, който трябваше да се бори с контузия в лактите. В крайна сметка 3:0 по точки за Стивънсън, който влиза в битка с другият основен претендент за златото Мохамед Али от Великобритания. В хоноделникн Асенов ще боксира срещу Масуд Йосифзада от Азербайджан в битка за 5-о място.  Секунди след двубоя, Даниел намекна, че ще мисли за отказване от бокса, заради непрестанните контузии, които го измъчват.

„Тежък жребий, но какво да се прави – явно съдбата ми е такава. Тренирам целогодишно, давам всичко от себе си, но виждате... Напоследък контузиите не спират да ме измъчват и ще видим дали ще продължа. Надявам се да изкарам някак до европейското, а след това ще мислим", сподели разочарованият Асенов веднага след двубоя".


В стрелбата с лък индивидуално, Дамян Дачев отпадна след драматична загуба с 5:6 от турчина Мете Газос. При девойките Ралица Генчева претърпя тежко поражение с 0:6 от Ясемин Анагос, също от Турция.

В неделя Явор Пешлеевски ще се състезава във финала в модерния петобой. Пешлеевски влиза с първи резултат след квалификациите във фехтовката.