bg en

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди българската олимпийска делегация за Пекин, 16 спортисти ще ни представят в китайската столицаМилена Тодорова и Радослав Янков ще носят знамето на откриването

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книгата за игрите, която представлява ръководство за провеждане на успешни и безопасни зимни олимпийски игри Пекин 2022.

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет запознаха родните медии с подготовката, организацията и очакванията за предстоящия през февруари 2022 г. глобален спортен форум.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

На церемония в гранд-хотел „София“ Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Списъкът на спортовете, които ще бъдат включени в Първоначалната спортна програма за Олимпийските игри Лос Анджелис 2028 / LA28 /, беше обсъден от Изпълнителното бюро (ИБ) на Международния олимпийски комитет (МОК), заедно с процеса, който ще бъде приет за преглед и финализиране на олимпийските дисциплини.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Трима велики българи окуражиха олимпийците ни

Трима от най-известните българи на планетата окуражиха днес нашите олимпийци в Лондон. Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Таня Богомилова посетиха олимпийското село и вкупом вдъхнаха силна доза увереност на родните състезетали.

ou-ico1-aМегазвездата на световния футбол предизвика небивал интерес в селото, а олимпийските шампионки в атлетиката и плуването бяха сред най-търсените за снимки и автографи от обитателите.

Христо, Стефка и Таня се срещнаха с българите пред офиса на нашатаou-ico3-a делегация, където ги чакаха почти всички от състава с изключение на тези, които бяха на състезания и тренировки. Тримата не пропуснаха да се снимат с всеки един по отделно и надъхаха представителите на различните спортове.

ou-ico4-aОсобено емоционален бе Стоичков, който си припомни и посещението на друга олимпиада – Барселонската през 1992 г. Христо не спираше да повтаря, че е нужен силен хъс във всеки мач, във всеки старт и във всеки бой, посъветва нашите да не падат духом, като припомни случилото се в Щатите през 1994 г., когато никой не ни броеше сред фаворитите.

След емоционалните срещи, тримата ни супергерои побъбриха в ou-ico2-aблизката градинка с целия тим на боксьорите, тъй като сред гостите в селото днес бе и президентът на БФБокс Красимир Инински.

 

Снимка 1  Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5

Снимка 6 Снимка 7 Снимка 8 Снимка 9 Снимка 10

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC