bg en

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди българската олимпийска делегация за Пекин, 16 спортисти ще ни представят в китайската столицаМилена Тодорова и Радослав Янков ще носят знамето на откриването

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книгата за игрите, която представлява ръководство за провеждане на успешни и безопасни зимни олимпийски игри Пекин 2022.

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет запознаха родните медии с подготовката, организацията и очакванията за предстоящия през февруари 2022 г. глобален спортен форум.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

На церемония в гранд-хотел „София“ Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Списъкът на спортовете, които ще бъдат включени в Първоначалната спортна програма за Олимпийските игри Лос Анджелис 2028 / LA28 /, беше обсъден от Изпълнителното бюро (ИБ) на Международния олимпийски комитет (МОК), заедно с процеса, който ще бъде приет за преглед и финализиране на олимпийските дисциплини.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Принц Албер II награди Бетина Темелкова в Нанджин

PRINCE ALBER NAGRAZHDAVA BETINA V NANJING 6Томас Бах връчи лично почетна значка на Александър Тодоров

Принцът на Монако Албер II награди първата българска медалистка на младежките олимпийски игри в Нанджин. Кралската особа е член на МОК и беше част от церемонията по награждаването на състезателите по джудо.

Както е известно, нашата Бетина Темелкова стигна до сребърния медал след три победи и само една загуба – на финала от представителката на традиционно силната школа в този спорт Бразлия Лиана Колман.

„Разочарована съм, но по някога така се получава...Радвам се, че стигнах до BETINA 6-2медал, но се надявам следващия път той да е златен. Имах своите шансове, но паднахме в партер, съперничката ми изви коляното и после беше доста трудно да продължа”, каза след награждаването Темелкова.

Александър Тодоров завърши 4-и на 10 метра с въздушен пистолет в олимпийския център Фаншан. Тодоров започна с колеблив първи рунд, но впоследствие направи три много силни, което му гарантира влизане във финала с четвърти резултат и 572 точки. 16-годишният ни талант без проблеми запази четвъртата си позиция, но не успя да се пребори за медал. Шампионската титла е за украинеца Павло Коростилов. Втори е Ким Чонйон от Република Корея, а трети – французинът Едуар Дортом. След състезанието лично президентът на МОК Томас Бах поздрави Тодоров за представянето му, връчи на българина почетна значка и му пожела среща след 2 години в Рио де Жанейро. „Можех много повече, но съм доволен от представянето си днес. Господин Бах ме поздрави за резултатите, които постигам на 16 години и ми пожела да се срещнем отново в Рио", каза щастливият Алекс. След две седмици заминава за Световното първенство в Гранада, Испания, заедно с личния си треньор Севдалина Стоянова, която е с Bah Todorovнего и в Нанджин.

В турнира по бадминтон, Мария Мицова игра силно срещу фаворитката в групата У Дз Яо от Хонг Конг, но загуби с 0:2 гейма и ще разчита на благоприятен развой в утрешния ден, за да се бори за 9-о – 16-о място.  В първия гейм Мицова водеше с 18:17, но допусна съперничката ѝ да спечели четири поредни точки и загуби частта. Във втория, 17-годишната русенка имаше надмощие през цялото време, но след драматична развръзка отстъпи с 22:24. „Не ми стигна самочувствие и вяра в собствените ми сили. Емоциите все още не са утихнали, но участието на подобен форум е невероятен шанс за мен да добия по-голям опит", каза Мария секунди след тежкия двубой.

При момчетата, Владимир Шишков допусна втора загуба след 0:2 от силния състезател от Хонг Конг Хе Бинджао. Второто поражение за стразогореца означава, че утре той ще се нуждае от чиста победа срещу австралиеца Даниел Гуда, за да се състезава за местата от 9-о до 16-о.

На гребния канал Десислава Георгиева спечели четвъртфиналния си репешаж на скул и утре ще гребе в полуфиналите.

В надпреварата по ветроходство клас Byte CII Виктория Хинковска заема 15-о място след втората гонка.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC