bg en

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди олимпийската ни делегация за зимните игри Пекин 2022

БОК утвърди българската олимпийска делегация за Пекин, 16 спортисти ще ни представят в китайската столицаМилена Тодорова и Радослав Янков ще носят знамето на откриването

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книга за провеждане на безопасни игри Пекин 2022

Книгата за игрите, която представлява ръководство за провеждане на успешни и безопасни зимни олимпийски игри Пекин 2022.

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Очакваме около 20 български олимпийци на игрите в Пекин

Чрез онлайн брифинг тази сутрин Оргкомитетът на олимпийските игри в Пекин, посолството на Китай в София и Българският олимпийски кометет запознаха родните медии с подготовката, организацията и очакванията за предстоящия през февруари 2022 г. глобален спортен форум.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

БОК връчи годишните си награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

На церемония в гранд-хотел „София“ Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди заедно със спортните Икари за 2021 г.

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Програма за игрите Лос Анджелис 2028, която ще бъде предоставена на сесията на МОК пред февруари

Списъкът на спортовете, които ще бъдат включени в Първоначалната спортна програма за Олимпийските игри Лос Анджелис 2028 / LA28 /, беше обсъден от Изпълнителното бюро (ИБ) на Международния олимпийски комитет (МОК), заедно с процеса, който ще бъде приет за преглед и финализиране на олимпийските дисциплини.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Любо Ганев не мърда от суеверие

lubo ganev_sueverenВтори пореден мач Любо Ганев не мърда от избраното от него място във волейболната зала.

Лидерът на тима се е монтирал в един от секторите зад камерите на статистиците и дори не става по време на паузите между геймовете.

„Докато побеждаваме няма да мръдна от тази седалка, тук ще си живея”, твърди великанът.

Без еуфория при волейнационалите

Без еуфория премина връщането на българските волеболни ou-plyci nasila_pozdravihaнационали от залата към олимпийското село след знаменателната победа над поляците. В автобуса внямаше крясъци и изхвърляния, момчетата предимно коментираха мача и се радваха, че са надиграли надменните поляци. Снощи старши трньорът Найден Найденов събра тима на разбор, където ще бъде обсъждана и с видео играта на следващия ни съперник Австралия. Утре отборът има една тренировка и фитнес. Третия ни мач в групата е в четвъртък от 13.30 ч. срещу Австралия. Два дни след това – в събота – излизаме срещу Аржентина. Това ще е единственият ни късен мач в групите, той е с начало 22.00 ч. българско време.


Поляците насила поздравиха нашите

sokolov geroiБесни от загубата си полските волейболни национали не пожелаха в пъървия момент да поздравт българите. Наложи се старши треньоарът им да ги върне на полето за да сторт това. Дори и тогава обаче не всички от разбитата „дружина полска” застанаха до мрежата за поздрав.

Цветан Соколов е волейболен герой

Огромни 10-метрови плакати промотиращи волейбола на олимпийските игри посрещат зрителите в залата. На тях са снимани по един от играчите на даден тим с надпис над него: „волейболен герой”. От българския национален тим това Цветан Соколов, чийто образ радва малчуганите на входа на залата.

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC