Eпитропов стигна полуфинал на 200 м бруст

Eпитропов стигна полуфинал на 200 м бруст

Любомир Епитропов стигна полуфиналите на 200 м бруст на олимпийските игри в Токио.

Сестри Стоеви завършиха с победа в Токио

Сестри Стоеви завършиха с победа в Токио

Габриела и Стефани Стоеви завършиха с победа на олимпийския турнир по бадминтон. Българският дует се наложи над тайландките Равинда Пражонглай/Йонгколфан Кититаракул с 2:1 гейма.

И последният ни представител в джудото отпадна

И последният ни представител в джудото отпадна

И Ивайло Иванов загуби на осминафиналите на олимпийския турнир в Токио. В категория до 81 кг най-добрият ни джудист отстъпи пред узбекистанеца Шарофидин Балтабоев след вадзари със "златна точка" в продължението. Срещата продължи 9,50 мин.

Антъни Иванов остана извън полуфиналите на 200 м бътерфлай, СНИМКИ

Антъни Иванов остана извън полуфиналите на 200 м бътерфлай, СНИМКИ

Антъни Иванов остана извън полуфиналите на коронната си дисциплина 200 м бътерфлай на олимпийските игри в Токио. Един от най-добрите ни плувци, който е осми на световното в малък басейн през 2018-а, даде шесто време в своята серия - 1:56.36 мин.

Тенисистката Полина Трифонова: Вече гледам към Париж 2024, СНИМКИ

Тенисистката Полина Трифонова: Вече гледам към Париж 2024, СНИМКИ

Полина Трифонова отпадна във втория кръг на олимпийския турнир по тенис на маса в Токио. 

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 224 МЕДАЛА.

Изявление на МОК относно коронавируса, актуализирано

mocСлед публикуването на изявлението на МОК относно коронавирус (COVID-19) на 14 февруари, се появиха случаи и огнища на болестта в няколко държави.

Световната здравна организация (СЗО) не е обявила пандемия и случаите все още са групирани и се наблюдават от съответните национални органи, съсредоточени върху ограничителните мерки.

Виждайки, че съществува риск от значителни смущения при пътуване поради отмяна на полети и друг транспорт и променящите се ограничения за влизане от различни държавни органи, МОК временно промени политиката си за пътуване за персонал и съветници и ще бъдат разрешени само основни пътувания. Всички алтернативи на пътуването трябва да бъдат проучени.

Информация относно коронавируса и подготовката за Олимпийските игри Токио 2020:

 

• Подготовката за Олимпийските игри в Токио 2020 продължава по план. Противодействията срещу инфекциозните заболявания представляват важна част от плановете на Токио 2020 за провеждане на безопасни и сигурни игри. Токио 2020 ще продължи да си сътрудничи с всички съответни организации, които внимателно наблюдават случаите на инфекциозни заболявания, и ще преразглежда всички мерки за противодействие, които може да са необходими за всички заинтересовани организации. Освен това МОК поддържа контакт със Световната здравна организация, както и със собствените си медицински експерти. Имаме пълна увереност, че съответните органи, по-специално в Япония и Китай, ще предприемат всички необходими мерки за справяне със ситуацията.

• Токио 2020 работи в сътрудничество с Националните и Международните федерации преди тестовите състезания и следва насоки от японските власти.

• Щафетата с олимпийския огън се очаква да се проведе по план. Ситуацията се следи внимателно и Токио 2020 си сътрудничи тясно с регионалните префектури за оценка на местните условия.

• МОК работи с Международните федерации и съответните НОК във връзка с участието на техните спортисти в квалификационни състезания за Олимпийските игри.

Медицинска информация и препоръки

 

Има доказателства, че COVID-19 се предава по същия начин като сезонен грип и обикновена настинка чрез капчици от кихане и кашлица. Това означава, че да останете на метър от заразен човек повече от час, ви излага повече на риск. Няма данни за други пътища на заразяване. Най-честите симптоми на COVID-19 са висока температура, умора и суха кашлица. Някои пациенти могат да имат болки, назална конгестия, хрема, болки в гърлото или диария. Тези симптоми обикновено са леки и започват постепенно.

Повечето заразени хора имат много леки симптоми и се възстановяват бързо. Тези с хронични състояния или възрастни хора са най-застрашени от тежка инфекция.

По-долу ще намерите няколко важни препоръки:

1. Редовно и старателно почиствайте ръцете си с препарат за ръце на алкохолна основа или ги измивайте със сапун и вода.

Защо? Измиването на ръцете си със сапун и вода или използването на ръчен разтвор на алкохолна основа убива вирусите, които може да са на ръцете ви.

2. Поддържайте най-малко 1 метър (3 фута) разстояние между себе си и всеки, който кашля или киха.

Защо? Когато някой кашля или киха пръска малки течни капчици от носа или устата, които могат да съдържат вируса. Ако сте твърде близко, можете да вдишате капчиците, включително вируса COVID-19, ако човекът, който кашля, има заболяването.

3. Избягвайте да докосвате очите, носа и устата.

Защо? Ръцете докосват много повърхности и могат да поемат вируси. Веднъж замърсени, ръцете могат да пренесат вируса в очите, носа или устата. Оттам вирусът може да навлезе в тялото ви и да ви разболее.

4. Уверете се, че вие и хората около вас спазвате добра дихателна хигиена. Това означава да покриете устата и носа със свит лакът или тъкан, когато кашляте или кихате. След това изхвърлете използваната тъкан незабавно.

Защо? Капки разпространяват вируса. Следвайки добра дихателна хигиена, вие предпазвате хората около вас от вируси като настинка, грип и COVID-19.

Не е възможно да се предвиди колко дълго ще продължи огнището. Предишните огнища на коронавирус (например SARS) продължиха 6-9 месеца, но тъй като това е нов вирус, резултатът не е известен. Той може да продължи като сравнително лек грип като болест и широко разпространен, може да изчезне пролетта / лятото или може да продължи спорадични огнища при някои тежки случаи.

Сегашният фокус на публичните власти е върху ограничаването с изолиране на случаите и клъстерите на случаите, както и смекчаването и предотвратяването им. Политиките, провеждани от спортните организации, трябва да бъдат разумни и пропорционални, за да се сведе до минимум рискът за хората и да се намалят шансовете за предаване. Тези политики ще зависят от събитието, спорта, географията и времето.

Спонсори

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC