bg en

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова награди националните призьори за деца и младежи в риск

Стефка Костадинова бе сред официалните лица, наградили призьорите от държавното първенство за деца и младежи в риск.

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти тръгват за зимния олимпийски фест във Финландия

16 наши спортисти в 6 дисциплини - ски-алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон, фигурно пързаляне и шорттрек ще стартират на зимния младежки олимпийски фестивал във Вуокати, Финландия (20-25 март).

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

С 15 медала младите таланти на Сапарева баня са № 1 в олимпийския фестивал на БОК

Младите талантливи спортисти от Сапарева баня са номер 1 по спечелени медали в олимпийския зимен фестивал на БОК. Десетото юбилейно издание завърши днес със ски-бяганията в местността Язовира на ски-зона Пампорово-Чепеларе.

 Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Троян и Сапарева баня с най-много медали в биатлона на олимпийския фест в Чепеларе

Гъстата мъгла, студеното време и силният вятър не попречиха на ентусиазва на бъдещите спортни звезди на България в биатлона. Със стартовете в местността Язовира на Пампорово днес продължи десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Чепеларе 2022.

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

В Чепеларе си дават среща бъдещите звезди в зимните ни спортове

Десетият олимпийски зимен младежки фестивал завършва през този уикенд уикенд със състезанията по биатлон и ски-бягане. Юбилейното издание на форума отново се организира от Българския олимпийски комитет и за втора поредна година обхваща стартове в две планини - Осогово и Родопите.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Карибите и Африка с най-вкусната храна

Карибският регион и Африка са регионите с най-предпочитаната храна на Олимпийските игри. Поне това показват опашките пред щандовете в ресторанта през първите няколко дни.

ou-hrana2В огромното хале, което всеки ден изхранва по 10 000 души, са изградени пет сета: „Карибите и Африка”, „Индия и Азия”, „Най-доброто от Британия”, „Европа, Америка и Средиземноморието”... Петият сет можете да се досетите кой е – естествено „Макдоналдс”.

Всички шалтери работят нонстоп 24 часа, като на всеки шест часа се подменя менюто, съобразно часовия пояс. Всеки си взима сам храната на малка табла и след като приключи сам изхвърля остатъците в контейнери за разделно събиране на боклука. Специални доброволци следят с термометри температурата на ястията и ги подменят незабавно при нужда.

В ресторанта е забранено влизането с ранички и чанти, те се оставятou-hrana1 на специални гардероби пред входа. Другата фирма, който присъства масирано в ресторанта е „Кока Кола”, която е осигурила мощните хладилници за безалкохолните напитки. Целият ресторант е с размери на две футболни игрища и е изграден от сглобяеми конструкции.
Същевременно домакините добре са се погрижили олимпиадата да бъде представена не само като спортно събитие, но и като шоу. Един час преди мачовете във волейбола, например, специално обучен модератор започва да представя в центъра на залата основните правила на играта, главните действащи герои, държавите участнички в мача – всичко като забава придружено с много музика и видеоклипове. Програмата настройва много силно зрителите за сблъсъка на тимовете.


ПОВЕЧЕ ЗА НАШИТЕ
¼ от олимпийците ни са софиянци

- Най-много олимпийци на България за игрите в Лондон е дала София. В столицата са родени 15 от нашите представители в Лондон. Това прави ¼ от делегацията ни, което като съотношение кореспондира на дела софиянци от общия брой жители на България. В класацията следват: Пловдив с 5, Русе, Пазарджик и Сливен с по 4, Стара Загора, Плевен, Перник, Търговище и Сандански с по 2. С по един представител са 16 града.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC