bg en

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди българската олимпийска делегация за Пекин, 16 спортисти ще ни представят в китайската столицаМилена Тодорова и Радослав Янков ще носят знамето на откриването

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книгата за игрите, която представлява ръководство за провеждане на успешни и безопасни зимни олимпийски игри Пекин 2022.

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет запознаха родните медии с подготовката, организацията и очакванията за предстоящия през февруари 2022 г. глобален спортен форум.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

На церемония в гранд-хотел „София“ Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Списъкът на спортовете, които ще бъдат включени в Първоначалната спортна програма за Олимпийските игри Лос Анджелис 2028 / LA28 /, беше обсъден от Изпълнителното бюро (ИБ) на Международния олимпийски комитет (МОК), заедно с процеса, който ще бъде приет за преглед и финализиране на олимпийските дисциплини.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Добри шансове за смесените ни отбори в стрелбата на младежката олимпиада

talisman-nanjinВ смесените отбори в спортната стрелба от младежката олимпиада в Нанджин и двамата ни участници вървят много добре. Лидия Ненчева е в двойка с узбекистанеца Владимир Свечников и най-вече заради прекраснното представяне на пловдивчанката, двамата ще спорят за място на полуфиналите рано утре сутрин българско време.

Четвъртият от индивидуалната надпревара с пистолет от 10 м Александър Тодоров също е на четвъртфиналите заедно с австралийката Елииз Даунинг.

Така в утрешния ден, България отново има добри шансове за медал в стрелковия център Фаншан. Иначе около 14 часа българско време, единственият ни представител в леката атлетика Иво Балабанов ще стартира в квалификациите на 2000 метра стийпълчейз.

DESI GEORGIEVA I LACHEZAR BOICHEV"Знам, че мога повече и малко ме е яд, но в днешния ден направих каквото можех - сподели гребкинята Десислава Георгиева след финала на 1000-метровата дистанция на скиф, в която се нареди пета. -  Преживяването тук в Нанджин беше страхотно, всичко ми хареса много и съм щастлива, че бях част от младежките олимпийски игри."

"Продължаваме да насочваме усилията си към дистанцията 2000 метра, защото заложбите на Десислава са най-подходящи за нея - добави Лъчезар Бойчев, личен треньор на Георгиева. -  Надявам се от догодина да я виждаме на почетната стълбичка постоянно."

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC