bg en

Младите „лъвчета“ се завърнаха с 6 медала от олимпийския фестивал в Словакия

Младите „лъвчета“ се завърнаха с 6 медала от олимпийския фестивал в Словакия

България посрещна бъдещите си спортни звезди при завръщането им от Европейския олимпийски младежки фестивал в Словакия. В продължение на 6 дни словашкия град бе център на надпреварите на най-добрите таланти на континента.

Нови три медала за България на олимпийския фестивал

Нови три медала за България на олимпийския фестивал

България завърши с три сребърни медала участието си на Европейския олимпийски младежки фестивал в словашкия град Банска Бистрица. В последния ден от форума записахме три втори места – на Божидар Златанов на прескок и успоредка в спортната гимнастика и на младежките ни волейболни национали.

България с трети бронз и четвърти медал в Банска Бистрица

България с трети бронз и четвърти медал в Банска Бистрица

България спечели трети бронзов медал на Европейския олимпийски младежки фестивал в Банска Бистрица (Словакия).

Втори медал за България от олимпийския фест в Словакия

Втори медал за България от олимпийския фест в Словакия

България спечели втори медал на продължаващия в словашкия град Банска Бистрица Европейски олимпийски младежки фестивал.

Боян Хаджитодоров с бронз в тройния скок

Боян Хаджитодоров с бронз в тройния скок

Талантливият лекоатлет Боян Хаджитодоров донесе първи медал за България от Европейския младежки олимпийски фестивал в Банска Бистрица (Словакия).

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Трима велики българи окуражиха олимпийците ни

Трима от най-известните българи на планетата окуражиха днес нашите олимпийци в Лондон. Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Таня Богомилова посетиха олимпийското село и вкупом вдъхнаха силна доза увереност на родните състезетали.

ou-ico1-aМегазвездата на световния футбол предизвика небивал интерес в селото, а олимпийските шампионки в атлетиката и плуването бяха сред най-търсените за снимки и автографи от обитателите.

Христо, Стефка и Таня се срещнаха с българите пред офиса на нашатаou-ico3-a делегация, където ги чакаха почти всички от състава с изключение на тези, които бяха на състезания и тренировки. Тримата не пропуснаха да се снимат с всеки един по отделно и надъхаха представителите на различните спортове.

ou-ico4-aОсобено емоционален бе Стоичков, който си припомни и посещението на друга олимпиада – Барселонската през 1992 г. Христо не спираше да повтаря, че е нужен силен хъс във всеки мач, във всеки старт и във всеки бой, посъветва нашите да не падат духом, като припомни случилото се в Щатите през 1994 г., когато никой не ни броеше сред фаворитите.

След емоционалните срещи, тримата ни супергерои побъбриха в ou-ico2-aблизката градинка с целия тим на боксьорите, тъй като сред гостите в селото днес бе и президентът на БФБокс Красимир Инински.

 

Снимка 1  Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5

Снимка 6 Снимка 7 Снимка 8 Снимка 9 Снимка 10

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC